Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona siostra

PO CO DZIECIOM PODAJE SIE KASZKE?

Polecane posty

Prosze wytłumaczcie mi dlaczego kaszki sa takie wazne? Dzis moja siostra (mama 10-latka) powiedziała mi,ze jej syn w okresie niemowlecym i wczesnodzieciecym nigdy nie dostawał kaszek.Ja jej na to ze to wielki błąd,a ona,ze nigdy nie stosowała zapychaczy.Nie mam racjonalnych argumentow dla mniej.HELP

nikt nie wie........? :(:(:(

Gość dobra rada odpowiada
nie wiem po co zadne moje dziecko tego nie jadło

faktycznie trudne pytanie. może chodzi poza konsystencją również o to, że przezwyczajasz żołądek dziecka do trawienia ryżu, kukurydzy itp. bo przecież z tego są kaszki.

Gość bo póki nie mają zębów
trudno byłoby im pogryźć cokolwiek innego. A samym mlekiem chyba nie najadłyby się. Cóż za dziwne pytanie. Kaszka zapychaczem, a cokolwiek innego co nie jest wyłącznie płynem, nie jest zapychaczem?

moja córa nie pije mleka modyfikowanego bo przez rok była na piersi i jak ją odstawiłam to zednego innego mleka nie chciała i pediatra zalecił mi podawanie kaszek bo sa na mleku modyfikowanym....

Gość jusiek
ja daję synkowi na kolację ,chętnie zjada i spi do 5 rano chyba mu wystarcza bo nie budzi się już w nocy

dziekuje wam bardzo:)

Mój syn ma 6 lat i nigdy nie jadł kaszek.......jest zdrowym dobrze rozwijającym się dzieckiem.DO roku był na cycu ale w trakcie dostawał oczewiście posiłki bardziej treściwe od 5 miesiąca życia.ZZaczynał od owoców ,soczków i zupek.....moim zdaniem to ostatnie to dość treściwe danie......jadł serki i inny nabiał.......kto powiedział ,że kaszki trzeba dawać???Nauczył się usypiać na całą noc po zwykłym jedzeniu a nie zapychaczach...

Gość A RH plus
Hej,no przeciez kassze to podstawowy dostawca białka,w piramidzie zywienia to podstawa na samym dole,a słodycze sa na samej górze-najmniej potrzebne-raczej wcale prawie.Kassze to zboza,a zboza to podstawa.

Gość A RH plus
I nie sa ZAPYCHACZAMI, sa po prostu bardziej sycące,a to dlatego ze dłuzszego czasu potrzeba by je rozłozyc,ale to nie zapychacze.Zapychaczem byłaby POSŁODZONA opiero kaszka np manna

Gość coooooo
sa zapychaczem własnie i tuczą dzieciom z nadwaga sie im nie podaje z tego powodu

Gość to ja kasia
jestes ciemna cooooooo

ale jaja...:) dawno sie tak nie usmialam...a nie przyszlo wam do glowy , tak po prostu,poczytac co umieszczono na etykiecie opakowania od kaszki?co tam w niej jest ciekawego i co to w ogole ta kaszka jest?:) w skrocie: najlepiej przyswajalny produkt zbozowy jaki istnieje,w sam raz dla niewprawnych ukladow trawiennych malutkich dzieci.mleko mamy w pewnym momencie nie wystarcza, wiec podaje sie owoce,warzywa, mieso,ale tez produkty zbozowe.wiele dzieci nie ma zabkow gdy konczy 6 mcy w zw z tym jakos nie widze zeby od razu wcinaly bule..poza tym pieczywo bywa rozne,a kaszki sa w tej chwili swietnym, wygodnym i przystosowanym dla dzieci pokarmem.poza tym sa wzbogacane mnostwem wartosciowych mineralow i witamin. tyle:) sama chetnie wcinam kaszke,zwl po mojej coreczce,gdy ma juz dosc..

Orisha - dokladnie :) To tak jakby zapytac doroslych po co jedza chleb/kasze/ryz/ziemniaki do posilkow :) Zrodlo protein i weglowodanow z wysokim indeksem glikemicznym, wiec a) zdrowe b) pozywne c) sycace :)

Gość pewnie ze tak
moje dziecko ma ponad trzy lata i zawsze na sniedanie i kolacje domaga sie kaszy tylko ja miele kasze gryczana i kukurydziana w mlynku do kawy i gotuje na mleku kaszki ze sklepu byly dla niego za slodkie a teraz: białka kaszy gryczanaj są cenniejsze niż białka zbóż, a zbliżone wartością i strawnością do białek roślin strączkowych z awiera także wytaminy B1 i PP oraz związki mineralne wapnia, żelaza, fosforu, potasu, magnezu i miedzi kasza kukurydziana dostarcza min błonnika witamin B1 PP i E oraz minerałów głównie: fosforu i potasu oraz beta-karotenu plus mleko: bialka kazeiny albuminy substancje mineralne : wapn fosfor potas sod magnez wtaminy A D E B no poprostu sam zapychacz :D