Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pmddtka

szczypanie i pieczenie przy wspolzyciu

Polecane posty

Gość pmddtka

hej nie mam stanu zapalnego (wedlug gin) a kiedy sie kochamy to straszne szczypie i piecze czasem nawet musimy przerwac :( tak sie zastanawiam nad uzyciem tantum rosa albo albothyl globulki a pozniej lactovaginal Juz naprawde nie wiem co robic

spróbuj z tym tantum rosa, powinno pomóc. podmywaj się nim rano i wieczorem, a wieczorem możesz też irygację zrobić. nie musisz całej saszetki na raz używać, ale możesz na pół ją użyć. ale warto by było poznać przyczynę pieczenia. może, jeśli używacie gumek, masz na nie uczulenie? a może masz za małe nawilżenie i tworzą się mikrootarcia? sama nie wiem, skoro nie ma stanu zapalnego to trudno powiedzieć. a lekarka robiła ci jakieś badania czy tak \"na oko\" stwierdziła że wszystko jest ok???

Gość pmddtka
robila mi cytoloie nawilzenie ok i nie uzywamy gumek no coz moze po prostu ten typ tak ma:( sprobuje tantum rosa chyba nie zaszkodzi

A kiedy zaczynasz sie kochac ze swoim mezczyzna to jestes super rozluzniona?bo jak nie to byc moze scianki twojej pochwy uszkadzaja sie delikatnie i stad to pieczenie...Proponuje przed stosunkiem uzyc lubrykanty lub nawilzajacego zelu dla kobiet.Wtedy na pewno stosunek nie bedzie bolesny.pozdrawiam

zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi. sama właśnie jestem w trakcie leczenia tym specyfikiem i powiem ci że jestem bardzo zadowolona. zresztą zawsze jak mnie takie szczypanie dopada to go stosuję (tak już od 5 lat). możesz z tym lactovaginalem też spróbować, ale to jak skończysz tantuma. a czy boli cię tylko w trakcie stosunku, czy normalnie też?

Gość taka byla ale sie zbyla
no i nam uciekla...chyba nie chce pomocy...no cuz takie zycie w swiecie kafeterii

Gość pmddtka
hej jestem !! ok a wiec ja sie kochamy wydaje mi sie ze jestem rozluzniona ale pewnie podswiadomie boje sie ze znowu bedzie szczypalo i sie troche zaciskam szczypie mnie tylko w trakcie choc ostatnio utrzymywalo sie pieczenie i po wspolzyciu

może faktycznie spróbuj użyć jakiegoś lubrykantu, np feminum, durex play lub jakikolwiek inny. może faktycznie mimo wszystko jesteś troszkę za mało rozluźniona, nawilżona itp. a lekarz może powiniem posiew z pochwy zrobić, albo jakieś inne badania w końcu cytologia nie wszystko wykazuje. ale najpierw spróbuj z lubrykantem, i tym tantumem.

Gość cieeekkaawa
czy to tantum rosa to na recepte?

Gość pmddtka
dzieki za wszystkie rady Kurcze my kobiety to mamy ciezko zawsze cos zapaleni, grzybki , bakterie...

Gość Mała 00
Albothyl -to lek na stan zapalny ,lepiej bez wiedzy lekarza nie stosuj

nie tantum rosa nie jest na receptę. kupuje się go w saszetkach, ok 3 zł za sztukę. w opakowaniu jest 10 sztuk, ale można kupić pojedynczo. jeżeli nie jesteś dziewicą możesz stosować z niego irygację, wtedy musisz dodatkowo kupić specjalny irygator tantum rosa (koszt ok 10 zł, ale jest trwały, wielokrotnego użytku). możesz też stosować go tylko do podmywania. 1 saszetkę rozpuszczasz w 0,5 litra wody, ale tak jak pisałam wcześniej możesz 1 rozpuścić w 1 litrze wody. też będzie działało. dla mnie nawet lepiek jak jest słabsze, bo nie szczypie. a jak jest jakiś mocny stan zapalny to może lekko szczypać.

Gość Marta1983
Moim zdaniem masz uczulenie na lateks. Odstawcie gumki i sprawdź jak będzie.

Gość jak to co
zwłaszcza że nie używają gumek prawda.. :O

Gość pmddtka
hej bylam wczoraj u gin na oko stwierdzila ze nie mam zapalenia zrobila mi oczywiscie cytologie a na razie dala clotrimazolum tabletki i polecila masc linomag zeby uzywac teraz 3 razy dziennie a jak juz bedzie dobrze to profilaktcznie na noc mam atopowe zapalenie skory i moze takze "w sodku" jestem bardziej wrazliwa no zobaczymy moze cos sie plepszy Pozdrawiam

Gość pmddtka
hej jest juz lepiej jesli ktoras z was ma podobne problemy to polecam odrzucic wszelkie plyny do higeny intymnej SAMA woda od czasu do czasu mozna uzuc cos takiego ale generalnie sama woda (zalecenie gin) a do tego 3 razy dziennie linomag i jest ok :) teraz jak juz jest dobrze to mam uzywac linomag na noc tak profilaktycznie Po prostu uzywamy balsamow zeby nawilzyc cialo wiec linomag ma nawilzac nas od wewnatrz:) pozdrawiam i zycze milych wakacji

Gość czarna nunia
Czesc:) szczypanie i pieczenie?? hmmm ,a moze jestes za sucha w srodku,albo za malo podniecona?Sprój krem K-Y lub krem DUREX.Mysle ze bedzie lepiej,pozdrawiam