Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała Miiiii

Zapalenie Mieszków Włosowych- dziewczyny łączmy się

Polecane posty

nie wierze, że tylko ja to mam. wiem, że duzo dziewczyn ma do tego skłonność. jak sobie z tym radzicie? ja brałam juz antybiotyki doustne, smaruje skóre płynami a i tak mi sie robia krostki po goleniu, depilacji. jestem juz zalamana tym przewlekłym schorzeniem. moze wy macie jakies sposoby?

mi sie po prostu robia syfki w miejscu gdzie wlosek wrasta sie. czasami zrobi sie z tego 1 dniowy, ktory zaraz przechodzi, a czasami miesieczny slad, bo widac nie kazdy jest atakowany przez gronkowca. bo to gronkowiec powoduje te zapalenia, przynajmniej u większości

Gość tak cwicze
dezynfekuj nogi po goleniu(spirytus salicylowy lub woda utleniona)) i dezyfnekuj przed goleniem maszynke

Gość margot666
ooo nareszcie ktos z tym problemem co ja :(, lecze sie juz od dwoch lat i nic... teraz mam taki nowy lek na tradzik mam nadzieje ze pomoze. w sumie u mnie krostki nigdy nie sa duze, ale blizny... cale lydki to jedna wilka blizna, okropne to jest :(, robie peelingi, smaruje grubo kremem nic nie pomaga, najgorsze ejst to ze nie moge ani depilowac nog ani golic, no poprostu nic, a wlosy mam ciemne i mocno widoczne;/ nie wiem co robic, cala moja nadzije w tym leku, dopiero drugi dzien stosuje...narzie nic

margot--> to tak jak ja:/ a jaki masz lek? ja dostalam doustnie unidox ale chyba nic nie dalo i teraz mam plyn ze spirytusem i deneozycyna(? nie moge sie rozczytac) i maść mupirox. caly zcas wybielam przebarwienia tointexem, glyko a i octem jabłkowym. teraz idzie lato a ja nie moge nóg pokazac:(

w okolicach bikini po kazdej depilacji czulam bol przeokropny , krostki byly wszedzie , zmienialm maszzynki , kremy , depilatory, pianki , zele i nic , bylo tak samo, moj facet mial problemy po goleniu na twarzy , kupilismy mu krem aktywnie regenerujacy po goleniU firmy Biotherm Homme i jak reka odjal , twarz gladka , zero zaczerwienien , wiec sobie pomyslalam , ze moze na moja skore tez podziala i z reka na sercu pisze to teraz , podzialalo , moge sie golic , depilowac i nie mam zadnej krostki , a nawet jak wloski odrastaja to nie boli , a kiedys bolalo

szkoda tylko ze takie drogie... moj chlopak ma zel z AA ale nie zauwazyl zeby to cos dalo, ale nie stosuje tego regularnie i moze dlatego

Gość dziewczyny ja nie mam tego
na nogach ale za to po depilacji bikini cuda sie dzialy i moja kolezanka gdzies przeczytala ze trzeba po depilacji na sucha skore naniesc zasypke dla niemowlat tylko musi byc z tlenkem cynku koniecznie, zaczelam stosowac i naprawde mam o 90% mniej podraznien, sprobujcie pudru bella delfi, kosztuje okolo 5 zl wiec mozna sprobowac, nie wiem czy dziala u kazdego ale dla mnie rewelacja :-)

Gość dziewczyny ja nie mam tego
aha - po tej zasypce wyglada sie jak corka mlynarza wiec moze na noc lepiej probujcie, do rana nie ma sladu

Gość bzbzbziuytr
moze warto spróbowac tez zasypki...

a ja sama nie wiem, czy mam te zapalenia czy nie :o w okolicy bikini czasem robią mi się syfki, czasem po prostu na nogach. zostawiam albo smaruję davercinem - kiedyś mi dermatolog przepisał, jak powiedziałam, że po goleniu okolic bikini mam krosty, podrażnienie wielkie i w ogóle. możecie mi przybliżyć to schorzenie??

To jak wyglada teraz moja skóra a okolicach bikini woła o pomstę do nieba. Czerwone krostki, częśc już \"zapalona\". Boli jak choler i wygląda fatalnie. Nic na razie nie pomaga;/

Gość ale nie dasz rady
Miarka - a czego używałaś do tej pory (piszesz że na razie nic nie pomaga)? fajna stopka;)

po prostu wlosek nie moze rpzebic sie rpzez skóre i robi sie krostka, a czasami tak jakby krostka wychodzila tam gdzie wlosek jest juz wyrosniety. robia sie przez to takie male wrzodziki kratery, a jak sie rpzy ty,m grzebie to jest masakra... najgorzej ze skora na nogach jest gruba i wolniej sie z tym walczy niz na twarzy z tradzikiem...

Gość margot666
ja teraz uzywam Akneroxid, naklada sie na 5 minut i potem splukuje, na recepte kosztował 22 zł , mam nadzieje ze pomoze ;/

Gość lul
Dziewczyny ja tez przez to przechodzilam. W dodatku nie poszlam od razu do dermatologa i moje lydki zaczely po prostu wygladac koszmarnie. Mialam wielkie place wykwitow na kazdej z nog. W koncu poszlam do dermatologa ktorego polecil mi kolega. (Przychodnia Zdrowia Rodziny ul.Slawkowska Krakow). Pani doktor dala mi rozne masci (co dokladnie to musialabym spradzic bo juz nie pamietam) i wszystko ladnie zeszlo. Co prawda trwalo to okolo 3tygodni ale teraz pozostaly mi na nogach tylko malutkie blizny, takie ciemne plamki, ktore powoli schodza. Pani dermatolog zakazala mi oczywiscie w ogole depilacji nog, ale powiedziala ze jesli juz musze to najlepsze sa kremy do depilacji typu veet. Powiem wam, ze rzeczywiscie po takim kremie nie mam zadnych problemow z nogami. Od czasu do czasu pozwalam sobie na depilacje depilatorem i tez jest ok. Przed pojsciem do lekarza stosowalam sie do poraz z takich forow jak to i niestety bylo jeszcze gorzej. Stan zapalny tylko sie pogarszal po tych wszystkich peelingach i smarowaniu sie roznymi masciami na wlasna reke. Takze kobitki nie ma na co czekac tylko znalezc dobrego dermatologa i to do konca wyleczyc. Potem bedzie juz coraz lepiej. Polecam Pania dermatolog na Slawkowskiej, kobieta naprawde zna sie na rzeczy. Tam jest tylko jeden dermatolog wiec ze znalezieniem odpowiedniej osoby nie powinno byc problemu. Trzymam za Was kciuki.

Gość margot666
odnalazłam temat :):) mialysmy sie łączyc a go zaniedbałysmy:P chcialam sie pochwlaic ze po ponad tygodniu stosowania zaczynam widziec efekty:), blizny naprawde schodza!!

Gość ale nie dasz rady
hej hej:):) margot - od dermatologa dostałaś receptę na to?

ja spróbowałam wydepilować nóżki, bo też czasem mam te zapalenia... i co? każdy włosek na łydkach mi wrósł :o do dupy z tymi nogami, ot co!!! :o

Gość ale nie dasz rady
ojj wiem coś o tym, depilowałam depilatorem ładnych parę lat nóżki - a wrastać zaczęły tak masakrycznie jakiś niecały rok temu.. odstawiłam depilator, żeby odpoczęły, zaczęłam golić maszynką, niby trochę poprawy było, więc skusiłam się na pastę cukrową - kupiłam gotową na allegro żeby nie eksperymentować ale ona nie usuwa włosków dokładnie - tzn wyrywa z cebulką (czyli u mnie jakiś 1cm wgłąb skóry taki włos siedzi i boli jak nie wiem co wyrywanie), ale i tak tylko te słabsze - pewnie tak samo z depilatorem było - urywał włsoki a nie wyrywał :( nie wiem.. w każdym razie po tej paście dopiero mi powrastały - na łydkach, aż się blizny porobiły od wydłubywania.. maakra - wszędzie drobne stany zapalne.. zaczęłam spowrotem golić maszynką, szorować nogi taką szorstką rękawicą no i już jest minimalna poprawa.. tyle że codziennie trzeba golić.. myślałam o piankach do depilacji - ale to w sumie (przynajmniej u mnie) działa tak samo jak maszynka - co dzień musiałabym piankować.. na dzień dzisiejszy - zaczynam oszczędzać na laser :)

Gość ale nie dasz rady
a w jakich proporcjach robiłaś? i czy musującą aspiryną czy zwykłą? bo czytałam na innym topiku że ktoś miał z tym problem;)

Gość margot666
tak Akneroxid jest na recepte :), najpier dermatolog dawala mi takie plyny dor obienia w aptece, a teraz to na blizny:), ale nog depilatorem nie tykam od ponad roku, wiec to tez ma chyba jakis wplyw

zrobiłam sobie swoje proporcje:) 3 tabletki aspiryny, buteleczka gliceryny i troszke wody, smaruje dzis juz 3 raz i zauwazyłam ze skóra na wzgórku mi sie rozjasniła:) moze i te małe blizny zejdą:) zobaczymy ;)

Gość Milusiaam
ja też mam ten problem i nie wiem co zrobic..odkazam skóre przed i po depilacji troche pomaga słyszałam ze roztwór sody tyakiej kuchenej pomaga!! Moze pojde do dermatologa jak nadal beda tak wygladac moje nogi ehh ...:(

Gość miśka555
Dziewczyny, wiem to od kosmetyczki do której chodzę się depilować od 10 lat. Po depilacji koniecznie trzeba na 3 dzień zrobić porządny piling skóry (gruboziarnisty) albo zwyklą solą kamienną gruboziarnistą. W ten sposób otwiera się zaczynające się ropne krostki od wrastających włosków. Ja stosuję to metodę zawsze i nie mam problemów.

Gość ale nie dasz rady
ja też pilinguję, solą, cukrem, kawą, gotowymi preparatami z grubymi kuleczkami, szoruję rękawicą i nic - jak wrastają tak wrastały.. może ja jakaś gruboskórna jestem heh ;) spróbuję tej mikstury, może coś pomoże..