Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to bylo

Najbardziej nieudane prezenty, jakie dostaliście?

Polecane posty

Gość muffina
Nie , nie ma dużo dać. I może dać 300 zł. Może nawet nic nie dać. Tylko o takim gosciu para młoda sobie swoje pomyśloi. A co , nie moze sobie pomyśleć ? A jak przychopdzisz na urodziny, to nie dajesz prezentu ? W końcu zostałeś zaproszony na imprezę. Jak nic nie przyniesiesz, to tez wejdziesz i się nazresz, ale ludzie sobie swoje pomyśla o tobie.Proste

Gość muffina
I to oczywiste, że po biednym sie czowiek spodziewa innego prezntu niz po bogatym. Jak potrzebna ci pomoc przy przeprowadzce i przyjdzie dziewczyna 160 cm wzrostu i 40 kilo wagi, to dajesz jej do przeniesienia drobiazgi, ale chłopu 2 metry i sto kilo dasz już coś cieższego, bo wiesz, że on jest w stanie przeniesć cos cięższego niz drobiazgi

Gość sorry ale nibyz jakiej
ja nie napisałam, ze ma nic nie dac, ale nie rozumiem tego oczekiwania, ze jak ktos duzo zarabia to ma dac drogi prezent albo dużo kasy...

Gość sorry ale nibyz jakiej
ok, to może ustalcie jakiś taryfikator względem zarobków i dołaczajcie do zaproszeń... paranoja :o

Gość muffina
czy według ciebie 300 zł na 6 osób, które przyjdą , to dobry prezent ?

Dużo zależy od tego, do kogo idę na wesele. Gdybym została zaproszona na ślub siostry, kuzynki, ciotki, czyli osób bliskich mojemu sercu, to dałabym więcej np. 500 zł, ale koleżance kupiłabym coś do 200 zł, albo tyle dałabym w kopercie.

Gość może to się przyda
Pod koniec września wybieramy się z mężem na ślub i wesele mojego brata. W prezencie chcemy dać mu 1 tys. zł. Nie piszę tu tego po to by się chwalić, ale na osobę wyjdzie im pewnie ok. 200 zł więc nasza para będzie ich "kosztować" 400 zł. Nie mają prawie nic swojego poza urzadzoną częściowo łazienką i kuchnią. Te pieniądze im się po prostu przydadzą na starcie. Ponieważ z racji odległości nie będziemy mieli okazji inaczej im pomóc przy urządzaniu własnego mieszkania, chcemy przynajmniej w ten sposób się odwdzięczyć za pomoc przy naszym ślubie i weselu :)

do PLUMPLUMKA pytam z czystej ciekawości i co zrobiliście z tym obrazem?? Wisi czy zakładacie go tylko na przyjsćie koleżanki??? :) Kurcze, ludzie zawsze chca uszczęśliwiać innych na siłe

Gość bez gustu
Pościel z satyny. Nienawidzę tego materiału, jest obślizgły i kojarzy mi się z burdelem. Gdybym dostała pościel z kory, we wzorze, który mi nie odpowiada, to miałabym ją dla gości, bo czasem nocuje u mniej siostra albo brat męża, a tę satynę będę musiała sprzedać na Allegro.:(

My powtarzalismy swoim gosciom do znudzenia, ze mamy w pelni wyposazone mieszkanie. Poza tym- z racji miejsca zamieszkania (za granica) nie mamy jak przewiezc ew. prezentow rzeczowych. I co? Dostalismy wielki komplet garow, ktore po slubie jeszcze 2 lata lezaly u moich rodzicow, bo nie bylo ich jak przetransportowac! Inne niewypaly to komplet poscieli, ktora po prostu nie pasuje na nasze lozko, bo u nas sa inne standardy- zadne malzenstwo nie spi pod jedna wielka koldra- sa 2 mniejsze. Tak samo w kazdym lozku sa 2 materace, a wiec zaklada sie 2 mniejsze przescieradla na gumke, a nie wielka plachte..... Sama nie wiem, co zrobilismy z ta nieszczesna posciela.... Inne glupie prezenty, to byly ozdobki wszelkiej masci- rzezby, obrazy, figurki itd. Po pierwsze wiekszosc to nie nasz gust. Po drugie- gdzie to skladowac, jak sie ma kompletnie umeblowane mieszkanie, i to w pewnym okreslonym stylu? Czy nie latwiej bylo dac pieniadze?

a my powiedzielismy gosciom, ze chcemy pieniadze, po prostu. Wszyscy wiedza, ze od 3 lat mieszkamy razem, wiec trudno w takim czasie, nie miec prawie wszystkiego. A poniewaz wszyscy to dosc bliska rodzina, wiedza tez, ze chcemu kupic mieszkanie, wiec pieniadze przydadza sie jak najbardziej. A liste prezentow zrobilam dla naszych znajomych, ktorzy wola dac prezent. Wybralam 3 sklepy internetowe a w nich dosc ciekawe prezenty w granicach 250 zlotych. i mam problem z glowy :)

Gość aannggeellaa
Ja dołączyłam do zaproszeń bilecik z takim wierszykiem, dyskretnie sugerując gościom, że wolę pieniądze, no i się udało;-) "Pragnąc przełamać tradycje stare, by nie mieć w domu żelazek parę, i zaoszczędzić gościom łamania głowy nad pomysłów mnogością podpowiadamy - mile widzianym i bardzo wygodnym będzie bilecik ze znakiem wodnym".

aannggeellaa ----- > bardzo fajny tekst :))))) super :))) Wiec my dostali 3 przezenty, z dwoch jestesmy bardzo zadowoleni, :) a niestety 3 to byl klapa ze szkoda gadac, komplet nozy, widelcow itp itd w walizce klasy 50 :| porazka, ow ten zestaw dupny kosztuje 75 zl :|. Od pozostalych gosci pieniadze :)

Z tego co widzę - pościel i to najczęściej w złym rozmiarze - to taki polski standardzik. My też dostaliśmy. 4 komplety. W 3 różnych rozmiarach. Tylko jeden pasuje. Szkoda tylko że ma wzorek: gwiazdki i księżyce. Cóż innego może być na noc. Prawda? Ale i tak lepsza jest ta pościel od kumpla mojego męża - która jest cała zielona (jakby wojskowa). Bo mąż jest myśliwym. Więc oczywiste, że nasz dom musi być na zielono...

Nie jestem materialistką, której zależy na pieniądze, ale jak ktoś chce przeznaczyć 100 zł na prezent dla nas, ma zamiar latać po sklepach i szukać czajnika, który mu się podoba, to lepiej niech da nam te 100 zł i my sami kupimy sobie ten czajnik.:) Wolałabym dostać 50 zł w kopercie, aniżeli pościel z satyny, pościel w za małym rozmiarze, albo czajnik w kształcie jakiegoś serca, który nie będzie mi pasował do wystroju kuchni.

Gość kaaaaaaaaaa
mam do was taka malą prośbe ide w lipcu na cywilny ślub na ktorym bede świadkiem i chcialam coś kupic tylko nie wiem co? dlaczego chce kupić? o w przyszłym roku bedzie kościleny na ktorym wtedy chce wreczyć koperte! a teraz głupio iść tak bez niczego co mnie to mi sie poszceścilo dostałam od wszystkich gości kase!!!! dostałam 2 komplety pościeli od osób ktore nie były na weselu i sie przydadza ( dobry rozmiar i ladny wzór) tak wiec mi sie poszcesciło :-)