Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

satee

podróbki perfum z allegro, prosze o rade

Polecane posty

Gość ajcik
zapracowalam sie... no faktycznie tanie..ale pewnie wlasnie dlatego ze z tajlandii, to tak tanio :)

Gość tak se myślę że
Raz zakupiłam na allegro perfumy Dolce Gabana zapłaciłam 100 zł i otrzymałam jakieś gówno które po 5 min nic nie pachniało . Powiadomiłam o tym allegro po czym aucja została usunięta ale kasy mi nie zwrócono

witam dziewczyny, przepraszam ze tak pozno sie odzywam ale pracuje do pozna. wiec co dalej z moja sprawa: dzisiaj dostalam telefon od goscia. nie dal mi dojsc do slowa, w ogole strasznie sie wkurzal i prawie krzyczal, ze nie jestem w stanie udowodnic ze to podroba, i w takim razie powinnam znalezc rzeczoznawce ktory takie cos stwierdzi. kiedy zapytalam o inne negatywne komentarze odpowiedzial ze tym osobom zalozyli sprawy karne ale skoro nie mieszkaja w lodzi to troche to trwa. rzlaczylam sie wiec bo nie pozwole na siebie krzyczec i zadzwonilam do inspekcji handlowej. pan byl bardzo mily. znalazl mi ustawe na podstawie ktorej moge w ciagu 10 dni odstapic od umowy kupna NAWET nie podajac przyczyny. wiec kazal mi sie nie rozwodzic nad tym czy to oryginal czy nie bo jezeli cos jest kupowane na odleglosc to spokojnie moge t zwrocic. podyktowal mi wzor pisma, kazal zrobic kopie i wyslac jeden egzemplarz temu allegrowiczowi. bogata w takie informacje dzwonie do faceta i mowie mu czego sie dowiedzialam. i od razu inna gadka. ze przeciez proponowali mi wymiane towaru(o niczym takim nie bulo mowy), a jakbym zajrzala w jego regulamin to przeczytalabym ze wystarczylo zareklamowac dany produkt i zwrociliby mi kase. musze tylko w uzasadnieniu napisac ze zapach odbiega od oryginalu, bo facet dalej sie upiera ze to oryginal. wiec jutro pakuje perfumy z powrotem, zalaczajac odpowiednie pismo i nie powinnam miec problemu ze zwrotem gotowki:)

Gość ajcik
Satee - i swietnie :) gratuluje. Nawiasem mowiac - dobrze wiedziec takie rzeczy, dobry pomysl z inspekcja handlowa. ale daj nam tu jeszcze znac, czy final byl taki jaki byc powinien :)

oczywiscie dam znac, dzisiaj wysylam perfumy \"odbiegajace od oryginalu\".

ale troche sie nadenerwowalam. jakby nie mozna bylo tej spray od razu tak po ludzku zalatwic

Gość 5y5y5y5
kolczyki naprawdę bardzo ładne. Ja jednak radze kupić sobie (oczywiści ena allegro;-) 0 srebrne czesci i samemu tworzyć kolczyki. to naprawdę bardo proszte. ja wydałam 30zł i mam z tego 7 par slicznych, ze srebrnych elementów i kamieni, kolczyków. I zostało mi jeszcze sporo elementów. No i jest szansa na niepowtarzalnośc.

super satee zobacz wystarczyla inspekcja handlowa i jak odrazu facecik zmiękł a takiego do przodu zgrywal

Gość ajcik
no wlasnie, tez sie zastanawialam, co w takiej sytuacji - moze chociaz neutralny :) ? - 'towar kijowy, ale przynajmniej sprzedajacy mial resztki przyzwoitosci i po postraszeniu go inspekcja handlowa oddal mi kase' :D ? 5y5y5y5 - dziekuje :) wiem wiem, jestem zarejestrowana w sklepie z polproduktami do tworzenia bizuterii, ale jakos wciaz brak mi czasu, zeby sie za to zabrac - juz od dawna planowalam kupic sobie troche gadzetow w tym sklepie i potworzyc. moze w koncu mi sie uda :)

ajcik u mnie babka w pracy tez sobie bizuterie robi i ja sprzedaje musze przyznac ze niezle jej to wychodzi i niezle tez na tym wychodzi:)

szczerze sie przyznam ze chodzi mi juz tylko o odzyskanie kasy. nie mam ochoty wyatawiac mu zadnego komentarza. bo w sumie dopiero jak powiedzialam o inspekcji handlowej to zaczal inaczej ze mna gadac? co z tego ze obiecal zwrocic pieniadze? przeciez wczesniej straszyl mnie sadem i krzyczal do sluchawki wiec nie nalezy mu sie zaden komentarz, a jak juz to tylko negatyw. kase odzyskam nie dzieki niemu, ale dzieki temu ze zadzwonilam do inspekcji. gdybym tego nie zrobila to raczej nie skonczylaby sie ta sprawa pozytywnie.

Gość ajcik
satee - no masz racje i ja absolutnie nie namawialam Cie na pozytywa :) raczej na napisanie w komentarzu prawdy o nim - burak i oddaje kase wylacznie ze strachu - nie z przyzwoitosci. a ja wlasnie odebralam moje allegrowe kolczyki :) wygladaja jeszcze lepiej, niz na zdjeciu w aukcji. no i wystawilam pozytywa :) (tak w temacie)

ech, coraz bardziej sie zniechecam do allegro. ludzoe leca sobie w kulki, wysylaja paczki jak im sie podoba chociaz w opisie maja ze prawie natychmiast po wplaceniu kasy. w dodatku serwis allegro prawie za nic nie odpowiada i tak naprawde moze tylko zawiesic komus konto. a co to da? kasy i tak to nie zwroci.....

Gość wwe
trochę się dziwię....rozumiem,że reklamujecie towar jeżeli odbiega od tego oferowanego na allegro...ale jezeli zamawiacie podróbki perfum...to ???..oczekujecie zapachu jak oryginał????Przesadzacie

Gość ajcik
gregia - ja jestem :) wwe - jakie podrobki? nikt nie mowil o podrobkach

ajcik witaj 🖐️ ktos chyba nie czytal calego topiku i troszke pomacił:)

wwe jezeli bys dobrze przeczytal caly topik to bys sie zorientowal ze zadna z nas nie mowila nic o kupnie podrobek

Do -------> satee czy byłabyś tak miła i podała tu na tym topiku tę ustawę a takze wzór pisma (oczywiście bez szczegółów), które uzyskałaś z Inspekcji Handlowej. Tez mi się zdarza nabywać coś na Allegro. Na pewno więcej osób skorzysta z Twojej informacji. Gratulukę Co konsekwencji i uporu, do którego przyczyniły się też zapewne gregia, ajcik, alaaa i inne forumowiczki. Szkoda, że straciłaś sporo nerwów i czasu na użeranie się z niesolidnym kontrachentem. Świetnie, że napisałaś o tym na forum. Dzięki Tobie inni będą mądrzejsi na przyszłość. Pozdrawiam 🌻

Gość ajcik
witaj gregia, witaj :) masz racje mint, w sumie fakt, ze warto posiadac taka wiedze - nie wiadomo, kiedy sie moze przydac..

hej dziewczyny:) wczoraj czyli 26,06 dostalam na swoje konto pieniazki od tego allegrowicza:) czyli udalo sie. byloby o wiele kulturalniej gdyby od razu tak zrobil. ale nie, myslal ze mnie zastraszy. oczywiscie podam ustawe i pismo jakie mu wyslalam. ale to jak wroce z miasta

ok wiec prosze: moje dane adresowe miejscowosc data dane firmy oswiadczenie o odstapieniu od umowy zawartej poza lokalem (to na srodku ale cos nie wyszlo) oswiadczam ze na podstawie art. 2 ust. 1i3 w zwiazku z art. 4 ustawy z dn. 2 marca 2000r o ochronie niektorych praw konsumenta oraz o odpowiedzialnosci za szkode wyrzadzona przez srodki niebezpieczne (Dz.U, U nr 22, poz.271 ze zm.), odstepuje od umowy zakupu ............., zakupionej dnia.......... za posrednictwem allegro. mozna podac uzasadnienie ale niekoniecznie. pan z inspekcji handlowej mowil ze oni na podstawie tejze ustawy musza zabrac na wlasny koszt zakupiona rzecz ale ja wyslalam te perfumy razem z listem. zrobilam kopuie tego listu, kopie paragonu, o czym napisalam w tym liscie i odeslalam razem z nim perfumy za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. to wazne-bo moga powiedziec ze nie dotarlo nic albo jeszcze inne bzdury. teraz wiem ze ludzie sa sklonni wszystko wymyslic. jezeli macie jeszcze jakies pytanie to prosze:)

Brawo satee!!! Wspaniale, że udalo Ci się załatwić sprawę do końca. :) Ogromne dzięki za wzór pisma z odpowiednimi paragrafami. Zasługujesz na dozgonną wdzięczność moją i wielu innych osób kupujących w necie. Pozdrowienia i buziaki 😍🌻😍🌻 mint