Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda babcia

DZIEWCZYNKA

Polecane posty

Gość Młoda babcia

Przosze doradzcie mi co kupić z okazji chrzty św. dla dziewczynki Zaznaczam, ze nie chcę dawać pieniędzy bo wiadomo, ze proza życia niekiedy zmusza rodziców do skubnięcia z "kupki" . Na prezent chcę przeznaczyć 700 zł.

Gość kto wie kto wie
ja bym kupiła Biblię + coś jeszcze :)

Gość vjg
Są fajne ikonki

Gość Młoda babcia
Włąsnie myslałam o ładnej ikonie ale ostanio widziałam się z ta druga babacią i ona kupiła już obrazek do powieszenia :o

Gość do mlodej babci
gdzyby to byla moja wnusia,to ja bym zrobila "inwestycje",typu miesiecznych wplat na jej konto,az do pelnoletnosci,z przeznaczeniem na nauke,czy kupno mieszkania.Te wszystkie ikonki,zabawki ....to zwykly kicz:)

Gość Młoda babcia
może ta inwestycja jest dobrym pomysłem, ale chwilowo nie do spełnienia dla mnie. Juz wziełam znaczny kredyt by pomóc młodym małżonka w zakupie mieszkania. Nie moge "wykrwawic się" - mam jeszcze drugie swoje dziecko i my tez musimy zyć. A taka inwestycja na długie lata jest jednak zobowiązująca. Z tą łyżeczką jest dobry pomysł. A co z pomysłem np. złotej bransolet - klasycznej juz takiej jak dla dorosłej osoby....? Na zasadzie pamiątki po babci...?

Gość Piekna Kobieta
tez dobre,a nawet bardzo bobre

Gość niebieskoooookaa22
niebieska sukienka moi rodzice podarowali właśnie łyżeczkę srebrną 2lata temu na chrzest, z dedykacja od dziadków i z datą b.fajny pomysł

No tez uwazam ze to fajny pomysl jako pamiatka po babci. Nawet za 50 lat bedzie przypominac jej ciebie. Jak jeszcze umiescisz tam jakies madre motto na zycie to moze stac sie jej tym bardziej cenne.

Gość Młoda babcia
I chyba tak zrobię jeżeli bedzie wiecej głosów na TAK :)

Gość Młoda babcia
A mcie pomysl na jakies mądre a którkie motto ? :)

Gość o ja nie wytrzymam
łyżeczkę chcecie dziecku dać?? co za kicz to już lepiej kase albo wpłacić te pieniądze na lokate i procent sam będzie rósł i nie trzeba będzie dopłacać albo na obligacje państwowe później dziecko przynajmniej skorzysta a co jej po łyżce z grawerką taki sajs to na urodziny można kupić

Gość o ja nie wytrzymam
tak motto kochana babcia kuiła łyżkę buahahahaha

Gość moze zloty lancuszek
z medalionem , pamietaj nie dawj krzyzyka bo to przynosi dziecku nieszczescie

Motto bardzo fajne (to wyżej) Pomysł z łyżeczką też. A pieniądze? Może i fajny opmysł, tylko, że to jest chrzest, ona nie spojrzy na szmal i nie przypomni jej się Babcia...Raczej coś symbolicznego, co nie jest kiczowe i ostukane, jak Biblia, bo teraz każdy idzie na łatwiznę z tymi Bibliami i Ikonkami, a Łyżeczka to jest coś :) I jeszcze z jakimiś mądrymi słowami :)

o ja nie wytrzymam twoja ignorancja mnie powala. Wiesz ze te lyzeczki to sa przedmioty kupowane u jubilera i to jest klasyka. Ale co ja ci tam bede tlumaczyc. Babciu pomysl jeszcze nad taka srebrna grzechotka na ktorej mozesz cos wygrawerowac. To tez sa piekne rzeczy.

Gość bziczek
też kupiłabym coś "trwałego" co bedzie przypominało babcie. Łyżeczka ok. ale ja bardzo chciałabym mieć pamiątke w stylu bransoletki czy pierścionka, albo pieknego złotego wisiorka (kupiliśmy kiedyś piekny medalik, nad głową dziecka ręka kapłana i jakby spadająca kropelka wody swieconej). Koniecznie z wygrawerowaną datą chrztu (albo urodzin) i imieniem dziecka.

ciekawe te pomysły z łyzeczką choc ja mam łańcuszek złoty i tez bardzo go lubie tym bardziej ze zawsze jest ze mna i babcia jest tak jakby zawsze przy mnie ( nie stety juz niezyje - a łańcuszek co rano mi o niej przypomina :))

Gość sucha scierka
Nie kupuj żadnych obrazów. To jest tragedia, kicz najgorszy z mozliwych. Jesli chcsz, żeby to nie były pieniądze, to kup jej coś w rodzaju łańcuszka czy pierscionka , biblie i to wsadź w jakis piękny kuferek, który bedzie pamiątką sam w sobie

Gość mloda babciu
i ja popieram pamiatke, nie pieniadze, nie ksiazeczki. Bo bedziesz miala jeszcze wiecej Wnuczat i wtedy jest problem, .........trzeba znowu zakladac ksiazeczke! Pomysl z lyzeczka i do tego dedykacja...jak najbardziej! Pozdrawiam i caluski dla bobaska!

Gość sucha scierka
co do lokaty, to można ja założyc w każdej chwili; a jak babcia nie moż sie teraz szarpać na takie rzeczy, to nie i już moja babcia mi założyła jakąś ksiażeczkę , jak poszłam na studia i wtedy mi to było najbardziej potrzebne - i wtedy byłam przynajmnij świadoma, skąd ta kasa jest i że babcia była tak miła z okazji chrztu raczej bym wybrała jakis bibelot, tak jak ten medalik czy coś w tym guscie, z wygrawrowanym napisem; moje obi babcie ni żyją , a ja przechowuje czekoladkę od jednej babci i 20 dolarów australijskich od drugiej - bo innej pamiątki nie mam

Gość Młoda babcia
A moze być taka dedykacja : np. Annie - Babcia 16.06.2007 r.

Gość Młoda babcia
Bo przecież to nie będzie sztaba złota by móc pisac poematy :O krótko od kogo i dla kogo - data i wszystko w temacie i wiele mówiące