Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arabella123

czy poswiecacie sie dla dzieci?

Polecane posty

Gość arabella123

zastanawiam sie jakt to jest. przed ciaza dziewczyny sa zadbane, ladne, dbaja o siebie, uprawiaja sport, wychodza z domu, czytaja ksiazki, ogladaja filmy ... a po ciazy, nie mowie, ze wszytkie ale spora wiekszosc zmienia sie nie do poznania. stare ciuchy, niechlujna fryzura, zero makijazu, 10 albo wiecej kilo nadwagi, ktore zostaly po ciazy chociaz od prorodu minal rok albo wiecej. ide i widze taka mamusie. sama niezadbana ale dzieciak odpicowany jak na boze cialo. kolezanka narzeka, ze nie moze kupic sobie nowych butow bo te dla dziecka kosztowaly 130 zlotych a przeciez ono za 3 miesiace z nich wyrosnie ... nie mozna kupic tanszych? jak to jest? co sie zmienia, ze kobiety zapominaja o sobie a mysla tylko o dziecku? po swojej mamie widze, ze ona cale zycie sie poswiecala, sobie odejmowala ale dla nas prawie wciskala. doceniam to ale mnie to irytuje. bo ja juz pracuje i sama na swoje przyjemnosci zarabiam. a mam ostatnio prawie na sile kupila mi buty az musialam na nia nakrzyczen, ze sobie moglaby kupic zamiast dla mnie skoro ja ich nie potrzebuje.

Gość Wojtusiowa mamusia
Tak to jest, pewnie zrozumiesz jak bedziesz miała własne dzieci tak jak i ja.Duzo rzeczy przestaje byc naprawde waznych kiedy jest sie juz matką.Ale rozumiem Twoje pytanie bo i ja kiedys sie nad tyn zastanawiałam i nurtowało mnie to czego kobiety az tak sie poswiecaja.To jest taka miłosc którą po prostu trudno sobie wyobrazic zanim zostanie sie rodzicem

Gość można kupić tańsze buty
ale potem ortopeda będzie dużo kosztował

to nie poświęcenie. Tylko zmieniają się priorytety. Nie mniej jednak, uważam, że przesadą jest aż tak zmienić priorytety, żeby wyglądać jak łachudra i zapominać o sobie;)

trzeba jakos wyposrodkowac to wszystko. ja dopieero powoli dojrzewam do tego zeby wiecej myslec o sobie...i nie zaniedbuje sie.ale tez kazda rzecz ktora sobie kupuje jest w 100 procentach przemyslana a i tak czesto mam poczucie winy ze wydalam na siebie te 30 zl na przyklad(wieksze sumy to raz na rok chyba ;)) ale mam nadzieje ze jak zaczne zarabiac to bedzie latwiej :D obym sie nie zachlysnala tylko hihi