Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smallgirl

stosunek przerywany kto stosuje?

Polecane posty

a ja bardzo chce zajsc w ciaze a maz sie upiera ze nie chce dziecka a stosuje wlasnie stosunek przerywany, co mnie z jednej strony cieszy bo licze na ``wpadke`` ale od okolo roku jakos mi sie nie udalo :-(

Gość smallgirl
No tak ja niestety nie licze sie z wpadką.Wiem,ze jak komus wszystko jednio i jest w małzenstwie to bedzie sie cieszyl z tego faktu ,ze moze zostac rodzicem.

Gość smallgirl
MadziaMi naprawde sie nie boisz?mam pytanie czy twoj chlopak dlugo moze czy ma te plyny przed ?bo to jest najbardziej niebezpieczne.

Gość smallgirl
dziewczyny spicie juz?

Gość MadziaMi
smallgirl bać się nie boje jeśli chodzi o wpadkę... różnie to bywa raz jest dłuugo raz krócej, a tych wcześniejszych płynów jest maluteńko... - może faktycznie on jest bezpłodny - tylko wez i go namów zeby poszedł i się zbadał ma 26 lat

Gość realnie i rozsadnie
dla par stosujacych wyskok jes nawet specjalne imie dla dzidziusia Wincenty, za pozno wyjety, to tyle wielbiciele watykanskiej ruletki

Gość smallgirl
Kurcze co ja mam zrobic.Teraz boli mnie z lewej strony.moze to lewy jajnik,a moze w ciązy jestem?choc tak szybko to nie możliwe.

Do MadziaMi - ale ze sie nie wpadlo to nie znaczy ze facet jest bezplodny, kochamy sie tak z mezem juz od roku i nic, zadnej wpadki a maz ma dwoch synow z poprzedniego malzenstwa

Gość onaweeenn
ja stosuje ta metode mimo ze wiem ze podcas stosunku wydziela sie ten plyn ale u mojego chlpoaka nie ma w nim plemnikow 2 i pol roku stosujemy ta metode ale przestrzegam bo chlpoak musi miec doswiadczenie i umiec zdazyc wyjsc...

Gość smallgirl
a skąd wiesz,ze nie ma tam plemników?

Gość MadziaMi
..no właśnie - DOBRE pytanie skąd wiesz? zapewne nie dałaś rady sie dopatrzyć :P

Gość Maairi
Z moim bejbe kochalismy sie w taki sposob, ale tu zastrzezenie, ze od 12 roku zycia mialam regularne cykle, jak w zegarku. Trwalu 30 dni zawsze, poza tym znam swoje cialo i wiedzialam kiedy jajeczkuje, wiedzialam ze za np 2-3 godziny zacznie mi sie okres etc... No, ale nie bylo zadnej wpadki przez 2 miesiace:) Teraz jestem na tabletkach, dosc stresow. Pozdrawiam!

Gość lkingusiaaa
ja jedynie przed okresem, jak juz jestem pewna ze jutro dostane, lub po okresie jak mam jeszcze plamienia, ale tylko na chwile i nie do konca. Uzywamy gumek od 2lat i jest ok.

Gość smallgirl
wiecie co to jest straszne tak czekac.Kurcze nigdy wiecej.

Gość Malutenka
smallgirl wiem cos na ten temat - najgorsze jest czekanie - tym bardziej ze niedawno nie miałam @ przez 1,5 miesiąca :( wszystko te hormony teraz jestem na CYCLO_PROGYNOVA, dostałam okresu i nie wiem czy mam go brac dalej a ginekologa mam dopiero w piątek :(

Gość lkingusiaaa
ja jak odstawilam tabsy to okres mi sie spoznil 2,5tyd - zrobilam z nerwow 3testy

Gość smallgirl
kiedy powinnam zrobic test jak nie wiem kiedy powinnam dostac okresu?

Gość smallgirl
dopiero?podobno sa testy kktore mozna wykonac 6 dni po stosunku,albo w pierwszym dniu w ktorym powinno sie dostac okresu.

Przeklejam:Pojęcie \"ciąża\" w medycynie oznacza rozpoczęcie procesu zagnieżdżania. Zagnieżdżenie rozpoczyna się w 6 dni po zapłodnieniu i trwa aż do 12 dnia po owulacji. Dopiero od rozpoczęcia procesu implantacji zarodka w macicy - produkowany jest w większych ilościach hormon hCG - wykrywany przez testy.Jak więc widać - określenie na teście \"wykrywa sześciodniową ciążę\" nie oznacza:- 6 dni od stosunku (od stosunku do owulacji może minąć nawet 4-6 dni!)- 6 dni od zapłodnieniaOznacza to, że MINIMUM 6 dni od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania musi minąć, czyli wykrycie ciąży jest możliwe dopiero w 12 dniu po owulacji!.Tak działają testy dostępne w aptece, czyli o czułości 25 mIU/ml. Testy o czułości 10 mIU/ml które (rzadko, bo rzadko, ale...) gdzieniegdzie w aptekach i na allegro można już dostać - wykrywają już 3-4ro dniową ciążę, czyli 3-4 dni od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania = 9/10 dni od zapłodnienia. Około 2-3 dni wcześniej, niż testy o czułości 25 mIU/ml, ALE nigdy nie będzie to 6 dni po stosunku, ani nawet 6 dni po zapłodnieniu.

Gość smallgirl
Mam pecha od paru dni troche mnie pobolewa z lewej strony to moze byc chyba zagniezdzanie? wiem schizuje,ale jestem w tak beznadziejnej sytuacji.bez zadnego zabezpieczenia i to jeszcze po odstawieniu tabletek.Kurcze musze sie chyba nastawic na najgorsze...szkoda.Ale oczywiscie nie do końca.

Chyba nie. Zagnieżdżenie następuje w macicy - nie w jajniku. Macica jest po środku.Już Ci pisałam - nie da się zdiagnozować NICZEGO po 1 objawie.

Gość smallgirl
czy jest jakas dziewczyna w podobnej sytuacji do mnie.Wiem to jest smutne,ale musze poczekac

idż smallgirl do gina bo porady na forum nie zastapią lekarza .Na co chcesz czekać?Idż-naprawde tak będzie lepiej .

Gość Zako_chana18
Hej mam wazne pytanie!Mój chłopak wsunął swojego penisa tylko na 3 minuty do mojej pochwy bez prezerwatywy potem wyjął,ja miałam 24 dzień cyklu a mam tak 28,19 dniowe cykle.Wytrysku dostał dopiero po 20 minutach jak robiłam mu to ręką,czy jest możliwe że zaszłam w ciążę?prosze o odpwiedz!!