Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaaaa pomocy

dziwne COŚ podczas miesiączki! blagam,pomocy!!!

Polecane posty

słuchajcie mam ważną sprawę. nie jestem w ciązy na pewno,to od razu zaznaczam, nie uprawiałam seksu,jestem dziewicą 100%, nigdy nie używałam tamponów. mam 17 lat. miesiączkę mam od..12 roku życia bodajże. ale jest sprawa- mianowicie skrzepy. Tak,wiem,każdemu zdarza się,że przy okresie złuszcza się skóra,ale dziś zauważyłam coś okropnego.. otóz.. na podpasce miałam...hm,nawet trudno to nazwać - wyglądało jak PATYCZEK:| tzn.to było dość długie,wyleciało razem z okresem..ale czyżby to był skrzep?:| przeraził mnie fakt,że było to twarde, dało się rozerwać na kawałki,ale z wysiłkiem;/ naprawdę,jakby rurka z cienkiego plastiku,tyle że to była jakaś tkanka chyba;/ bo takie czerwonawo-przezroczyste. i miało z 6cm. dziewczyny,błagam, pomóżcie,bo dostaję świra, nie mam kiedy iść do lekarza - okres mam w miare normalny,skrzepy towarzyszą mi zawsze,ale czegoś takiego nie było;/..czy to moze być jakoś dziwnie uformowana złuszczająca się tkanka?;/ boże,pomocy!!

Gość a ja robię tak
:O:O:O:O:O też sięzastanawiam co to może być,...

ale zastanawiasz się,bo takie coś miałaś?

no to cudownie:((

może jakas ginekolog wie,czy skrzepy mogą się jakoś dziwacznie uformować..? podkreślam,że NIE poroniłam, to regularny okres.

Gość mloda22................
powiedz mamie i potem idz do ginekologa to nie wyglada dobrze papa

Gość ja jestem...
wydaje mi sie , ze nie ma co panikowac, poprostu wiekszy skrzep. Organizm sie oczyszcza.

Gość a ja miałam tak
że kiedyś podczas okresu wyleciał ze mnie takie wielki skrzep!!!! naprawdę olbrzymi, myślałam, że mi wątroba wypadła :P też się przestraszyłam

heh,tez tak myslalam,ze to jakis nablonek.. oczyszcza się organizm w ten sposób? dzis jest 3 dzien okresu,tak dodam.. o matko,jak sie boje.. straszne to coś jest;/ wyglada jak patyk,tylko z twardej skory.

ojejku,watroba:P hehehe,też bym się przestraszyła;) moja mama też miała tak kilka lat temu,myślała że to poronienie albo coś,miała strasznie długi okres i leciała z niej skóra, i to taka perfidna, całymi gomołami. ale w kształcie rurki,i takie twarde?:|

Dziewczyny a robicie cos w zw z tym skrzepami? Ja mam 24l., nigdy nie rodziłam a skrzepy mam od samego poczatku (od 10lat) - lekarze twierdza ze w takim wieku to nie jest normalne (dodam ze przez to mam anemie). Zeby zmniejszyc @ przepisuja mi tabsy anty ale jak dla mnie to zbyt duza ingerencja dla organizmu, naprawde nie ma niczego innego? Na własna rękę (bo przeciez lekarzowi bardziej oplaca sie wypisac tabsy anty zamiast powiedziec cala prawde...tzn podac jakas alternatywe) znalazlam tabletki ziolowe Hemorigen i troche pomagaja...

ja juz sama nie wiem co sie dzieje, skrzepy są czasami,ale najgorsza jest SKÓRA, to nie jest zakrzepnięta krew,tylko skóra -wydaje mi się żę to się może takie złuszczać z macicy.. ale kuźwa, PATYKI :|.. mowie,moze sie mogła tak uformowac tkanka..ale to było straszne:( boje sie okropnie.

Gość zalamana pomidorami
zadzwon moze do szpitala i polacz sie z wydzialem ginekologicznym i zapytaj co to moze byc?

wlasnie chyba niedlugo tak zrobie..nawet sobie nie wyobrażacie jak się boję. przecież to nie mogły być ani żadne pasożyty,ani pozostałości po niczym - naprawdę jestem dziewicą,i nie używałam tamponów. ;/ :((

Gość zrozpaczonaaaa pomocyyy
pomozcie mi no! nie ma na tym form ginekologa? bozee:(

Gość ja mam 31 lat
i tez czasami skrzepy w krwi miesiaczkowej. raz to mialam taki dziwny okres ze skonczyl mi sie w 6 dniu( mam zazwyczaj 6-7 dni) w 7 nie mialam zadnego krwawienia a potem w 8 wieczorem cos zaczelo ze mnie leciec takie jakby czerwonawe uplawy (takie jak mam zazwyczaj 5 i 6 dnia okresu- taka resztowka) i potem wylecial ze nie taki sredniej wielkosci skrzep. potem na szczescie juzmi sie to nie powtorzylo

Na wszelki wypadek warto się wybrać do ginekologa, jednak moim zdaniem to normalne \"zjawisko\" podczas okresu. Najprawdopodobniej był to kawałek błony śluzowej macicy, która właśnie podczas menstruacji się złuszcza.

Gość katażyna xD
zgadzam się, najlepiej udać się do ginekologa... myślę że to nic poważnego, ale lepiej się upewnić i uspokoić ...

Gość nie histeryzuj
tylko idź do ginekologa

Gość dehfffff
rózne niespodzianki stamtąd wylatują, nie ma co panikować... być kobietą to ciężka rzecz, ciągle nam coś cieknie z cipki

Gość lilith11
ja zawsze mialam problemy z okresem raz nawet meczylam sie miesiac czasu i zmienilam lekarza to co ci wylecialo to z wlasnego doswiadczenia wniosuje ze to skerzep. skrzepy sa normalne ale znajdz lek z homoopati lub z ziola do picia musisz poszukac w ksiazkach zielarskich sa napewno i nie martw sie idz do lekarza jezeli przyniesie ci to ulge.

Gość zropaczonaaaa pomocyyy
ale to nie wygladalo jak skrzep,skrzep to takie hm, "wiśnie" jakby,tak wygląda, a to była twarda,cieniutka rurka,coś jakby zrogowaciały włos. boję-się.

Gość marchewka07
ojej wspolczuję :( mi tylko takie male kawalki zakrzeplej krwi czasem wylatują, ale sa one mieciutkie a nie takie twarde...

Gość buehehe
Nie wiem co to za stres w ogole, normalny skrzep a ty panikujesz jakby ci sie coś działo niesamowitego :| bozeee

Gość hmmm. 123
Nie mam pojecia co to moze byc ;/ ale tez mam pytanie.. mam 14 lat a miesiaczkuje juz okolo rok.. moje pierwsze 2 miesiaczki byly skape i 3 dniowe ale od tamtej pory mam skrzepy ;( bardzo sie boje :( jestem DZIEWICą .. u ginekologa jeszcze NIGDY nie bylam :( troche sie wstydze. i prosze o pomoc. raz wylecial zze mnie uzy skrzep .... podpaska ich nie wsiaka :( bardzo sie boje i prosze o pomoc :(

Gość gonka
hmmm 123, nie masz się czego bać. Macica wyścielona jest tkanką, która przygotowuje się na przyjęcie jajeczka. Ta tkanka w czasie okresu sie złuszcza i stąd okres. Czasem oderwie się nie strzępek a większy strzęp, który nie wsiąknie w podpaskę. To jest naturalne i nie ma się czego bać.

Gość nie wiedziałam że takie cuda
mogą wylatywać z kobiety podczas okresu :O Ja mam czystą krew, baaardzo rzadko jakiś drobny skrzep się trafi. Ale skóry, patyki?! Jak to w ogóle możliwe? Przychodzi mi do głowy, że to może jakieś naczynie krwionośne było, brrr... Nie śmiejcie się, bo co może być w postaci twardawej rurki? A jak skóra może wylatywać, to już nie mam pojęcia. Przecież "w środku" kobiety nie ma skóry! :O Autorko, jak już pójdziesz do gina, to napisz, co Ci powiedział.

Gość ej no właśnie przecież
normalne jest,ze wylatują skrzepy utworzone z krwi,ale kawałki skóry? :O Niby skąd?