Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdsoiphdipoghd

Boje sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość jdsoiphdipoghd
a mozna je kupic bez recepty?:(

Gość eh jejku
ILE DNI MASZ MIĘDZY OKRESAMI??? Zaczywczaj? ILE DNI?

Gość eh jejku
ILE DNI MASZ MIĘDZY OKRESAMI? Chodzi o liczbę dni, przeważnie co ile?

Gość jdsoiphdipoghd
czekaj chwilke zaraz oblicze ale nie mam dokladnie :( ale okolo 31

Gość jdsoiphdipoghd
a jakies tabletki PO mozna kupic bez recepty? jaka jest ich cena i nazwa?

Gość eh jejku
No to raczej Ci się dni płodne jeszcze nie zaczeły, w takim układzie/zakładając ksiązkowo, bo organizm to nie zegarek/ owulacje miałabyć ok 16-17 dnia cyklu, więc od ok 13-20 miałabyś dni płodne. Oczywiście to teoretycznie, bo prkatyka pokazuje różne kwiatki.. Poczekaj na okres, a jak się nie pojawi zrób test i będziesz miała pewność. A na przyszłość MYSL!, bo to nie jest warte takich stresów.

Gość eh jejku
Tabletki PO można kupić TYLKO na recpte, po konsultacji z lekarzem. Kosztują ok 80zł

Gość jdsoiphdipoghd
dzieki chyba tylko Ty na tym forum nie krytykujesz mnie i starasz sie mi pomóc..

Gość jdsoiphdipoghd
a po te tabletki musze isc do gina czy do lekarza rodzinnego? ile wizyta kosztuje? Sa przed tym jakies badania?

Gość eh jejku
Tabletki PO przyjmuje się do 72 godzin po stosunku, więc jesli minęly więcej niż 3 dni to już za późno. Teoretycznie recepte powinien Ci wypisać każdy lekarz, ale z tym różnie bywa. Dlatego bezpieczniej do ginekologa sie udać. Prywatna wizyta kosztuje ok 60-80zł. Na państwową niestety trzeba czekać.

Gość jdsoiphdipoghd
teraz mam taka ciemna wydzieline, mysle ze to jeszcze po okresie. Czyli mozliwe ze teraz dalej mam niepłodne dni? Tak mi kolezanka powiedziala...

Gość jdsoiphdipoghd
to było wczoraj wiec jeszcze nic stracone... tylko mnie nie stac na Tabletki..

Gość eh jejku
Wydzielina o niczym nie świadczy... Owulacja może wystąpić naprawdę różnie, chociaż jak miesiączkujesz regularnie to powinna być w miarę stała. O dniach niepłodnych świadczy gęsty, skąpy sluz, który występuje w znikomych ilościach.

Gość jdsoiphdipoghd
ja mam bardzo gęsty, i bardzo mało go... co u tym myslisz? :(

Gość eh jejku
Raczej miałaś niepłodne, ale piszę RACZEJ bo nie ufam metodom naturalnym i nigdy nic nie wiadomo co się dzieje w organiźmie... Pomyśl o prezerwatywach... są tańsze i oszczędzą wiele stresów.. A zawsze masz tak długie okresy?

Gość jdsoiphdipoghd
tak zazwyczaj mam po 6-8 dni. Troszke mnie uspokoiłas. Chociarz wiem ze nic nie jest teraz pewne. :( Czuje sie okropnie az mnie brzuch z nerw boli.

Gość eh jejku
Jedyne co możesz zrobić to test ciążowy za ok 10 dni. Powinien Cie trochę uspokoić.

Gość jdsoiphdipoghd
zrobie sobie napoewno. Dzieki za pomoc. ; *

Gość jdsoiphdipoghd
aa jeszcze jedno na uspokojenie.. moze sie powtarzam ale skori mam gesty sluz i bardzo malo go prawie wogole to znaczy ze jestem bezpłodna tak?

Gość jdsoiphdipoghd
niepłodna*

Gość jdsoiphdipoghd
prosze tylko na to mi eszcze odpisz..

Gęsty i biały śluz charakterystyczny jest dla fazy poowulacyjnej ALE w nielicznych przypadkach może też występować przed owulacją, w czasie tzw. niepłodności względnej (przedowulacyjnej). Jeśli nie obserwujesz cyklu (szyjka, temperatura + śluz) to nie polecałabym opierania się wyłącznie na śluzie.

Gość jdsoiphdipoghd
to jest sluz ciemny. Mi sie zdaje ze to sa brudzenia po okresie, w czasie w ktorych jest sie niepłodnym

Niepłodnym się jest wtedy, kiedy obserwacje na to wskazują a nie wtedy, kiedy tak sobie obliczysz. Cykl to nie matematyka.

Gość jdsoiphdipoghd
jak moge to zaobserwowac?

Warunki pomiaru: Codziennie rano o stałej godzinie mierzysz temperaturę. Przed godziną ósmą, zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka.Po minimum 3 godzinach snu, w jednym z 3 miejsc: usta, odbyt pochwa, ze względu na częsty brak precyzji u \"nowicjuszy\" zaleca się omijanie szerokim łukiem ust :-)Potem możesz spać dalej.Śluz: obserwujesz go kilka razy dziennie, przy okazji korzystania z toealety, zapisujesz cechy śluzu najbardziej płodnego (- jaki to, zaraz zobaczysz w linkachSzyjka - wyższa szkoła jazdy ale warto uczyć się od razu, im szybciej zaczniesz, tym szybciej się nauczysz. Badasz o jednej stałej porze, najlepiej wieczorem. Nie sprawdzasz po kąpieli, po wstaniu z łóżka, po dożym wysiłku fizycznym. Koniecznie przed załatwieniem się - nie po.Codziennie zapisujesz obserwacje.http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htmhttp://www.npr.prolife.pl/ptc.htmhttp://www.npr.prolife.pl/sluz.htmhttp://www.npr.prolife.pl/szyjka.htmSą to linki do metody angielskiej, zwanej Metodą Podwójnego Wskaźnika.