Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

satee

podróbki perfum z allegro, prosze o rade

Polecane posty

Gość ajcik
Witajcie, ja tez z ciekawosci zagladam - co sie dzieje? cos odpisal?

Gość ajcik
i chyba tylko (aż) dwie Gregia :)

Gość ajcik
hehe :) Autorki niet, a ja naprawde jestem ciekawa, czy wygrala z bucem....

Gość ajcik
mi tez nie :D pewnie spekal :P

Gość gfgdfgfg
Z tego co widze to on ma juz zawieszone konto. A jednak tzreba walczyć o uczciwość! Gratuluję.

Gość ajcik
nie ma niestety zawieszonego - pewnie musialoby sie pojawic o wiele wiecej skarg na niego :( ale moze przynajmniej autorce uda sie odzyskac kase? a o uczciwosc - pelna zgoda - walczyc trzeba!!!

Gość gfgdfgfg
A tak na przyszłość dobrze radzę nie kupować ( a zwłaszcza perfum i innych kosmetyków) od osób z niewielką ilością komentarzy. Ja często kupuję na allegro i jeszcze (na szczęście ) nigdy się nie zawiodłam. faktem jest że jestem bardzo ostrożna. Ostatnio też się bałam bo to był zupełnie nowy sprzedajacy i miał perfumy diesel za 35zł a zwykle kosztują 60-80. Nie zaryzykowałam ale wrzyciłam go do obserwowanych. Niestety dostał za te strzedane perfumy same pozytywy ;(. Tym razem straciłam ale nadal uważam, że lepiej nie ryzykowac. Pozdrawiam i życzę samych udanychtransakcji.

Gość gfgdfgfg
a faktycznie ;(. Ja wpisałam perfumy87 i taki sprzedający ma zawieszone konto - sprawdźcie. Może to był ten sam a teraz sprzedaje pod innym nickiem. Kurcze i ile ma aukcji za sobą. To naprawde teraz strach gdziekolwiekkupować. satee - jesteś w 100% przekonana, że to była podróba?

Gość ajcik
ja tez mam zasade - kupowania od starych sprzedajacych, z ogromna iloscia sprzedanych produktow i tylko pozytywnymi komentarzami - a jesli neatywy to typu - opoznila sie przesylka itp - nie kupie jesli widze w perfumach koment ze podroby. Ale dla przykladu - pisalam wczoraj, ze przelalam pannie kase i nie dostalam perfum przed swietami. miala duuuuuuzo gwiazdek, same pozytywy :) ale jak na zlosc postanowila sobie 'zarobic' na swieta i chyba liczyla sie z tym, ze straci to konto, bo od jakiegos tam dnia - chyba ok 10 grudnia oszukala kazdego kupujacego - najpierw wysyala maile ze troszke sie spozni przez swiateczna goraczke - zyskujac na czasie - bo nie wystawialismy jej wszyscy oszukani negatywow i czekalismy na przesylki...a im blizej swiat tym bardziej oczywiste stawalo sie ze zadne perfumy nie przyjda. Mam znajomego prawnika, wyslalismy poleconym pismo ktore on napisal - strasznym prawniczym jezykiem ;) przyszla zwrotka ze w ogole nie ma takiej osoby pod takim adresem - konto na allegro bylo rejestrowane na lewy dowod..wiec panna zdobyla zaufanie handlujac uczciwie, a pozniej nałapala klientow swiatecznych na sume ladnych kilku tys pln. Allegro bylo bezsilne - tyle, ze zablokowali konto..ale co z tego?

Gość gfgdfgfg
:( A ja znów zamierzam kupic perfumy. Musze się dobrze zastanowić.

gfdgfdg co do tych perfum diesel to ze dostal same pozytywy to jeszcze nie musi oznaczac ze byly oryginalne jednak ludzie sie boja wystawiac negatywy zeby w odwecie tez negatywa nie zlapac

Gość gfgdfgfg
moge Wam ze spokojnym sercem polecić osoby od których kupiłam i 100% zadowolenia: 1. rysnas 2. siler1

gfgdfgfg ja kupuje perfumy na allegro tylko od 1 sprzedawcy i sie niegdy nie zawiodlam zawsze 100% oryginal zawsze zwracam uwage na ceny perfum bo jezeli normalna cena oryginalu to srednio 120-150 a tu mi wyskakuja ze perfumy za 60-80zl to wiem ze jzu cos musi byc nie tak jezeli chcesz to poszukam w swoich komenatarzch i polece sprzedawce na allegro ktory ma oryginaly

Gość gfgdfgfg
a to już jest największa głupota. Jednak wiem, że tak jest. Co do diesela to jeszcze nie spotkałam się z podróbkami. To chyba jest za tanie i nie potrabiaja. Nie wiem może sie mylę. Bałam sie że on w ogóle nic nie wysle.

Gość ajcik
gfgdfgfg - czy ja wiem - zobacz, ma duzo aukcji za soba, ale tez sporo komentarzy ze podroby. ja kupuje srodki czystosci ciagle od tego samego goscia (nawiasem mowiac polecam :) http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4598449 ) i zobacz - ma kilka neutralnych - ale zobacz jakich bzdurnych, ma 2 negatywy - ale tez sie z nich wytlumaczyl - wiec jest dla mnie godny zaufania - z reszta teraz juz wiem ze jest, bo od niego od dawna wszystko do domu kupuje :) kwestia tego za co sa negatywy i czy sie z nich koles umie wytlumaczyc. ci od perfum mieli sporo negatywow i wcale sie z nich nie tlumaczyli

Gość gfgdfgfg
też tak robię. A zresztą najczęściej kupuję testery - no chyba że nie dla siebie. Podaj jeśli możesz nazwę sprzedajacego.

Gość ajcik
ja wciaz jestem i czekam na rozwoj wydarzen :D

satee chyba cos wczoraj wspominala ze sie odezwei wieczorkiem po pracy

ja tez w robocie sie nudze to siedze na tym pamietnym allegro:) ktore cholera uzaleznia:P

swietne!~!!! ja tez takie lubie:) ja ogldam jakies sukienki na lato ale cos ne widze ciekawego bardziej wieczorowe sa:(

jade na weekend do Poznania to skocze do starego browara to moze akurat cos znajde

Gość ajcik
:) dziekuje :) to byl atak - kup sobie cokolwiek ;) dlatego staralam sie znalezc cos malo kosztownego ;) a jednoczesnie radujacego... a sukienki podobaja mi sie do kolan, rozszerzane, ze stanem pod biustem - przewiazane jakas tasiemka i wiazane na szyi :)

a ja nic nie widze dla siebie 😭 kurcze toche tych stron z sukienkami jest a juz nie mam sily ich ogladac:P

nie czytalam calego topicu ale moim zdaniem powinnas zglosic to na allegro jesli opis produktu jest nie zgodny z faktycznym w twoim posiadaniu. forum nic ci nie pomoze mozesz zawsze przedstawic maile ktore od faceta dtsalas jako dowod, ja zawsze trzymam dluzej takie maile bo nie wiadomo na kogo sie trafi... raz mialam problem i tez myslalam ze negatywa wystawie, nie doslzismy z facetem do porozumienia i poszlo w zlosci...