Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak długo zarastało ciemiączko

jak długo zarastało ciemiączko waszym dzieciom

Polecane posty

Gość jak długo zarastało ciemiączko

Moja córeczka ma prawie 1,5 roku i niestety nadal ma małe ciemiączko. urodziła się miesiąc za wcześnie , więc myśle że przez to jej wolniej zarasta ciemiączko, bo zwiększym się urodziła. Pani doktor aplikuje jej duże dawki wit. D3, a ja się trochę martwię, bo nadmiar tej witaminy szkodzi. A jak u Was mamy?

Mojemu młodeszemu synkowi zarosło bardzo szybko. Teraz ma rok, a zarośnięte jest mniej więcej od 2 miesięcy, mimo odstawienia witaminy D3 :(

Gość A GDZIE JEST TO CIEMIACZKO
BO JA NIE WIEM. PROSZE ODPISZCIE. CO TO W OGÓLE?

Gość Edzia23-Lwo
Ciemiączko - nieskostniałe spojenie łączące kości czaszki u noworodków, wypełnione błoną łącznotkankową. Tu masz dokladnie opisane co to jest i dlaczego.... http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79399,1326215.html

moj ma 14 mies, urodzil sie w 37 tyg (nie wiem czy to ma znaczenie..) a ciemiaczko ma 1x1 cm, jak urodzil sie mial 2x2 cm podobno zarasta do 18 mies

Moja ma 15 m-cy i ciemię ciągle duże ale miała trochę problemów z komorami mózgowymi więc może dlatego. Nasz neurochirurg mówi, że przed drugim rokiem nie zarośnie napewno, mamy się zacząć martwić jak na 2,5 ciągle będzie.

Gość o a ja nie wiem
Dlaczego to źle jak się za szybko zrośnie??

Gość ciazosfera
Chyba już pisałam w tym temacie na innym wątku - ale jeszcze tutaj wrzucam dla poszukujących Ja naszukałam się specjalisty od chorób metabolicznych (bo zbyt szybko zarastające cimiączko pod to podlatuje), a w CZD terminy sa odległe jak droga na księżyc :/ Wrzucam link - tam opisałam i kontakt do specjality od ciemiączek (w Warszawie) i przebieg wizyty i przygotowania do niej. http://ciazosfera.blogspot.com/2013/04/zarastajace-ciemiaczko-specjalista-w.html