Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

terrrenia

trądzik - który preparat najskuteczniejszy, a może wszystkie?

Polecane posty

Gość czy napewno witaminy
nie zaszkodza z tym cynkiem, bo wiem, ze po witaminach moze porzadnie wysypac i teraz boje sie jakiekolwiek przyjmowac.

Gość slonkoooooo
kiedys czytama ze po ktorejs witaminie z grupy b moze byc wysyp, tylko nie pamietam jakiej

nom chyba wysyp, bo ja nigdy nie mialam tradziku, a po b12...koszmar na szczescie mam juz to za soba, ale chcialabym wiedziec czy tylko po b12?

mam obawy bo pasuje mi zaczac przyjmowac kwas foliowy, a to tez witamina..grrr,ale dziekuje za odpowiedz :)

Gość slonkooooo
a piliscie jakies ziolka na tradzik? albo zeby skora sie mniej swiecila, wiecie jak ja marze zeby umyc wlosy a na drugi dzien zeby wygladaly przyzwoicie, albo zeby twarz po 6 godzinach byla matowa?

cytat: W leczeniu ogólnym (doustnie) lekarz zalecić może antybiotyki (zwykle tetracyklinę, erytromycynę). Antybiotyki stosuje się według określonych schematów, w dawkach nieco innych niż w zakażeniach bakteryjnych, zwykle przez wiele tygodni, a nawet miesięcy. Dodatkowo stosuje się witaminy działające przeciwłojotokowo: PP, B2, C (należy unikać nadmiaru witaminy B12, gdyż ona sama może czasem wywoływać objawy trądzikowe). W ciężkich postaciach choroby stosuje się retinoidy, czyli (w Polsce preparat Roaccutane). Izotretinoinę należy przyjmować pod ścisłą kontrolą lekarza (możliwość poważnych działań ubocznych)! Korzystne działanie w leczeniu trądziku mają także sole cynku. Kobietom można zalecać preparaty hormonalne o działaniu antyandrogenowym – te preparaty również mogą być przyjmowane tylko pod ścisłą kontrolą lekarza. a dla wytrwalych caly link: http://zdrowie.flink.pl/tradzik.php

ja ostatnio kupilam baze pod makijaz z bielendy taka malutka :oil free i cos tam jeszcze pisze, ale nie dziala na mnie caly dzien niestety. wciaz czegos szukam..

Nie martw nie bedziesz miala wysypu :) co do B12 to czytalem na forach ze ta vit. moze powodowac(!) tradzik tak wiec pogarszac pewnie tez :] Dlatego jak ktos na forach poleca vitaminy z grupy B (cale jakies zestawy) to mowi zeby brac te ktore nie zawieraja vit. B12.

dzieki tyle mi wystarczy. tradzik mam wyleczony, tylko pozostalo to swiecenie. ..

mi na swiecenie pomogly: olejek ylang ylang decleor i puder mineralny rhea ale olejek trzeba przynajmniej miesiac stosowac zeby byly efekty pozdrawiam :)

Gość slonkooooo
kremy matujace dzialaj 2 max 3 godziny a potem jak cera zaczyna sie blyszczec, wiecie od dzis biore cynk codziennie, i pije jeszcze od dzis tez siemie lniane, jak ostatnio pilam przez miesiac to potem przez ajkis czasm nie mialm problemu z przyszczami i pokrzywa, podobno oczyszcza organizm i uwielbam tez zielona herbate,

tak, moze go powodowac jestem tego niestety zywym przkladem, zaluje, ze nie wiedzialam tego kilka miesiecy temu :( ,ale juz po wszystkim dochodze do siebie mimo to dmucham na zimne :) jeszcze raz dzieki za info :)

Gość slonkooooo
rewelacja napisz cos wiecej o tych preparatach, gdziej e mozna kupic, ile kosztuja, jak je stosowalas

ja tez lubie zielona herbate, ale na swiecenie chyba nie ma wiekszego wplywu. uzywam kosmetykow oil free, mydla antybakteryjnego i szukam zlotego srodka. ciekawi mnie gdzie mozna kupic ten olejek i puder? w drogerii czy aptece i ile kosztuja?

Gość slonkooooo
wiem ze zielona herbata nie pomoze na swiecienie ale moze na oczyszczenie organizmu bardziej, czy napewno witaminy a jakich dokladnie uzywasz kosmetykow?

Do rewelacja. : Dzieki za cytat ale czuje sie jak bym znow czytal ulotke jakiegos \"cudownego\" leku na tradzik :] antybiotyki - nie warto - po odstawieniu tradzik i tak wraca ( z doswiadczenia) PP, B2, C - pomagaja ale nie az tak bardzo - na sobie jakos nie odczulem rewelacji retinoidy - nie uzywalem kwas foliowy - bralem - nie pomaga - gdzies na forum czytalem ze nawet szkodzi :( ( chociaz przepisal mi go endokrynolog - czyli ten od hormonow + jeszcze jakis sterydowy lek ktorego nie bralem bo nie chcialem sie truc) ..to Tyle...

st. ives taki drobniutki peeling do codziennej pielegnacji bez tluszczu ok11zl, dokladie oczyszcza, zel do myci twarzy tin tin antybakteryjny bez tluszczy ok 10zl, krem matujacy z flos lek 15zl, krem nawilzajacy flos lek 15zl, czasem clean & clera tonik, ta baze z bielendy od niedawna, doscl ldanie matuje, ale nie na dlugo, puder w kamieniu, a nie plynie, bez oleju i mam jeszcze leki na tradzik, ktore powoli odstawiam-> spirytus i akneroksid czasem stosuje go miejscowo

to nie ulotka tylko wycinek artykulu. przeczytalam mase podobnych, kiedy rok temu dostalam tradziku po zazywaniu wit. B12 poniewaz to tradzik polekowy to obylo sie bez drastycznych srodkow i wystarczyl duac. ale dopiero dzis mam znowu gladka twarz i wreszcie nie tlusta. ja czytam wszystko i co dzien sie ucze. a cudownych srodkow ani uniwersalnych nie ma i kazdy musi znalezc swoj srodek. pozdrawiam :)

z tym kwasem foliowym to nie na tradzik, tylko krew i wlasnie boje sie zaczac, bo jak ostatnio bralam b12 i kwas wlasnie to dostalam tradzik i teraz mam dylemat czy brac ten kwas. narazie duzej potrzeby nie mam wiec sie wstrzymuje. za to mnie wyleczyly antybiotyki i to calkiem, ale jak juz pisalam nie mialam tradziku nigdy tylko wysyp po b12 po odstawieniu antybiotykow jestem juz 4 miesiace i jest ok. niestety chester, ale facet ma gorzej bo nie mozesz brac antykoncepcji, ktora czasem pomaga..

Ja używałam isotrexin-u. Jest stworzony chyba na bazie alkoholu, bo strasznie szczypie jak się posmaruje go na jakiś świeżo rozdrapany pryszcz. Ale jest skuteczny. Dobrze wysusza. Polecam. :)

slonkooo ja czytalam troche wizaz i tu na kafeterii troszke porady innych. Ale generalnie glownie opieralam sie na opiniach z KWC na wizazu. Z takich fajnych rzeczy moge polecic jak juz ktos zaleczyl tradzik i zmaga sie z tlusta skora: krem Biodermine, Biocodex; dostepny tylko w aptece, zawiera specjalne szczepy drozdzy i matuje cere. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5327 olejek ylang ylang decleor - normalizuje tlusta cere, nie sprawia ze bedzie sucha ale robi sie po prostu normalna. od pierwszych dni stosowania jasniejsza a pozniej mniej sie przetluszcza. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7478 puder mineralny, nie zawiera tzw. zlych skladnikow, chroni przed promieniowaniem. ladnie matuje i dodatkowo wspomaga leczenie. http://kosmetykidlaciebie.pl/sklep/mineralny-puder-pielegnujacy-pearl-beauty-p-2583.html opinii tego pudru pielegnujacego nie ma na kwc. moze sie skusze i napisze :) kosmetyki nie sa tanie ale bardzo wydajne. ja wyrzucilam duzo pieniazkow w bloto ale to byly dobrze wydane pieniadze. na pewno nie powroce do innych pudrow. pozdrawiam i zycze powodzenia :)

A macie jakies sposoby, by pozbyc się przebarwień po trądziku? Chodzi o to, że teraz jest jeszcze chłodno, ale za pare dni pewnie wrocą upały, a nie mam zamiaru, zeby spływał ze mnie podklad, którym maskuję te blizny. Chciałabym go w ogole przestać używac... na drobne wypryski wystarczyłby mi korektor, tylko punktowo. Niestety \"wysyp\", który spotkał mnie zimą pozostawił po sobie troche zamieszania na moich policzkach :( Wiec muszę używać podkładu na całą twarz, a w czasie upałów poprawiac co chwilke makijaz... To męczy :(

Biodermine w aptece, czasem trzeba zamawiac bo moze nie byc. malutka tubeczka ok. 20zl ale bardzo wydajny krem. olejek w drogerii internetowej np. to wydatek ponad 150zl za 15ml ale mam juz prawie pol roku, stosuje prawie codziennie i nie zuzylam nawet 1/3. puder mineralny chyba w biolander jest tanszy - jakies 50zl. malutenkie opakowanie. jak cien do powiek ale rowniez niesamowicie wydajny.

a na przebarwienia to tylko kwasy: effaclar k lysanel active, itp. tylko ostroznie latem. lysanel jest dosyc mocny. 12% stezenie bodajze. effaclar lagodny i mozna go na noc stosowac ale w dzien albo filtr albo puder mineralny

Co do tych kwasów to potrzebuje kontaktować sie z lekarzem? Czy wystarczy popytać w aptece? Czy to bezpieczne dla młodej cery? I w jakiej cenie tak mniej wiecej?

Panna ktos-Na przebarwienia ponoc dobry jest krem Retin na i Tointex.Teb drugi kosztuje 7 zl.Ja tez uzywalam kiedys cepean,ale prawde mowiac nie pamietam jak dzialal.?a teraz po co mi krem na przebarwienia jak mam pelno niespodzianek ;) To by mi moglo zmasakrowac skore jeszcze bardziej :D Wiec lepiej wole nie ryzykowac.Jest jeszcze wczesna pora,a ja juz wytapetowana siedze przed kompem :) Ale musze spadac-na zakupy jade :D Okularki nowe sobie kupuje,moze moj ryj bedzie wygladal troche prostszy heh.Kurcze 300 zł....troche szkoda,ale co tam.Obiecalam sobie ze te brylki kupie i tak zrobie.Ale ciekawe jak bede wygladala,bo one sa czerwono czarne,a drugie wisniowe.I obie pary sliczne,ale jak sie na zielono np ubiore to ciekawe jak bede wygladala....

a próbowałyście kiedyś kremu ze ślimaka? jest dostępny np. na allegro, ale nie pamiętam nazwy... zastanawiam się czy działa?