Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

mała ssie tylko 1 piers...

Polecane posty

Gość mkk

co zrobić jesli dziecko ssie tylko jedna pierś...czy ten pokarm jest wtedy niedobry?

Gość laktacja
podawaj jej uparcie drugą

Gość laktacja
jak nie będziesz podawała, to może ci pokarm zaniknąć. Karmi się najpierw jedną piersią ok. 15 minuty albo do wypróżnienia i następnie drugą ok. 15 minut a następne karmienie zaczyna się od tej drugiej. Mamy zakładają sobie bransoletki na ręce, żeby nie zapominać :)) Może mała ssie tylko jedną, bo do drugiej żle ją przystawiasz... Nie sądzę, żeby mógłby być inny powód

mnie uczono, że trzeba malucha oszukać i przystawiać go do drugiej od tej samej strony. Czyli jeżeli ssie prawą pierś i normalnie przystawiasz ją od prawej, to do lewej piersi też spróbować przystawić od prawej, np. podkładając poduszkę albo na leżąco. Niezbyt to wygodne, ale może da się oszukać i problem po paru dniach zniknie.

Gość 111111111
a moja kolezanka karmila syna tylko z jednej piersi przez 4 mies

też tak miałam, mój mały nie chciał ssać prawej, prężył się, płakał, od początku w prawej piersi miałam mniej pokarmu, z czasem (niestety) zrezygnowałam. Karmiłam synka tylko lewą piersią i to przez 9 miesięcy. Da się wykarmić jedną, ale lepiej dwiema, tym bardziej, że niestety teraz piersi mam nie równe.. :(

Gość josia
znam ten problem ale nie możesz sie poddawac zawsze przystawiaj maluszka do tej nielubianej piersi choc przez chwile, jak przez miesiac sie pomeczysz powinien sie przyzwyczaic potem juz przystawiaj na zmianę raz do jednej raz do drugiej powodzonka

ja karmiłam syna przez dwa tygodnie nazmianę raz jedną a raz drugą piersią, jednak pewnej nocy usnelam przy karmieniu i rano się budzę a lewa pierś jest rozmiaru B a prawa D i do tej pory nie wiem co się stało z mlekiem z lewej piersi? :D i musiałam karmić prawą, jednak moje dziecko na moim mleku nie przybieralo na wadze i musialam odstawić i teraz mam jedną większą pierś a drugą mniejszą pomimo ze od karmienia minęło już sporo czasu! Pozdrawiam

Gość neta31
Ja tez niestety karmię jedną piersią. syn od pierwszego dnia wybrał prawą i tak już 11 miesięcy. Do szóstego miesiąca karmiłam tylko piersią i na wadze przybierał idealnie. Ale nie polecam to bardzo stresujące i faktycznie piersi dalekie są od ideału. teraz myślę ,że nie byłam konsekwentna. Ale stało się i już. Nigdy nie przypuszczałam,że będę tak karmić 11 miesięcy a nie zapowaiada się na szybki koniec. Próbuj więc. Pozdrawiam