Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje w tym kraju

Rząd = Damscy bokserzy

Polecane posty

LOLa Lu, a ja nie mam z tym problemu. Uważam, że każdy kto wykonuje rzetelnie i poprawnie swoją prace powinien otrzymywac za to dobre wynagrodzenie. Niech zarabia tyle i niech się ekstra wiedzie, ale uważam też , że powinno się podnieść lekarzom i innim którzy więcej wysiłku, czasu i pracy poświęcili na swoje kształcenie.

czesiu lekarz nauczył sie juz na panstwowym sprzecie pracowac wiec po co maja inwestowac jest panstwowe czyli wiec niczyje mozna korzystac

lekarzom sie nie daje kredytow, bo sa niewyplacalni, zarabiaja 1600 brutto/mc

Gość LOLAluuu
są kraje gdzie płaci się za umiejętności a nie za siedzenie 8 godzin i wypisyawnie L-4 w poradni gin. lub okulistycznej---tak pracuje tam pielęgniarka.. ciężko:O

Gość dzieeeńdoibryczesiojestem
Ale co mam się ocknąć ? Zarabia ta przychodnia ? ZARABIA. Lekarze tam strajkują ? Wątpie. Mają pacjentów ? MAJĄ. Tylko chęci trochę.

Nie daje się kredytów ? To można poszukać inwestora, sprzęt w leasing, kilku lekarzy ma jakiś majątek pod zastaw. Co też problem ?

Nie w tym sensie, bo mnie też nie boli, bo wolę tu z rodziną i wogóle, ale uważam, że skoor tam się dało, to u nas też można, A tutaj wszystko w górę tylko nie pensje i mówię o wszystkich. Bo to od lekarzy pielęgniarek i nauczycoieli się zaczyna ale mam nadzieję (dlatego nie wyjadę stąd) że w końcu wszyscy zaczną godnie zarabiać.

leasing dostana jak przedstawia biznesplans ale po co im ,prawda skoro mozna zakombinowac znam wielu lekarzy ktorzy prowadza prywte w przychodni i tam ten sprzet po prostu sobie stoi wiec sie na nim prywatnie zarabia a co!!!!!

no i ekstra, ale wez pod uwage, ze takie przychodnie powstaja. niewiele, bo polskie spoleczenstwo nie pojdzie prywatnie, bo jets boiedne, woli wyklocac sie w panstwowej przychodni, a na koncu i tak wcisnac lapowke. Wracamy do punktu wyjscia Dyskusja bez sensu

wiec skoro to takie prote, to otworz sobie stacje tv, no otworz! :D Tu pod zastaw, tu w leasing... Otworz stacje tv. (czy ja rozmawiam z dzieckiem?)

aha, tak sobie tłumacz. Dostań się od ręki do np centrum damiana - PRYWATNE. Jakoś ludzi stać.

jak ja brałam pierwszy leasing zarabiałam dokładnie 0 zł !! wiec nie chcrzan ze nie dostana nawet nie maja checi sie nad tym zainteresowac na czym polega taka forma finansowania

Ciupago, stacja TV też mi porównanie. Może prom kosmiczny odrazu ? Do czego to porównanie ?

i o szybkim, prostym, latwym otwieraniu kliniki mowia ludzie, ktorzy skarza sie, ze nie maja gdzie zastrajkowac o swoje niskie pensje :O otwierajcie salony, radia, tv, fabryki, bo to takie proste.

Ale niestety większośći nie. I dlatego ktoś musi pomyśleć nad tym, żeby było stać ludzi na to, by mogli wybierać. Ale też żeby można było tworzyć. Jeśli ludzi tam w Warszawie się przyłączyli i są ludzie którzy ich popieraja, znaczy że im tez jest cięzko. To znaczy, ze coś w tym kraju nie działa tak jak trzeba.

widac, ze rozmawaja kompletni laicy. Popracujcie jako lekarz, a za pare lat przyjde i powiem wam, ze moze otworzcie sobie prywatna przychodnie. halo, to nie m jak milosc ani inny klan!

Gość milankaja
Policja jest po to aby pilnować porządku.To jest ich zawód.NIe slyszałam zeby ktorys z policjantów pobił jakąs peilegniarkę.Po prostu przesuneli strajkujące kobiety w inne miejsce.Co do zasłąbniec pielegniarek to jezeli kobiety nie sa zupełnie zdrowe to niech nie zabieraja sie do takich manifestacji.Jeszcze raz powróce do policji.Ci policjanci dostali rozkaz od przełozonych aby tam byc.Jezeli jakis z nich odmowi to po prostu zostanie zwolniony z pracy.Co do strakow to powinna strajkowac cala Polska,kazda branża,bo zarobki sa marne w kazdym zawodzie.

Ale co klinike karze ci otwierać ? Znam 3 lekarzy którzy mają spółkę, dentysta, ortopeda i jakiś tam trzeci, wynajęli pomieszczenia biurowe, trochę sprzętu, najdroższy chyba używany rentgen (50.000zł ??) Zaczynali kilka lat temu, dziś mają i sekretarki i sprzataczki i pielęgniarki. Chciec to móc. Dobrzy są, wizyta 80-100 zł u ortopedy. Umawiać się trzeba kilka dni wcześniej.

przeciez kazales otwierac kliniki, zeby sie zebrali do kupy, dwoch, trzech... twoje slowa :D wiec tlumacze ci, cze Solorz, Walter, Terentiew tez potrafili, ale nie kazdy ci wystrzeli z taka firma, czy ty to rozumiesz, czy nie? Widze, ze nie.

Gość LOLAluuu
one zemdlały bo nie mają kondycji==palą papierosy co było widać w telewizorze:P i od gadania przez telefony=szkodliwe fale radiowe i od czepków bo nie są przyzwyczajone do nakryć głowy takich:)

Ja nie karzę wszystkim, kpw ?

Tak jak z innymi ludzmi w kraju, są robole i biznesmeni :D Jedni ryzykują finansowo i zarabiają dużo, inni ryzykują i plajtują a ci ostatni ciągną od 1 do 1. Zależy jakie ma kto umiejętności, to jakoś tam zarabia.

acha, czyli robolem nazywasz pielegniarke, ktora zaharowuje sie za marne pieniadze :O opiekowalbys sie matka po wylewie, ktora albo lezy, albo cie bije, albo przy zmianie pampersa sika ci na rece? robolu?