Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedeen z wieelu

Czy obraziłabyś się gdyby chłopak poprosił cię o wyk. badań na choroby wenerycz?

Polecane posty

Gość jedeen z wieelu

Wcześniej myślałem sobie, że wystarczy uprawiać seks z kimś do kogo ma się zaufanie ale po przeczytaniu tego http://facet.interia.pl/news/bolesne-seksu-skutki,923609 przypomniało mi się pewne hasło: uprawiając seks z kimś uprawiasz seks ze wszystkimi jego byłymi partnerami. Ale myślę sobie, że głupio byłoby mi prosić dziewczynę o zrobienie takich badań. Taki brak zaufania, takie napiętnowanie jakby. Co o tym myślicie?

Obrazić nie... ale jesli myslalbym o powaznym zwiazku po czyms takim dostarczylabym mu te papiery razem z kilkoma siniakami

to od kobiety zależy , wiesz, ja np. wiem , ze bym sie nie obraziła , w sumie to dobrze świadczy o mężczyźnie moim zdaniem , ale podejrzewam , ze wiele dziewczyn odebrałoby to jako posądzenie o jakies puszczalstwo.

Ej jesli mowimy o wspolnym zyciu to i o szczerosci i zaufaniu. Jakbym miala syfa to bym mu powiedziala ze sie musze leczyc X czasu wiec z ruchanka moga byc chwilowo nici - proste? Ale takie cos?? To swiadczy o tym ze chce isc ino do lozka ale ma jakis cholera lek, hipochondryk czy ki czort ;/

ja bym nawet wspolnie nie chciala - vide poprzednia moja wypowiedź. O takich rzeczach SIE MOWI SAMEMU, to nei dom publiczny gdzie kobitki maja miec certyfikacik

Gość jedeen z wieelu
Wredna Ja Masz na myśli, że jemu nabiłabyś siniaków? No właśnie to nie takie łatwe poprosić o coś takiego. A w moim przypadku jeszcze trudniej, bo ja jestem prawiczkiem i odrazu mógłbym powiedzieć, że nie muszę się badać, czyli tak jakbym własnie wytykał jej, że jest puszczalska. A ja naprawdę nie mam nic przeciwko temu, że dziewczyna nie ejst dziewicą. Ale po przeczytaniu tego artykułu trochę się zacząłem zastanawiać. Ale narazie nie mam tego problemu.

a ja myślę, że dowód odpowiedzialności. Ja zrobiłam badania na obecność wirusa HIV i choroby weneryczne, i o to samo poprosiłam partnera. Nie zdziwił się, bo dla żadnego z nas to nie był pierwszy związek. Razem zrobiliśmy badania, ucieszyliśmy się, że wyniki są w porządku i więcej nie wracaliśmy do tematu. Prezerwatyw oboje nie lubimy, więc było to uzasadnione ;)

Koszka - ale jest pewien subtelny haczyk, czasem o chorobie sami mozemy nie wiedziec, badania robimy okresowo, wiec mozemy komus pokazac ich wyniki, ale co innego jesli ktos zaklada ze ja moge go oklamac w tym temacie i on chce miec to na papierze. To granica miedzy jak najbardziej sluszna odpowiedzialnoscia a przedmiotowym traktowaniem drugiego czlowieka. Tak - ja bym mu tych siniaków nabiła ;-)

Gość jedeen z wieelu
*poziomka Ja tam moge się badać, bardzo bym się zdziwił, gdyby wynik był pozytywny. Wredna Ja Przeczytałaś ten artykuł? Można być nosiecielem choroby i o tym nie wiedzieć. No ale jak mówiłęm nie mam tego problemu, bo nie mam dziewczyny. A z reszta może moja dziewczyna będzie dziewicą.

Gość jedeen z wieelu
Wredna Ja A czy ja mówiłem o pokazywaniu badań na papierze? Chodziło mi o samo zrobienie badań. Nie wiem, może wy kobiety robicie często jakieś badania. Ja jakiekolwiek badania robię raz na parę lat i nie są to badania wykrywające choroby weneryczne.

HIV mozna sie zarazic u dentysty. Faktycznie takie badanie jesli zaproponowane uczciwie - sa czyms dobrym. Byla chyba nawet kampania reklamowa zachecajaca do badan. Ale naprawde czym innym jest gdy ktos zaklada ze ja moge go oklamac - bo sa choroby weneryczne o ktorych chora osoba WIE.

no, wiadomo, że to nie może odbywać się na zasadzie certyfikatu jakości :P To wyraz troski o partnera, partnerkę. Właśnie o to chodzi, że nie wiemy czasem sami, co w sobie nosimy - moją kumpelę zaraził syfilisem jej pierwszy chłopak, sam nie wiedział, że go ma. Zaraziła go była dziewczyna. Dla mnie to prosta rzecz, idziemy razem i robimy badania, bo ja się troszczę o niego, a on o mnie. To w gruncie rzeczy tak samo jak przed zaplanowaniem ciąży sprawdzić zgodność serologiczną, nie? Nasza wspólna sprawa.

Gość jedeen z wieelu
Wredna Ja Czy ja mówiłęm coś o braku zaufania w kwestii chorób czy o badaniu, zeby się dowiedzieć?

Gość jedeen z wieelu
No dobra, czyli jak będę miał kiedyś dziewczynę, która uprawiała już wcześniej seks to , nie odrazu przecież, zapytam ją delikatnie. Jak się obrazi no to trudno.

Ale JA o tym mowie, okej? Bo w tym temacie taka opcja tez istnieje. I juz - sie zgadzamy :)

ja bym się nie obraziła :) bo też sobie myslałam jakis czas temu, że gdybym miała mieć nowego faceta to chciałabym żeby też się przebadał i nie ma tu nic do obrażania się... można mieć jakąś chorobe i nawet o niej nie wiedzieć.. nie widzę nic w tym złego... żadna ze stron nie powinna mieć nic przeciwko...

przesadzasz, pierwsza o rzut beretem, naród odpada od monitorów samoczynnie :D

Gość gargamel z naszej wioski
Zawsze uśmiercasz topki:)? Nie przejmuj się, znam sposób jak ożywiać topiki. Piszesz na nich swoje posty tak długo, aż ktoś zwróci uwagę, że topik ciągle jest na górze:)

Gość fdshsdhf
stałem się aseksualny między innymi z tego powodu, że przeglądanie/proszenie o wyniki badan potencjalnych partnerek jest dla mnie absolutnie nierealne. zresztą ludzie nie są monogamistami, mógłbym się czegoś zarazić gdyby mnie z kimś zdradziła. nie będę już wspominał o tym że nie jestem w stanie znieść myśli że moją ukochaną dotykał inny facet.

Gość jedeen z wieelu
można jeszcze żyć po bożemu, zachować prawictwo i dziewictwo do slubu a potem nie zdradzac, ja teoretycznie tak moge bo nadal jestem prawiczkiem

Gość obraiłabym się
chyba, że najpierw sam przedstawiłby mi własne wyniki :P

nie,jesli dalbys mi swoje badania najpierw mowiac \"oto moje wyniki,i Ciebie prosze o to samo, czy mialas przede mna partnerow czy nie,bo wiadomo,ze w dzisiejszym swiecie nie mozna byc pewnym nawet pobierania krwi w szpitalu\"

Gość jedeen z wieelu
aha, no ja to noł problem, moge badania zrobic:)

Gość prawie_A
to ze jestes prawiczkiem nie oznacza ze nie masz syfa... idzie przebadac sie razem :P

Gość a ja powiem...........
nie obraziłabym się i myślę że jest to bardzo dobre podejście do sprawy. Obawiam się tylko, że człowiek do czegoś takiego dojrzewa dopiero z wiekiem....