Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedeen z wieelu

Czy obraziłabyś się gdyby chłopak poprosił cię o wyk. badań na choroby wenerycz?

Polecane posty

Gość widac ze jestes mlody
w normalnym zwiazku normalnie sprawa wyglada tak: na poczatku sypiacie z prezerwatywa przez jakis czas a potem jak jestescie juz troche razem, macie do siebie zaufanie i wiecie ze chcecie zostac razem przez jakis kawalek czasu przytulasz partnerke i mowisz: kochanie, wiesz, moze zaczelabys brac tabletki (jezeli nie bierze) lub wiesz, bierzesz tabletki (jezeli bierze) i moze chcialabys zebysmy kochali sie bez prezerwatywy... tylko wiesz tyle teraz tego swinstwa, chcialbym zebysmy sie najpierw pszebadali... bo jezeli masz 16 lat i podchodzisz do dziewczyny z tekstem czesc, chce z taba chodzic ale zbadaj sie na kile to mozesz tylko miec nadzieje ze nie wybije ci wszystkich zebow

Gość dsgsagds
no a jak się okaże że jednak partner ma coś na koncie to co? wycofujemy się? dziewice rulezz!!!

Nie tylko bym sie nie obrazila, ale sama bym zaproponowala... to moje zdrowie i zycie i moim obowiazkiem jest sie o nie troszczyc. Tak samo moim obowiazkiem jest troska o ukochana osobe (moge nie wiedziec ze jestem chora).

Gość uoouoooioi
Oczywiście że sprawa nie jest łatwa, że każda osoba poproszona o takie badania może mieć mieszane uczucia ale WSPÓŁCZEŚNIE to jedyne sensowne działanie przed rozpoczęciem współyżycia płciowego i po prostu dla człowieka świadomego NIE MA WYBORU, taka wymiana wyników badań powinna być czymś oczycistym! Jeśli więc partner obraża się na taką prośbę, świadczy to o nim że jest niedojrzały i jest powodem do odrzucenia takiej osoby (może też to oznaczać że ma coś co ukrycia, wtedy tym bardziej trzeba brać nogi za pas). Tu chodzi o życie i to nie tylko nasze, także ewentualnych kolejnych partnerów, dzieci, bliskich itd. Nie teoretyzuję, ja o takie badania prosiłam i mój partner to zrozumiał.

Gość uoouoooioi
do "widać że jesteś młody": cóż... po twoim tekście widać że masz niezachwianą wiarę w ochronną moc prezerwatyw oraz w panowanie nad sytuacji t.j. prezerwatywa zawsze jest i zawsze oboje partnerzy mogą ten środek używać heh... szczęściarz z ciebie

Gość a ja miałam kiedyś partnera
który był "dobrze wyposażony" i podczas stosunku chyba dwa razy prezerwatywa się zsuneła i została w środku. i co wtedy?? no, ale jeśli jesteś pewna, ze prezerwatywa zawsze i wszędzie się sprawdzi....:P

Gość panthenol
prezerwatywa nie zawsze i nie wszędzie się sprawdzi - przy HPV, kile czy innych syfach można spokojnie też przy stosowaniu gumki się zarazić - w końcu nasze ręce i usta zazwyczaj przy grze wstpnej są wszędzie :P

Gość a ja miałam kiedyś partnera
ale co my wiemy o prezerwatywach, jesteśmy gówniarzami i nie wiemy jak to wygląda w "normalnym" związku :P

Gość jedeen z wieelu
No ja jestem gówniarzem (mam 25 lat) i nie wiem jak to jest w normalnym związku bo nigdy nie byłem ale mam nadzieję, że nie jedno przede mną:)

Gość będziesz mial ciekawe życie
Dociekliwy jestes, wygrzebałeś temat sprzed 1,5 roku.

pozytywnie bym się zaskoczyła. a na pewno bym się nie obraziła, gdyby zaproponował, że razem pójdziemy zrobić te badania. zrobiłoby to na mnie duże wrażenie. bo gdyby chciał, żebym po prostu dostarczyła mu papierek to byłoby dziwne i skojarzyłoby mi się z werbunkiem do zachodniego burdelu...

Gość hmmm..........
takie badania to nawet wskazane. Moja reakcja zalezalaby w jaki sposob by mi to zaproponowal i w ktorym momencie naszej znajomosci.