Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miminikna

Co myślicie o kotletach sojowych?

Polecane posty

a takie gotowe ze sklepu ugotowane a potem w jajku i bulce wrzucone na patelnie nie sa smaczne ? bo wlasnie sobie zakupilam i chcialam je tak przyrzadzic

Gość hmm raczej nie
pyszne wczoraj robiłam, ale kupiłam kiedys z jakiejś innej firmy i były ble, polecam z koperkiem

ja kupuję sojowe a\'la schabowy, gotuję w wodzie z rozpuszczoną kostką rosołową, obtaczam w jajku i tu uwaga dodaję przeciśnięty przez praske czosnek obtaczam w bułce i na patelnię. Pycha

Jakkolwiek bym je nie zrobiła - uwielbiam :D Nawet takie prosto z wody ^^

nie wiem co kto lubi, ale ja takie gotowe gotuje w bulionie, potem kroje na male paseczki i zamiast panierki uzywam mieszanki \"grill meksykanski\" kotany. potem na niewielka ilosc oleju i smaze, wychodzi gyros wegetarianski. do tego salatka albo tortilla, jakis lekki sos jogurtowy i jest to doskonale danie na lato. kalorie znosnie, mysle nie wiecej niz 350.

Gość jak sie je gotuje
to do bulionu dobrze jest dodac sos sojowy i troche pokrojonego czosnku.

ja dzisiaj zrobiłam i wyszły mi ohydne, tyle, że obtoczyłam je w samym jajku i buch, na patelnie...

halo miminko.co do kotletow sojowych to tak.ten bulion w ktorym je gotujesz ma byc dosyc mocny.to znaczy za mocny na normalna zupe.wtedy nabiora fajnego smaku.potem je odciskasz ale nie za mocno,bo suche tez nie dobre.do panierowania sprobuj gotowe panierki sa super.u mnie w domu nawet moje corki zajadaja sie soja.a jeszcze rok temu nikt z nas nie wiedzial ze cos takiego istnieje.