Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiolka.P

Jak zrobić badanie moczu dziecku w Anglii?

Polecane posty

Gość Wiolka.P

Moje dziecko musi kontrolować stale mocz. W wakacje wyjeżdżam do Anglii. Dużo nasłuchałam się na tamtejszej służby zdrowia. Czy będą problemy ze zrobieniem badania moczu

jesli masz lekarza gp to po prostu idziesz do przychodni i tam ci powiedza co i jak moj synek mial badana kupke lekarz dal kubeczek rano zaniosalam probke do recepcji to wszystko nie sadze by byly jakies problemy jesli macie lekarza

Gość Wiolka.P
Mam nadzieję, zerzeczywiście nie bedzie problemu. Mam zamiar zabrać do Anglii przetłumaczone zalecenia polskiego lekarza, może wtedy bedzie łatwiej. A czy dlugo czekałas na wizyte u lekarza , bo czytałam, że 1 wizyta odbywa się u pielęgniarki która umawia do lekarza?

Zalezy od przychodni, ale do pielegniarki z reguly jestes umawiana jesli chca sprawdzic czy nalezy ci sie \"nagla\" wizyta. Jak wizyta jest umawiana wczesniej to idziesz prosto do swojego GP

Gość agulaaaa
najpierw musisz zarejestrowac sie w przychodni, jest to wizyta z pielegniarka, wazy, mierzy (czasem nie) pyta o alergie i takie tam, krotka wizyta, potem dostajesz swojego GP czyli lekarza pierwszego kontaktu albo rodzinnego, jak kto woli. (chyba ze przypadek nagly, wtedy omija sie ta procedure, ale i tak w koncu trzeba sie zarejestrowac) na badanie moczu nie trzeba miec skierowania,wystarczy przyniesc probke moczu do przychodni, wypelnic kwitek i czekac na wyniki, ktore przewaznie przychodza jeszcze tego samego dnia. powodzenia