Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupuje meiszkanie hurra

czy warto skorzystac z uslug doradcow finansowych przy zaciaganiu kredytu?

Polecane posty

biore kredyt na mieszkanie, totalnie sie nie orientuje w kredytach, bankach - czy warto skorzystac z uslug doradcow? kogo polecacie? czy te uslugi sa odplatne?

Witaj Ja skorzystałam z pomocy ekspandera, pomoc jest nieodpłatna i bardzo ułatwiła nam znalezienie odpowiedniego dla nas kredytu. Powodzenia :-)

Gość ja teraz brałam
kredyt hipoteczny na zakup domu. Byłam w Open finance zaproponowali mi bank Millenium . Trwało to chyba z miesiąc,ciagle trzeba było donosic jakies dokumetny paranoja. Wiec nie informując opena sami poszlismy do PKO. I tu zdziwienie po tygodniu przyznali mi kredytw PKO. jkabym miał liczyc na tych doradców to by mi zadatek przepadł z umowy przedwstępnej za dom

hmmm sprawdzalam wlasnie open finance i expandera i ten drugi wypadl korzystniej. czy ma ktos jeszcze jakies doswiadczenia z doradcami? zalezy mi na czasie, nie mam go zeby chodzic od banku do banku ale tez nie chce sie jeszcze dodatkowo "uzerac" z doradcami...

Ja w PKO czekalam 3 mce na przyznanie kredytu i ciagle cos im sie nie podobalo..korzystalam z pomocy znajomych ze studiow ekonomicznych..przydalo sie do podjecia decyzji o walucie kredytu, czy wielkosci kredytu..

ale jezeli to jest pomoc nieodplatana to czemu nie skorzystac:))) moze akurat..

no wlasnie:) tymbardziej ze czekanie na decyzje kredytowa 3msce mnie przeraza;)

wiesz co..duzo zalezy od tego jak wiarygodny jest developer u ktorego kupujesz mieszkanie.Ja kupowalam w Salwatorze, PKO mial watpliwosci do dzialki na ktorej byl budowany blok..sprawdzali to jakis czas, potem sie przyczepili, ze za duzo chce na sama siebie..ale w koncu przeszlo..Niektorzy w PKO czekali tydzien..ale mysle, ze doradztwo sie przyda:))Powodzenia

Gość ja teraz brałam
dziwne z tym PKo moze zalezy od odziału .W Katowicach na prawde w przeciagu tygodnia powiedzili mi ze dostane kredyt i za 4 dni była gotowa umowa kredytowa. Natomiast BOŚ , Fortis odmowil nam kredytu i u nich po złożeniu dokumentów na alnalize czekalam 3 tygodnie- po to zeby powiedzili nam NIE . Wpadłam w panike zadatek dalam babce termin umowy przedwstępnej sie konczy za 2 tyg. a ja nie moge dostac kredytu.Pomimo ze mam zdolnosc kredytowa dziwne.

developer swoja droga skontaktuje mnie z 2 bankami u ktorych sa ich papiery wiec teoretycznie bank do dzialki ani samej inwestycji miec uwag nie powinien...

Gość nie doradzaja a zarabiaja

brałam w marcu kredyt na budowe domu.... korzystałam a expandera...nie byłam zbyt zadowolona...poszłam do pko i po tygodniu miałam przyznany kredyt pozdrawiam, kobita......

Gość kotka na goracym dachu
Polecam dom kredytowy notus na prawde duza fachowość i zaangażowanie

Ja sie zawiodlam na doradcy. poleciła mi go agencja nieruchmosci- niby milo byc w tydzien. Trwało to ponad 1,5 m-ca . Mało tego oszukał mnie i przy podpisywaniu umowy kredytowej przezyłam szok. Nic mi nie wspomnial ze kredyt jaki dostaje jest rozbity na 2 czesci- na zakup i remont. I z kasy na remont musze sie rozliczyc z bankiem a tego jest 17 tys. co z tego jak poszlo to na zakup mieszkania?

Gość też biorę kredyt
tez chce pozyczyc kase na wykonczenie nowego mieszkania (panele, plytki itp) - na czym polega to ze musze sie z ta kasa rozliczyc z bankiem? przedstawic faktury czy zajrza mi do mieszkania??? i taki kredyt na remont jest tak samo oprocentowany jak na zakup mieszkania czy % jak od kredytu finansowego normalnego???

Gość Dariusz Makosz
oczywiscie ze warto!! moja prowizja wynosi 10% wartosci mieszkania + koszta reprezentacyjne

Gość gość
gYVHcT9PPaR6Dr4xbnuXtQMt