Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cerka

Jak wygląda wasz codzienny makijaż?????

Polecane posty

Gość Cerka

Jak wygląda wasz codzienny makijaż? Co używacie? KREDKI, PUDRY, SZMINKI?? Jakie ? Czekam na wasze wypowiedzi, jestem baardzo ciekawa ;];]

u mnie ..zwłaszcza w lecie minimalizm:) - na plaże, rower - korektor, puder transparent na nos - finito - na zakupy - dokładam do tego tusz:):P - na wieczor, randka..impreza..- do korektora, pudru transparetnego i tuszu jeszcze kredka..najlepiej kolorowa:) preferuje kolory:szary, niebieski, zielony:)

Gość anusiaaaa
Do szkoły - fluid (Maybelline wonder finish), róż, brązowe cienie do powiek, tusz, błyszczyk Na imprezę - praktycznie to samo z tym, że oczy maluję trochę mocniej

korektor, puder w pedzlu, tusz do rzes, odzywka do rzes w celu uczesania brwi, pomadka ochronna - na codzien. okazyjnie - dodatkowokreska na gornej powiece eyelinerem (czarna/brazowa/sliwkowa/niebieska), puder brazujacy na kosci policzkowe

Gość minimalistkamaksymalna
tusz do rzes, duzo prawda??

Gość niebieskoooookaa22
krem podkład puder błyszczyk w domu czy na aero krem

Gość anjanika22
na uczelnię/zakupy/spotkanie ze znajomymi itp: lekki podkład, tusz, błyszczyk albo pomadka ochronna na imprezę: krem, podkład, tusz, srebrna kredka/eyeliner albo jakiś cień, błyszczyk. po domu: krem nawilżający

Gość red_paprika
podklad,tusz,blyszczyk,czasem puder brazujacy albo roz

W zimie lub w ciepłe pory roku wieczorami: podkład w płynie, róż, puder w kamieniu, cienie, srebrny eyeliner, czarny eyeliner, tusz, szminka lub błyszczyk. Wszystkie kolory mi pasują W lecie gdy jest gorąco nie noszę podkładu bo po co:) Twarz muśnięta słońcem i tylko tusz podkreślający spojrzenie i pomadka ochronna z filtrami lub jasny błyszczyk. Czasami też eyeliner ze srebrnymi drobinkami dodaje oczom ładny look

Gość hai koniciła
ja uwielbiam makijaz oczu, najlepiej przydymiony, czyli czarny cien roztarty , by wygladal jak szary. mam duze niebieskie oczy i bardzo ladnie to wyglada, czasem daje takiego perlowego zielonego cienia w kaciki oczu, efekt boski ;) do tego oczywiscie tusz do rzes, ciemny braz albo czarny. jakis podklad, chociaz mi teraz niepotrzebny, jak cos czasem wyskoczy to korektor idzie w ruch blyszczyk. uwielbiam kulki brazujace, ale to tylko na policzki i delikatnie

Obowiązkowo podkład róż i tusz. Na usta pomadka ochronna lub błyszczyk Ostatnimi czas jeszcze trochę ziemią słoneczną się oprószam, żeby wyglądać jak z porcelany. Jeśli mam czas to eyeliner, ewentualnie cienie, choć preferuję to pierwsze bo oko wolniej się \"męczy\".

na uczelnie: korektor pod oczy, puder, tusz do rzes,pomadka ochronna, czasami jeszcze cien do powiek. na impreze: do juz wymienionych kosmetykow dochodzi jeszcze kredka (najczesciej grafitowa), blyszczyk

lato: tusz i błyszczyk imprezy i pozostałe pory roku: tusz, błyszczyk, podklad Rimmel Recover albo Hydra Drops Lumene i czasami puder brązujacy Isa Dora, rzadko cienie. kredek, eyelinerów, konturówek nie uzywam

Na codzień: krem nawilżający+krem z filtrem 50+tony pomadki ochronnej. Czasem do tego puder brązujący+tusz czarny Od wielkiego dwonu: podkład, puder brązujący, tusz,róż, cień teraz mam coś problemy z cerą więc wolę nie ładować pudru na to...

Gość kokociątko
Niewielka ilość podkąłdu na policzki +puder w kamieniu/też symbolicznie. Tusz na rzesy i równeiż maskarą maluję delikatnie brwi. na usta maybeline, brudny róż, bardzo tłusta i półprzeźroczysta. Wyglądam jak bez makijażu ale już nie jak mysz:-P

Gość etetetet
wstaję: 1.przecieram twarz płunem z apteki na trądzik 2. nakładam żel na tradzik z antybiotykiem 3. Maluję rzęsy 4. nakładam krem na twarz 5. Znów maluję rzęsy 6. Nakładm podkład i gotowe uffff

Teraz to tylko podkład.:D Sam tusz głupio wygląda na moich rzęsach, musiałabym od razu zrobić kreskę, albo nałożyć cień, a ostatnio rozleniwiłam się do tego stopnia, że myję twarz, przecieram ją tonikiem, nakładam odrobinę podkładu i tak wychodzę z domu. O wiele lepiej wyglądam w pełnym makijażu (czarna kredka, mocno wytuszowane rzęsy, pomalowane usta), ale czasu i chęci brak.

Na codzień to przeważnie tylko podkład (ewentualnie korektor) i błyszczyk/pomadka ochronna. Na wieczór itp. dokładam do tego tusz i kreski przy dolnej powiece... Wiecej mi sie nie chce:)

Gość krem matujący podkład
matujący, puder brązujący i blyszczyk mam okropną cerę, bez podkladu wyglądam fatalnie, buuu

Gość Cerka
Ja tak wogóle to- na uczelnię: podkład, czarny tusz, błyszczyk. na wypad: puder, tusz czarny, błyszczyk. I już ;P DAWAJCIE DALEJ ;))

Gość Bloom
Do szkoły,na zakupy- błyszczyk,kredka do oczu,tusz Na impreze,na randke- fluid,błyszczyk,cienie,kredka,tusz.... =]]]]]

Gość xenna
tak sie malujecie, a i tak nieciekawie wygladacie na ulicach

Ja na każdą okazję maluję się tak samo :) Używam: kremu tonującego Nivea Visage Young, pudru prasowanego Stay Matte Rimmela i nakładam czarny tusz do rzęs :) ... i wsio :)