Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lonaa

porada-kosmetyki

Polecane posty

witam. planuje odnowic swoje kosmetyki...i mam pare pytan. bylabym wdzieczna za kazda pomoc;) a wiec wlosy... tluste jaki szampon polecacie?? twarz skora chyba mieszana bo i tlusta z wagrami na nosie;( i sucha co polecacie do takiej twarzy tzn chodzi mi o jakis plyn do mycia twarzy i fluid?? no i nogi... czym je golicie(probowalam depilatorem ale nie moge za bardzo mnie boli i do tego wrastaja) mozecie polecic cos innego zebym chociaz na tydzien miala spokoj?? dziekuje z gory za wszystkie pomocne odpowiedzi

Tutaj ludzie sa mało chetni do pomocy:( Do tlustych włosów polecam szampon pokrzywowy Klorane (w aptece).Sama go używam i jestem zadowolona, dobrze się pieni i oczyszcza włosy, są po nim mięciutkie, puszyste,lekkie i dobrze się rozczesują. Nie wiem, jak długo utrzymuje sie ten efekt, bo teraz i tak myje włosy codziennie, ale uważam,że szampon jest fajny. Z podkładów polecam Clinique-jestem z nich bardzo zadowolona. Ja depiluje nogi za pomoca kremów albo pianek do depilacji- efekt szybki i bezbolesny, ale niestety krótkotrwały:( Na dłuższy okres dobry jest wosk- ja własnie się teraz zapisałam,żeby miec spokój na wakacje. Skórę mam sucha i wrazliwą, a do mycia uzywam mleczka,toniku Dermedic, a potem spryskuje ja wodą termalna LRP. Mam nadzieję,ze pomoglam:)

Tłuste włosy dobrze oczyszcza szampon Bielendy w saszetkach "Powitanie z Afryką". Miałam kilka sztuk szamponu i byłam zadowolona, podobnie jak z maski do włosów z tej serii. Ogólnie do przetłuszczająych się włosów polecam również szampony z czarnej rzepylub szampon z dziegciem firmy "Mrs. Potter's". Dodatkowo można używać pudru dla niemowląt, ale tylko, gdy jesteś blondynką. Kiedy byłam jeszcze w liceum, okropnie przetłuszczały mi się włosy. Myłam rano, a po południu mialam już strąki. Zaczęłam więc zabierać ze sobą puder dla niemowlaków i w połowie dnia szłam do toalety, zamykałam się w środku i posypywałam głowę tym pudrem, który potem wyczesywałam. Puder wchłaniał nadmiar łoju i odświeżał nieco włosy - to doby patent, jeśli nie wystarcza Ci umyć głowy rano i mieć spokój do końca dnia. Można też wypróbować tzw. suchy szampon, np. Rene Furterer, ale nie używałam, więc nie wiem, czy jest dobry. Ja depiluję nogi depilatorem i przywykłam do bólu, poza tym włosy są już osłabione i to na pewno ma wpływ. Po raz pierwszy poszłam kilka razy na depilację ciepłym woskiem do kosmetyczki - zrobiła to fachowo, a że nie mogłam wstać i uciec, więc dotrwałam do końca zabiegu. Potem już kupiłam sobie depilator i bez problemów.

dzieki dziewczyny naprawde bardzo sie ciesze ze ktos sie odezwal:* wielkie dzieki:) wyprobuje po trochu kazdego zobaczymy oby dal efekt;) a jesli odwiedzicie jeszcze ten temat to mozecie powiedziec skad jestes a jesli z wawy to gdzie depilowalyscie nogi woskiem?

Ja jestem z Wawy,ale jeszcze nie depilowałam nóg woskiem-właśnie się wybieram po raz pierwszy za tydzień do zaprzyjaźnionego gabinetu prowadzonego przez moją ciocię.