Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliseeee

Zazdrosc o patrzenie na inne...

Polecane posty

Gość aliseeee

Pomozcie mi bo sie psychicznie wykanczam.....:( Jestem z chlopakiem od 2mc, jest cos silnego miedzy nami, on jest szczery, chce powaznego zwiazku, ja chyba tez. To co czuje juz dlugo nie poczulam, on mowi to samo.Ale jak gdzies wychodzimy i spojrzy na inne, w sumie normalne kazdy ma oczy... ale ja jestem zazdrosna i od razu sie we mnie gotuje!!! Tez patrze na facetow, ale mysle ze jak on patrzy to moze ma ochote na inne.... Jestem atrakcyja dziewczyna, mam powodzenie duze, no ale jak pozbyc sie tej chorobliwej zazdrosci!!!!???.......Pomocy....

Gość uuuooa
Nie ma ochoty, tylko po prostu sobie ogląda. Jak coś jest ładne - człowiek patrzy i się ogląda. Ja jestem kobietą, ale na ładne dziewczyny też patrzę z przyjemnością. Człowiek to esteta, a dodatkowo facet to wzrokowiec. Więc albo rób to samo albo powiedz mu wprost - "nie lubię gdy patrzysz w ten sposób na inne kobiety"

Gość Karolka-aaa
Kiedyś czytałam, że zazdrość wynika z niskiego poczucia własnej wartości... Ponoć człowiek zazdrosny boi się, że ktoś inny może mieć coś ciekawszego niż on i partner może to dostrzec no i dać nogę ;) COś w tym jest... zastanów sie dokładnie dlaczego to Cię tak boli... Potem zastanów czy jak idzie niezły facet to oko Ci w jego stronę nie ucieka czasami i jakie masz w takich momentach myśli?? Od razu wyobrażasz sobie was w łózku, albo analizujesz czy zostawiłabyś obecnego faceta dla kogoś takiego, itp. itd?? wątpie ;) TO, że patrzy nie znaczy kompletnie o niczym... Ja czasami gapię się na kobiety... ładne rzeczy po prostu przyciągają wzrok! faceci są wzrokowcami - nie zapominaj o tym:) a powodów do zazdrości nie masz... bo chociaż gapi się na inne to i tak jest z Tobą... to Ty jesteś dla niego ta piękna ;) cała reszta jest ładna:P

Gość aliseeee
Jestescie kochane.... Dziekuje... Juz mi lepiej. ja juz mu zwrocilam kilka razy uwage, co sie tak gapisz, jak ci sie podoba to idz do niej.Wiem ze sa wzrokowcami, ale nie umiem sobie tego wbic do glowy. Nie czuje zazdrosci o inne kobiety, moj tata mnie krytykowal od malego moze stad to wynika... Mimo ze wszyscy mi mowia, ze jestem b. ladna, zgrabna, ladna twarz, wlosy itp. ale ja jakos tego nie czuje, kurcze.... No a na ladnego chlopaka tez zerkne i nic nie wyobrzam sobie. Ale moj facet to glownie na cycki patrzy, czemu im te oczy uciekaja zawsze na wysokosc biustu!!i tylka!?

Gość Karolka-aaa
Taka natura ;);) Jesteś ładna, masz fajnego faceta... powtarzaj to sobie i uwierz. Może się gapić na setki biustów i tysiące tyłków, ale przecież wybrał ten Twój tyłek i ten Twój biust... to chyba o czymś świadczy?? i chyba pora docenić siebie?;) pozdrawiam!

Miałam coś podobnego w związku, podejrzewam ,że czułam się tak samo,ale po tym jak facet mnie zdradził i postanowiliśmy spróbowac znowu.Jednak warto nad tym zapanować, ja o mało nie straciłam tego związku przez zazdrość , a teraz niedługo sie pobieramy. Jeśli bardzo zależy Ci na nim to spróbuj za wszelka cene o tym nie myslec i pozostać przy zdrowej zazdrosci.Zreszta dojrzejesz i przekonasz sie..jak facet ma zdradzic to zdradzi i Twoje wyrzuty i pilnowanie go nic nie dadza.Lepiej wykorzystaj te piekne chwile spedzone razem, bo to sa uroki związków..

Gość gość
Hej wszystkim. Mam 29 lat,jestem z moim chłopakiem juz prawie rok i tez mam problem z zazdrością gdy zlapie go na patrzeniu na inne. Czasami mam nawet problem oglądać z nim telewizje bo to co ostatnio sie dzieje w telewizji tez jest delikatna przesada...nie raz tlumacze co byś czul gdyby to nam kobetom ciągle gole tylko facetow pokazywali..wtedy zaczyna mnie trochę rozumiec,ale i tak wiem ze nadal pozostaje facetem z krwi i kości i nie mogę juz z tym walczyc..widze ze sie stara ja tez sie staram ale jest już tez zmeczony i rozumiem go. Tez jestem ayrakcyjna ale ciągle czuje sie gorsza,nie wiem czemu. Walczę. Caly czas ze sobą walczę.wierze ze sie uda.

Gość gość
Musisz mieć potworne kompleksy. Ja też nie szaleje za tym, że on patrzy na inne, ale po sekundzie mam to gdzieś i zapominam o tym bo jestem przekonana, ze on tez zapomina. On zresztą nie robi tego w chamski i nachalny sposób tylko zwyczajnie zerknie, czasem ja dluzej patrzę na jakąś wyjątkowo ladna dziewczynę. Jestem po prostu estetka. A ja chyba tez nie jestem ostatnim pasztetem skoro to ze mną jest, ze mną uprawia seks i ze mną zdecydowal się na ślub. Tak musisz myśleć!

Gość gość
Mam to samo to fatalne uczucie ale nic nie moge na to poradzic walcze pare lat z tym i trace przez to zwiazki ja akurat patrze na facetow totalnie bezinteresownie ale wiem ze facec***atrza na kobiete przewaznie z zainteresowaniem i to mnie dobija ze wystarczy ladna laska i od razu sie gapia, nie uwazam ze mnie zdradzi od razu ale sam fakt ze patrzy po innych po innych czesciach ciala innej kobiety dobija mnie bo myslalam ze wazniejszy jest czlowiek uczucie a nie czyjs tylek czy biust. To chore jak dla mnie tez patrzec na inne jak sie ma swoja kobiete czy faceta w jakis interesowny sposob, dla mnie to tak jak zdrada

Gość gość
Mam podobnie i to jest nerwica natręctw. Wiecie co ? Psychoterapeuta wbił mi do głowy że ja też się patrze na facetów

Gość gość
Masz obsesje na tym punkcie i tyle. Każdy się patrzy

Gość gość
I sama sobie z tym nie poradzisz. Czasami potrzeba lat z psychoterapeutą