Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje w tym kraju

Rząd = Damscy bokserzy

Polecane posty

nie bardziej chamowate niz ty? Nie przyszlo ci do glowy, ze traktujac je z gory i przychodzac do szpitala pielegniarke masz za sluzaca (twojka sluzba zdrowia) wiec jezeli ty chamsko do nich - one chamsko do ciebie. jak w zyciu. Gdy na ulicy zaczniej ludzi traktowac przedmiotowo - oni odwdziecza ci sie tym samym terri. zacznij do pielegniarek podchodzic jak do ludzi, to zobaczymy czy beda ta,kie chamowate (jak ty?).

Gość roześmianaana
Prawda jest taka,ze gdyby wiekszosc pielegniarek miało dostateczne wykształcenie u umiejetnosci zawodowe a tazke znbały perfekcyjnie obce jezyki to na epwno nie jedna nie pracowałaby juz w POlsce.Wiec jak pielegniarki chca lepsze zycie to niech pokazą ,ze są tego warte.Niech wyjada zaa granice i tam zarabiaja>ale prawda jest,ze pielegniarka jak ukonczy szkołe to niedokształca sie a jak to robi to co 8 na 10.

wiesz, nie kazdy chce jechac za granice, nie kazdy chce zostawiac wszystko. Pielegniarki, ktore maja dzieci, rodziny - nie pojada jak studenci za granice. Kij ma dwa konce.

Gość roześmianaana
Bieda zmusza do najgorszych rzeczy :-) wiec jakby pielegniarki miały az tak źle to na pewno wiekszosc wyjechałaby zaa granice nie ogladajac sie na rodzinę.

wiem, ze latwo sie radzi innym i zalatwia za nich rozne sprawy. Niestety nie wszystkie wyjada i wyjazd nie zalatwia sp[rawy. OCHRONA ZDROWIA W POLSCE KULEJE, a wyjazd pielegniarek tylko ten stan pogorszy. Przeciez nie chodzi tylko o to, by pielegniarki zarabialy! One chca tez zmiany systaemu, by w Polsce nie trzeba bylo sie bac choroby!

Gość roześmianaana
Co Ty chrzanisz za przeproszeniem :-) nikomu nie chodzi o zmiane systemu tylko o własny tyłek.Owszem,kazdy chce aby ten system był lepszy ale tylko po to aby kazdemu z osobna było lepiej

Gość beeznadziejny.
Do kraju wróciło już 40 tys. Polaków,którzy wyjechali za chlebem do W.B. i Irl.Głównie specjaliści:inżynierowie,konstruktorzy,informatycy i finansiści.Przyciąga ich doskonała koniunktura i wręcz polowanie firm na FACHOWCóW.Za granicą pozostaną robotnicy niewykwalifikowani,sprzątaczki i pielęgniarki.Być może dołączą do nich lekarze,o ile nauczą się dobrze diagnozować i leczyć.

Wątek dotyczy o ile pamiętam usunięciu siłą pielęgniarek z ulic a nie podwyżek dla nich. Ja tez popieram podwyżke płac dla pielęgniarek , ale jeszczer raz mówię dklaczego protesty mają uderzać w zwykłych obywateli którzy nie są temu winni. Ktoś kto nie mieszka w Warszawie nie zrozumię o czym mówię, bo gdyby kilka czy kilkanaście dni w roku musiał braz urlop z powodu protestów to by zrozumiał.

Gość kurnachatka
terri jak Ciebie czytam to żałuje że jest wolność słowa:O

terri, widze, ze jestes najmadrzejsza w swojej wsi i zadne \"doktory\" ci nie beda mowic na co chora jestes? ciekawa jestem, w jakim zawodzie pracujesz, ze oceniasz kompetencje lekarzy?

Gość beeznadziejny.
zawodowo to ona może zajmować się nawet kopaniem rowów co nie zmienia faktu,że na zajęciach w podstawówce,.. o sztuce dyskutowania zapamiętała,że nie używa się wyzwisk,obelg....a wy???? podstawówkę nawet przespałyście???? "u ciebie na wsi":D:D to dodajcie jeszcze"a twoja matka..."

beeznadziejny.👄 dlaczego masz taki beznajdziejny nick? zgadza sie; nie schodze do poziomu rynsztoka by kogokolwiek obrzucac epitetami zawodowo zajmuje sie czyms takim czym inni zajmuja sie hobbystycznie moja praca to maja pasja wsrod moich klientów lekarze stanowia liczna grupe i to zamozna grupe super klientów

widze, ze terri ma swoje alter ego, o identycznych \"pogladach\". nie chce mi sie rozmawiac z osoba, ktora kaze innym \"sluzyc, a nie podnosic glos\", okazujac tym samym kompletny brak szacunku. Moja irytacja nie jest przejawem braku kultury, tylko reakcja na twoja ograniczona \"filozofie\", zacietrzewienie, zawisc i malostkowosc, ktora prezentujesz. Nie bede spekulowac na temat twojego wyksztalcenia, zawodu itd, ale zastanow sie, jakbys sie czula, ciezko studiujac przez 5, zdobywajac specjalizacje przez kolejne 5, a potem pracujac, przez 20 za 1200 zl/mc? Ratujac ludzkie zycie, sluchajac narzekan i utyskiwan, ogladajac cierpienie, choroby, probujac pomagac ludziom. Zastanow sie i przestan wreszcie pluc jadem, ze ktos chce walczyc o swoja godnosc. Powinnas chociaz probowac to zrozumiec, jesli wiesz, czym jest godnosc.

Gość kurnachatka
ale o czywiście nie przyznasz się co robisz. Twoje ograniczenie nie pozwali Ci zrozumieć że są pielęgniarki które lubią to co robią ale chciałyby godziwie zarabiać

Gość brawo terri
:) nareszcie ktoś samodzielnie myślący

Gość kurnachatka
to się uśmialam :D:D:D:D:D

Gość beeznadziejny.
przecież wy cały czas operujecie obelgami ..i wklejcie sobie to co napisałyście o terri bo to niestety do was pasuje.....ja staram się polemizować ,terri też..niezależnie od poglądów prowadzimy...wróć ..usiłujemy dyskutować...wy obrażacie..każdy widzi,że wasze wypowiedzi są obrażliwe i nic nie wnoszą do dyskusji... RETORYKA znacie to słowo???? aby dyskutować,niekoniecznie trzeba podzielać poglądy...zresztą :O komu ja to tłumaczę...zacietrzewionym???

Ja tez lubie to co robie nawet bardzo i nawet nie strajkuje :P nie powiem wam co robie bo nie chce i nie musze :P są pielęgniarki które lubią to co robią ?????????lubia strajkowac >? to swietnie niech sie bawia to i tak jak krew w piach

jak mozna rozmawiac z ludzmi, ktorzy wciaz powtarzaja, ze lekarze to zlodzieje, ktorzy domagaja sie nie wiadomo czego, ludzie niekompetentni, ktorzy zle diagnozuja i nie maja pojecia o wlasciwym leczeniu, maja sluzyc i nie dyskutowac, bo taki ich obowiazek! takie opinie, powtarzane w odpowiedzi na kazdy argument, sa nieprawdziwie i oskarzycielskie, zatem z gory wykluczaja dialog. Ja mowie, ze lekarze chca godnie zarabiac, terri- ze lekarze to zlodzieje, ja mowie, ze wyjada za granice bo w Polsce ich zarobki sa bardzo zle, terri- ze zle lecza i nie beda ich tam chcieli. Ciezko prowadzic dialog z kims, kto nie wykazuje checi do dialogu, tylko wciaz powtarza te same hasla.

dlaczego terri wstydzi sie przyznac do wieku i wyksztalcenia? Skoro ma takich wspanialych lekarzy i taka pewna jest o swoja opieke zdrowotna, to niech pomysli o innych ludziach, ktorzy tego nie maja. Terri ma dziwne poglady. Uwaza, ze pielegniarki mozna ponizac, ze powinny byc niewolnicami, bo ona ma kilku lekarzy znajomych i jej bedzie dobrze. To postawa, ze tak powiem, niedojrzalego jeszcze czlowieka. A glupoty nie bede nazywac inaczej, tylko po imieniu. czlowiek uwazajacy drugiego za niewolnika jest glupi i tyle (lub jeszcze dzieckiem, ale tez glupim).

mam pytanko Panie Pielęgniarki żadaja 1 000zł podwyzki a dlaczego nie 5 000? jak szalec to szalec a co!!!!!!!!!!

Gość kurnachatka
nie mam zamiaru odnosić się z szacunkiem do jakiejś paniusi która twierdzi że pielęgniarki powinny jesj służyć no bo w końcu są w SŁUŻBIE zdrowia i ma te kobiety za nic. Jeżeli ona nie szanuje drugiego człowieka nie zasługuje na szacunek-proste?