Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snow white

temat dla pań które urodziły się białe i białe chca umrzeć

Polecane posty

Gość snow white

;) jestem jedną z tych nielicznych dziewczyn, które lato spędzają w piwnicy ;) mam 19 lat i odkąd pamiętam nienawidziłam opalania a zamiast tego wsmarowywałam w skórę twarzy i ciała sok z cytryny a później kremy 'wybielające'....ciekawi mnie czy są na tym forum takie panie i jakie macie sposoby na śnieżnobiałą cerę i na reakcje otoczenia...

Gość Szesnastolatka
W końcu trafiłam na kogoś, kto mnie rozumie. :) Nienawidzę opalonej skóry, codziennie wklepuję w skórę kremy z bardzo wysokim filtrem (50-60 spf). Ostatnio opaliłam troszkę ręce na wycieczce w górach i chciałabym to jakoś wybielić, ale nie wiem jeszcze jak. Moim zdaniem blada skóra jest śliczna i co najważniejsze - zdrowa. :) Aha, przypomniało mi się jeszcze, że wiosną przemywałam skórę twarzy woda pietruszkową własnej roboty - muszę powiedzieć, że nawet się sprawdziła, chyba wrócę do tej kuracji. :)

Gość *Dominika*
no prosze... oczywiste jest to że są dziewczyny, które się nie opalają bo nie lubią ale nie wiedziałam że to potrafi stać się jakby "kultem bladości";) aż do tego stopnia żeby używać kremów wybielających itp ja akurat należe do tych co lubią byc ładnie opalne (nie mylić ze spalone), ale to co mówicie jest ciekawe:) powodzenia w unikaniu słońca:) bedzie wiecej dla nas:P hihihi

Gość martkaaaa234567
A ja unikam slonca, uzywam faktorów ale stosuje różne mazidła opalające.....

Gość tak to jest
tez nie lubie opalania, ale wybielanie sie to juz przegięcie:o

Gość *Dominika*
hehheh to takie... hmm... "średniowieczne":):) tak mi sie kojarzy:)

Gość
Dołączam - kiedyś lubilam się opalać, teraz juz nie Solarium też odpada Skóra jest biała, i taką chcę mieć

Gość whatever100
ja jestem biała jak mleko. po prostu mam bardzo jasna karnacje. i tak jak siedze na słońcu to najpierw jestem czerwona i potem mi to schodzi. ale mi sie to podoba :D

Gość wczoraj widziałam taką białą
laskę, wyglądała jakby uciekła z kostnicy. Była dosłownie biała...

Gość fsdfqwrefgd
ja sie nie opalam bo nie chce dostac zmarszczek ani raka skory zaraz po 30-tce, ale podoba mi sie lekko przyrumeiniona skora. Uzywam wiec balsamow brazujacych i flitra 30-tki. Oczywiscie wychodze normalnie na slonce, lato spedzam nad woda etc, nie zamykam sie w domu panicznie bojac sie slonca - to jest chore!

Też jestem bladawcem i uważam to za swój atut :D. Mam jasną cerę o dość niespotykanym odcieniu, z piegami. Uważam że jest idealna, też używam kremów z sun-blockiem. Nie chcę nawet słyszeć o opalaniu (a niestety teściowa co chwile mnie atakuje w tym temacie :( ). Jak widzę kobiety z opaloną skórą, tą suchą pokrywę i zmarszczki to aż mi się robi gęsia skórka. Młode dziewqczyny próbują się same okłamywać, zę uprawiają \"bezpieczne opalanie\", ale ocś takiego nie istnieje i za 10 lat będą tak samo pomarszczone jak każda maniaczka opalania. I nikt mnie nie przekona, że od \"zarumieniania się\" skóa się nie niszczy. Bleee sucha, pomarszczona skóra po opoalaniu jest dla mnie obrzydliwa.

Gość też jak wy jestem
przeciwniczką opalenizny i jak na złość innym robię na opak, staram się un ikać słońca, stosuję jasny puder... powiedzmy nie tej beznadziejnej manii opalania

Gość więc nie dziw się
rozumiem osoby,które sie nie opalają, nie leżą specjalnie na słońcu bop nie mogą, nie lubią bądź nie chcą... ale żeby panikować jak się jest na słońcu? ;| albo chodzić w długich rękawach i porach jak jest 35 stopni na dworze? jak ciut się opalą to histerycznie próbować to zamaskowac albo wybielic?? Chore jsteście, radzę udać się do lekarza psychiatry, bo to jest stan maniakalny

Gość też jestem blada
dodatkowo "wybieliłam" twarz kosmetykami i lekami na trądzik:) Kiedyś mi to przeszkadzało, teraz się z tym pogodziłam. Niestety nie da się jednocześnie leczyć trądziku i mieć pięknej opalenizny. Dlatego teraz staram się uczynić z mojej bladości atut:D czy się to komuś podoba czy nie:P

Gość też jestem blada
a kto pisał o noszeniu długich rękawów przy 35 stopniowym upale? :D

Gość yhyy pozdrawiam
moze to tylko moje zdanie , nie chce nikogo obrazac , ale uważam , ze okropnie to wygląda , jak ktoś jest biały jak śnieg. rozumiem , ze ktos sie nie lubi opalać - bo nie musi , ale przeciez jakiś kolorek skóry trzeba miec - biały odpada . widzicie kobietki jak sie róznimy:) kazda chce co innego pozdrawiam

do Danuta Hojarska --> NIe ma to jak generalizować, co? WIesz, ja co widzę jakąś opaloną kobitkę to ZAWSZE cała pomarszczona jest, a skóra tak sucha, że wygląda jakby zaraz miała pęknąć :P do więc nie dziw się --> to moja sprawa jak chcę wyglądać. Biała skóra wydaje mi się piękna, tobie nie musi. Zresztą w całej Azji większość osób poleciłoby psychologa tym któe chcą się opalać. Kwestia przyjętych standardów.

Gość też jestem blada
Temat fajny, ale jak zwykle schodzi na dyskusję o tym co lepsze:O

Tego właśnie nie rozumiem. Ja nie czuję potrzeby wpieprzania się na tematy zwolenniczek opalania, ale one za to po prostu MUSZĄ się wtrącać na tematy osób które opalać się nie lubią. Czyżby ukryta potrzeba przekonaian samego siebie , że wcale nie robi się źle niszcząc swoją skórę opalaniem ? :P ;)

Gość spontanicznosc i luz
ja tez lubie te biala i delikatna skore, ochraniam sie filtrami i nigdy nie przesiaduje w sloncu, ale dopuszczam lekka opalenizne np na wakacjach, biala i delikatna skora jest bardzo elegancka

Gość też jestem blada
zawsze pojawia się wpis w stylu "biała skóra, a fuj, przecież to wygląda obrzydliwie" :O Na topkach o opalaniu tez pojawiaja się uszczypliwe wpisy. Najczęściej o tym, że jest to niezdrowe co jednak jest prawdą:P Zawrzyjmy rozejm, wszystko jest ładne, byle z umiarem:)

przecież latem biała skóra wygląda obrzydliwie!!:( bynajmniej to jest moje zdanie...ja należe do tych które preferują ładną opalenizne...ale powtarzam ładną,słoneczną opalenizne a nie zjaraną na solarium skóre...mnie tam słonko szybko \"łapie\" i od razu na brązowo z czego sie bardzo ciesze;)

mi równiez bladzizna się nie podoba.Uważam,ze opalona skóra(opalona,nie przypieczona)wygląda po prostu zdrowiej i atrakcyjniej.Jak człowiek taki blady to wygląda jak by był chory czy cuś:(

Gość widzicie drogie panie
jestesmy obrzydliwe:O

biała skóra była modna w średniowieczu hehe....ale nie teraz:-p usmiałam sie czytając niektóre te wypowiedzi...to już szczyt żeby stosować kremy wybielające blee...:/ przecież blada skóra wygląda niezdrowo...ostatnio widziałam dość ładną dziewczynę,ale była wychudzona i strasznie blada jak anemiczka jakaś,napewno nie wyglądało to ładnie,poza tym opalenizna doskonale tuszuje wszelkie niedoskonałości skóry:)