Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vronka

Wreszcie znalazłam sposób na ból przy okresie

Polecane posty

I chciałam się nim podzielić :) - wypijam ok. 0,4 litra herbatki rumiankowej, koniecznie gorącej (działa rozkurczająco) - do tego łykam 2 ibupromy, no-spa też jest dobra - na brzuch kładę bardzo ciepły termofor Po 10 minutach ból znika jak ręką odjął :) Dobrze 1-2 dni przed okresem jeść raczej niedużo, i lekko, bo miesiączka sprzyja zaparciom i trudnościom w trawieniu, a wtedy bardziej boli. Mam nadzieję że którejś z was to pomoże 🌼

Gość a widzisz
ja nigdy nie moge polozyc sobie na brzuch czegos gorącego,bo odrazu ,momentalnie brzuch zaczyna boleć mnie jeszcze bardziej,na moje bóle menstruacyjne działają jedynie dwie tabletki ketonal ...i nic innego;/ A dzisiaj kurde dostałam okres nad jeziorem,jak sie opalałam...ból nieznośny,ale przynajmniej sie opaliłam.

Gość w miarę menu
mnie po ketonalu żołądek nawala maksymalnie ,a to jedyny skuteczny lek

Gość miesiaczka sprzyja zaparciom
??????????????????????? o czym ty mowisz?????????????????? wrecz przeciwnie

Gość mi zawsze chce sie
czesto srac,jak mam okres....

Gość ulaaaaaaaaaaaa
bo ibuprom albo nurofen siegam tylko wtedy gy nie mam ketonalu nospa mi nie pomaga za to:D uwaga! nie boli mnie gdy chodze po schodach...:D dziwne co?:D

Gość a ja zawsze mam wzdecia
przed okresem i w trakcie ,dlatego teraz jem inaczej przed okresem.

Gość ja jak chodze to nie czuje
bólu ,za to ,gdy siąde,kucne,położe sie....to juz umieram;/ No-spa mi równiez nie pomaga.

Gość i ja tez mamm
zawsze podczas okresu mam wzdecia, myslalam ze to to tylko zbieg okolicznosci, ale jesli Wy dziewczyny tez macie, wiec cos w tym musi byc :P

Gość ostatnio doszłam do wniosku
Dziewczyny, skoro macie tak uporczywe bóle w trakcie okresu to biegusiem do lekarza, to może być objaw endometriozy. Czasem tabletki anty regulują cykl i uspokajają te nieprzyjemne objawy. Naprawdę warto porozmawiać o tym z lekarzem, nadmierne bóle w tym czasie nie są normalne i nie ma sensu się z nimi męczyć. To się leczy.

Gość nie raz i dwa
byłam ,dr stwierdzil,że taki moj urok i nie ja jedna tak cierpię przy okresie:) No-spa forte jest na recepte ? pomaga ?

Gość to ci dopiero odkrycie

Gość no ja tak mam
U mnie się zgadza z tymi zaparciami. Moje miesiączki trwają 5 dni i w ciągu tych 5 dni nie zdarza mi się .........

Gość cierpiąca, to przeszłość:)
Znalazłam naprawdę dobre lekarstwo na ból przy okresie. Jest to lekarstwo o nazwie PROFENID. Miałam takie bole że wylądowałam 3 razy w szpitalu, wymiotowałam, mdlałam. Aż pewnego dnia w domu był taki lek. Teraz nie wyobrażam sobie miesiączki bez niego jak i moje koleżanki :) Lek na receptę ale obiecuję w 100% że pomoże. Najlepiej zacząć go brać jak jeszcze nie boli:) pozdrawiam Wszystkie cierpiące:)

Gość gość
Dla mnie najskuteczniejszym lekiem na ból miesiączkowy jest już od dawna pyralgina. Mam tę pewność, że zawsze zadziała i że nie będę musiała długo czekać na efekt