Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baybay

Przestałam się nadmiernie pocić

Polecane posty

Gość baybay

Od zawsze cierpiałam na zaburzenia termolegulacji - nie tolerowałam gorąca i wysiłku fizycznego - pociły mi sie wówczas strasznie dłonie i stopy ( dosłownie ciekło z nich ). 6 lat temu poddałam się 2 operacjom polegającym na przecięciu nerwów odpowiedzialnych za pocenie się dłoni. Zabieg nazywa sie sympatektomia i wykonuja go w Szpitalu Klinicznym Akademii Medycznej w Gdańsku na oddziale chirurgii klatki piersiowej. Na dłonie faktycznie do tej pory pomoglo, chociaz lekarze poinformowali mnie, że te nerwy z czasem się zregenerują. Niestety nadmierne pocenie pojawiło się wówczas w innym miejscu. Teraz przy wyższej temperaturze otoczenia zaczęły mi się dosłownie "zlewać" plecy co też strasznie mi utrudniało codzienne życie i doprowadzało do podobnej czarnej rozpaczy jak wcześniej. Tak więc operacje nie wyeliminowały przyczyny nadmiernego pocenia się. Ostatnio przeczytalam w internecie, że bialko mięsa zwierzęcego dostarczając dla organizmu dużo energii, przy zaburzeniach termolegulacji powoduje wydalanie tej energi-ciepła z organizmu właśnie w nadmiernej ilości potu. Postanowilam przestac jeść mięso. Uwierzcie - pomogło. Z tym, że moja dieta trwa dopiero od tygodnia ale teraz w tych gorących akurat dniach pocę się powiedzmy w granicach normy. I oby juz tak zostało. Napisałam to żeby podzielić się z innymi którzy mają ten sam problem jak ja. Pozdrawiam.

Gość upi upi upi

Gość Up Upi Upi

Gość Kitkatek
Hey...Mam ten sam problem... Pocą mi się dłonie ...i to straszliwie...Mam 16 lat...i jest to dla mnie straszny kompleks...jak polowa osob lapie mnie za rece itd... a co dopiero jak miałam chlopaka...strasznie unikalam trzymania za rece...a przeceiz to takie cudne Jest mi glupio...robiłam juz chyba wszytko... Piłam zioła, smaruje ręce specjalnym kremem SVR, teraz zazywam takie specjalne proszki na noc Yamseen, ale to wszytko NIC nie daje....TYLKO moja mama wydaje majątek Czyli mówisz, ze wystarczy nie jesc mięsa?! Kurcze OBY!!! Moge sie poswiecic!! A gdzie to przeczytalas?! Wazne!! Naprawde nie chce zeby moje dlonie tak sie pocily:( P.s Ile masz lat>! Ile kosztowala ta operacja?!

Gość baybay
Operacje nic nie kosztowały- były robione w państwowej klinice. Wejdź na stronę internetową szpitala klinicznego Akademii Medycznej w Gdańsku (poszukaj strony w google). Poza tym- po tych operacjach pocą się inne miejsca bardziej obficie, co też jest okropne. Nie jem mięsa od tygodnia i jest lepiej, a przeczytałam o tym w informacjach naukowych w internecie. Mam 43 lata :)

Gość huinka
tak to prawda, przez kilka lat byłam wegetarianką i nie miałam problemów z poceniem, teraz jem mieso i widzę różnice

Gość Kitkatek
Jejku:> Czyli wystarczy nie jesc miesa!!!!! Od TERAZ stop!! Zobaczymy czy cos to zmieni!! OBY!! :***

Gość huinka mam to samo
przez 6 lat byłam wegetarianką, mniej się pociłam - teraz, gdy znowu jestem mięsożerna, pocę się więcej :/

Gość Julianfox
Nowo powstała strona o problemie nadpotliwości dłoni-stóp... Chcemy podzielić sie z Wami tym co mamy, troską i ciepłą rozmową.Wchodząc kliknijcie na kontakt a nastepnie Forum. Nie wstydz sie- daj swoje zdjęcie i poznaj nas wszystkich z całej Polski... Zapraszamy http://sympatektomia.terazwww.pl/

Gość gość
Jak to operacja taka nie jest refundowana ??!!dowiadywałam się

Mój problem rozwiązała jonoforeza.Urządzenie electroantyperspirant mam już pół roku a wszystko jest ok.Zwłaszcza pachy i dłonie są suchutkie ,tego właśnie potrzebowałam się pozbawić no i udało mi się w krótkim czasie już po 14 dniach widać były wyniki.Osobiście polecam bo to chyba jedyny sposób jak zapobiec poceniu na różnych częściach ciała.Polecam,powodzenia

Gość gość
Kupiłem go w zeszłym tygodniu w środę używam tydzień a dziś rano ręce i stopy suchutkie.Postępowałem według instrukcji 2x terapia,2x terapia, 2x terapia z tymi przerwami i kończyny zawsze były trochę lepsze. Koniuszki palców przestały się pocić jako ostatnie,dłonie nie były mokre już po 3 terapiach. Więc jeśli chodzi o szybkość, to jest super :) Teraz zobaczymy, jak długo to będzie trwać. Wcześniej próbowałem specyfiku typu Driclor, Etiaxil Antidral itp i nic. To tylko rozpatlalo się do tego potu a nie wchłonęło przez skórę, tak, że w zasadzie nie mógły działać.Urządzenie działa zupełnie inaczej.Super polecam.

Gość gość
ja też znam urządzenie electro antiperspirant kupiłam go przed pół rokiem i leczyłam szczególnie ręce i nogi po 7 kuracjach ręce były suchutkie,na nogi przeprowadziłam o 3 kuracje więcej a teraz tylko raz za 1,5msc robię kuracje podtrzymujące czasami i dłużej w zależności jak widzę że pocenie ma chęć powracać :-) i znów spokój,badzo mi pomogło

Gość gość
A gdzie można zakupić takie urządzenie . To bardzo ważne !!