Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxx1234233243

OTARCIE POCHWY

Polecane posty

Gość xxx1234233243

mam problem, tzn. ja i moja dziewczyna. Współżyjemy od jakis 3miesiecy i zawsze wszystko było ok. ale jakis miesiac temu kochalismy sie i moja panna miala lekko otartą pochwe od srodka. zrobilismy miesiąc przerwy i dzis ma tak otatrą pochwe ze az jej napuchla od zewnątrz;/ i mam kilka pytań. 1) czy to moze byc reakcja alergiczna na środek plemnikobójczy zawarty w prezerwatywach?? 2) czy to moze byc spowodowane czymś innym niz samym otarciem w trakcie stosunku?? 3) czy jest jakaś maść lub żel dostępny bez recepty który POMOŻE W ZAGOJENIU SIE TEGO OTARCIA. 4) moze są jakies DOMOWE SPOSOBY wyleczenia czegos takiego. chodzi mi moze o jakies oklady czy cos zeby ta opuchlizna zeszła. DODAM że moja partnerka napewno nie pójdzie do ginekologa bo sie poprostu boi. PO ostatniej wizycie u takowego lekarza panicznie boi sie isc i nie moge jej do tego namowic;/;/. Dlatego zwracam sie do was o pomoc. P.S. po stosunku wystąpiły lekkie krwawienia z pochwy, trwało to moze z 5-10min. Proszę o szybkie i KONKRETNE ODPOWIEDZI NA TEMAT. POZDRAWIAM

Gość nie ma takich bajerów
do lekarza bo się coś gorszego zrbi i dopiero będzie problem!! wiadomo, że nie do tego u którego była, ale bez badań się nie obejdzie

Gość nie ma takich bajerów
do lekarza bo się coś gorszego zrbi i dopiero będzie problem!! wiadomo, że nie do tego u którego była, ale bez badań się nie obejdzie

Kierunek ginekolog. nie ma, że się boi - trzeba zbadać. my tu możemy doradzić w kwestii tego co to może być ale to trzeba sprawdzić - może być nadżerka, infekcja pochwy, alergia itp.Może być uczulona na prezerwatywy, lubrykanty czy nawet Twoje nasienie. Jeśli boi się panicznie to złóżcie się na wizytę u prywatnego ginekologa, tam zawsze jest miło i delikatnie.

Nie orietnuję się w preparatach na gojenie się ran, chyba że można stosować takie, które przepisuje się np po wymrożeniu nadżerki, jak Cicatridina np., ale one są raczej na receptę. Co do przyczyn - może być to rzeczywiście otarcie - wtedy polecam wszelkiego rodzaju żele nawilżające, albo rzeczywiście jest to uczulenie na środek plemnikobojczy lub sam lateks - wtedy najlepiej zmeinić metodę antykoncepcji. Czy Twoja dziewczyna przez tą \"traumę\" nie zamierza już nigdy iść do ginekologa? Niech się zastanowi, poszuka kogoś nowego - polecanego przez koleżanki/ciotki/kuzynki/inne dziewczyny na forum i niech się przełamie bo prędzej czy później będzie musiała do ignekologa pójść.

Gość xxx1234233243
No właśnie od 2 tygodni ją MOLESTUJE żeby poszla do lekarza a ona ze NIE i koniec. Wkurza mnie to bo wkoncu naprawde cos jej sie zrobi w pochwie i nie bedzie mogla miec dzieci albo cos i bedzie tragedia. Ale ona nie rozumie. Próbowałem ją przekonac ze wejde z nią do gabinetu ale tez nie chce. a co do tematu to od 3 miesięcy NIGDY ale to NIGDY nie miala zadnych problemow z pochwą po seksie a używamy caly czas tych samych prezerwatyw. MIESIĄC TEMU MÓWIŁA MI ZE SAMA SIE JAKOS OTARŁA LEKKO ALE NIE CHCE POWIEDZIEC JAK TO SIE STALO BO SIE WSTYDZI;[;[ I OD TAMTEJ PORY BYŁ SPOKÓJ ALE OSTATNIO KOCHALISMY SIE 2 DNI POD RZĄD I TERAZ MA MOCNE OTARCIE I NAPUCHŁO TROCHE. PRZY WEJŚCIU DO POCHWY NIE MA ZADNYCH ZMIAN TZN. NIE ROBI SIE BARDZIEJ CZERWONA NIZ ZWYKLE TYLKO WIDAC KILKA TAKICH ZACZERWIENIONYCH MIEJSC KTÓRE GOŁYM OKIEM WYGLĄDAJĄ NA OTARCIE. NIE WIEM CO MAM ROBIC BO ONA NIE CHCE ISC DO LEKARZA A JA SIE O NIĄ MARTWIE;[;[;[;[;[;

Gość doda-ajj
ojoj-naprawde porozmawaij z nią albo podeślij ją nam tutaj;) ale nie tak naprawde-musi isć do lekarza,bez tego sie nie obejdzie.ale myśle ze znądrzeje bo jesli to otarcie, to nawet przy sikaniu moze zainfekować i będzie nieciekawie. jak narazie niech się podmywa tantum rosa-taka saszetka.w aptece bez recepty-to lagodzi podraznienia, sa tez takie czopki dowcipne z propolisu,tez bez recepty- łagodza i działają ochronnie. ale sami nie kabinujcie naprawde porozmawiaj z nia poważnie-to jej zdrowie, czego Tu się bac, skoro zdecydowaliscie sie na współżycie, to ginekolog to sprawa którą sie wraz z seksem nabywa;)

Gość i jeszcze jakie miasto
no raczej bez lekarza jej się nie poprawi.. ile ona ma lat? 16? straszna głupota.. nie dziwię się ze się wsytdzi - w końcu wewnątrz pochwę można sobie poobcierać chyba tylko w jeden sposób;) ale skoro już sobie tak nieumiejętnie zrobiła kuku to musi wstyd przełamać i iść do lekarza (moim zdaniem to ona nie boi się wizyty tylko wstydzi przyznać czym sobie to zrobiła...) no sorry, naprawdę może się z tego poważny stan zapalny zrobić i będzie problem z wyleczeniem, tak jak piszesz - w kóncu będzie za późno.. powiedz jej, że zero sexu póki nie pójdzie do gina i nie wyleczy infekcji/stanu zapalnego - może poskutkuje ;) w końcu mając takie zmiany bardzo łatwo złapać jakieś cholerstwo trudowyleczalne itd..

Gość i jeszcze jakie miasto
tantum rosa nie łagodzi otarć na skórze tylko małe infekcje - z upławami itp..

Gość doda-ajj
tantum rosa działa przeciwbólowo przeciwzapalnie lagodzi obrzęk itd.

Gość odnośnie pierwszej wypowiedzi
a co to znaczy, że napuchła jej od zewnątrz?

Gość xxx1234233243
napuchla jej od zzewnątrz czyli wejscie do pochwy jest takie jakby nabrzmiałe czy cos. poprostu jak sie patrzy na nia to ma lekko powiekszone wargi zew.

Gość szczensiara
O jejku ja osobiście mam ten sam problem . OPtarcie -wargi sromowe to starsznie mi spuchły prawie fioletowe . Ja biore takie tabletki na odnowienie flory bakteryjnej(dopieor drugi dzień),są bez recepty, Ale opakowanie zostało w pracy w lodówce. Ginekolog powiedziała mi ze co jakiś czas brac bo jak chodze często na basen to zapobiega różnym infekcją. a narazie jeszcze myje tym płynem laktacyt ale to dzisiaj kupiłam w akcie desperacji. Używam też linomag-taka żółta maść na optarcia i ewentualnie oliwki dla dzieci. narazie czekam. chodzę w spódniczkach do pracy pomimo że zimnojak holera aby nie opcierać niczym. NAwet w majtkach chłopakach chodze aby nic nie optarło. Jejku aby minęło.

Gość nonek
chłopie weź ty babe zmień-jak ona robi takie wielkie halo z wizyty u lekarza to nie wrożę ci lekkeij przzyszłosci z nią-