Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aNNNiiia

dziewice - nie dziwiece

Polecane posty

Gość tylko jedna litera
Ile mam lat już tu wcześniej napisałem. Co mnie w życiu czeka nie wiem, ale mam zbyt idealistyczne podejście do tych spraw żeby uważać że życie sobie a moje wartości sobie.

Gość aNNNiiia
mirela -> współczuje Ci. Faceci sami wymagają zeby dziewczyna była dziewicą.. a on popiepszył kilka panienek przed Toba.. moja koleżanka chociaż szczera jest :(

Gość tylko jedna litera
"...Moja dziewczyna jest dziewicą. Chce mieć ze mną dzieci, ale odkłada to na później. Powinienem czekać czy poszukać sobie innej?..." To jest pytanie typu "moja dziewczyna ma zielone włosy, czy to znak że jest kosmitką". Poza tym jak ktoś zadaje takie pytania to chyba wyraźny znak ze jeszcze nie dorósł do rodzicielstwa.

Gość aNNNiiia
skoro zwleka będzie zwlekała cały czas..

Gość tylko jedna litera.
Bez przesady. Lepiej niech jeszcze trochę poczekają do czasu kiedy on o niej będzie mówił " moja zona" a nie "moja dziewczyna". Wydaje mi się, że odpowiednim "terenem" do rodzenia dzieci jest raczej małżeństwo, a nie luźne (prawnie) związki.

Gość m0000naaLisa
Przeczytałam cały topik i zadałam sobie pytanie: Ja jestem dziewicą i co z tego? .. Po pierwsze dziewice są bardziej doceniane niż te dziecwzyny co poszły do łózka z pierwszym lepszym ( nie tyczy Ani ). a po drugie - jeżeli nawet dziewczyna zrobiła to z miłości to czy popełniła grzech!? Moim zdaniem nie .. dlaczego? bo jak wcześniej wspomniałam nie zrobiła to z pierwszym lepszym, a z facetem którego darzy miłością zaufaniem i wsparciem. Ja dziewicą jestem mam dopiero 18 lat. I czekam na tego jedynego. Głupotą jest gadanie że po ślubie. A skąd pewnośc że po ślubie będzie sex? Nie masz tej gwarancji.. a rozczarować się można bardzo łatwo. Dlatego pozowlę sobie zaakceptować opinie Ani, bo ma rację. Jak najbardziej twoja koleżanka powinna zostawić takiego kolesia.. bo dla niego ona jest szmata.. ;/;/ a nie powinna być.. widocznie on jest tak pusty że nie pojmuje pewnych reguł. Pozdrawiam

Gość aNNNiiia
monalisa -> zgadzam się z tobą , a Tobie życze abyś znalazła tego własciwego ;)

Gość realnie i rozsadnie
dziewice i niedziewice jest to temat az tak glupi, ze posrac sie mozna. Chlopak, ktory chce dziewice, a jest przezyty, jak stary kapec, chce dziewice, bo mysli tym durnym rozumem, ze ona majac blone dziewicza, nie ma pojecia o seksie. Opowiem wam historie z mojego zycia. Mialem no powiedzmy narzeczona, ktora uparla sie byc dziewica az do slubu. Uprawialem z nia milosc przenajrozniejsza, nawet analna, i mimo ze miala blone dziewicza, byla ona dziewica? Tylko ten idiota jej maz tak myslal. Chociaz dziewczyna byla cwana, mogla temu idiocie swojemu mezowi, taki kit wciskac, ze az milo. Tak ze wielbiciele dziewic, uwazajcie, moze byc niemila niespodzianka!!!!!!!!!!!!!!

Gość nooormallny chlopak
Ja jestem prawiczkiem, ale dziewictwa nie wymagam od dziewczyny.Ale takiej co spala wiecej niz z 2, lub uprawiala seks bez milosci, seks przygodny, chodzila szybko z facetami do lozka itp. to bym nie chcial. Zaakceptowalbym jedynie to, ze zrobila to z milosci w stalym zwiazku, z facetem, ktorego bardzo wowczas kochala i chciala z nim byc do konca zycia

Gość nooormallny chlopak
I nie chcialbym tez takiej co dziewictwo stracila przed 18. rokiem zycia

\"Ja tak samo.. kiedys zawsze sobie powtarzalam że po slubie że nie popełnie błądu.. że będę zyc zgodnie z wiara katolicka.. ale zlamałam ja i co popełniłam grzech? Nie...\" Ten tekst mnie najbardziej rozbawił :D Nie wiem może ja jakimś innym katolikiem jestem, ale wydawało mi się, że seks przed ślubem to jest jednak grzech.

propagatorami kultu dziewictwa sa co do zasady faceci z duzymi kompleksami......bo czym rozni sie kobieta nie-dziewica od dziewicy- tylko doswiadczeniem w lozku, i niczym pozatym. jesli ktos zamierza budowac zwiazek opierajac sie tylko na lozku i nie patrzac na inne (o wiele wazniejsze cechy charakteru, dopasowania) coz znaczy to ze bedzie sam do konca zycia albo bedzie bardzo nieszczesliwy, takie podejscie moze tez swiadczyc o duzej niedojrzalosci

Gość Niepewny prawiczek
Mi nie przeszkadza brak dziewictwa, ale jak kobieta się puszczała kiedyś (nieważne czy teraz się dobrze sprawuje) to u mnie byłaby skreślona

Gość aNNNiiia
Co innego gdy ta nie dziewica - puszczała się a co innego gdy przeżyła to z facetem którego kochała. To całkowita różnica :) Jeżeli chodzi o to czy według wiary katolickiej nie popełniamy grzechu, tak tutaj racja, popełniamy. Ale od czego jest spowiedz :P nie no nie będę sobie kpić. Ludzie popełniają wiele grzechów i są one im wybaczane. Ten również zostanie :)

Annniiiia Przestrzegam wszystkich przed takim przedmiotowym traktowaniem sakramentów! Boga nie oszukasz... choć jak widać próbujesz Go \"przechytrzyć\". niestety jeśli nie żałujesz (jeden z 5 warunków sakramentu) - taka spowiedź jest nieważna, co więcej, jeśli grzeszysz z założeniem, ze i tak pójdziesz do spowiedzi jest to grzech przeciw Duchowi Świętemu - nie ulega odpuszczeniu.

Gość aNNNiiia
cieżko jest załować jak sie zrobiło to z osobą którą się kocha.. :(a Boga nigdy nie próbowałam przechtrzyc i nie zamierzam nawet.

Gość zamaskowana mścielka
z Twojej wypowiedzi wynika coś innego

Gość anty-niedziewice
19:06 mniami propagatorami kultu dziewictwa sa co do zasady faceci z duzymi kompleksami......bo czym rozni sie kobieta nie-dziewica od dziewicy- tylko doswiadczeniem w lozku, i niczym pozatym. jesli ktos zamierza budowac zwiazek opierajac sie tylko na lozku i nie patrzac na inne (o wiele wazniejsze cechy charakteru, dopasowania) coz znaczy to ze bedzie sam do konca zycia albo bedzie bardzo nieszczesliwy, takie podejscie moze tez swiadczyc o duzej niedojrzalosci roznie sie tym, ze jest nieczysta, niemoralna i zdemoralizowana. ja szukam takiej co chce byc dziewica az do slubu i oddac sie temu jedynemu, bo jestem katolikiem i zone musze miec na poziomie

Gość Anty-niedziwice
"on jej powiedział że ją kocha, ale nie pokocha w niej tego ze nie jest już dziewicą" Wiec widac ja kocha i to akceptuje, ale nie bedzie robil z wady zalety. Bo brak dziewictwa to wada, ale mimo wszystko ten chlopak to akceptuje, bo kazdy ma wady i zalety. Wiec w czym problem?

Gość nemezis_nimfa69
co innego gdy ktos cie przeleci a co innego gdy ktos zrobi to z toba z milosci. Ja nie jestem juz dziewica.. kiedys swoj pierwszy raz przezylam z kolesiem z dzielnicy. Dzisiaj mam stalego partnera i to z nim uprawiam seks. K*rwa nie jestem bo powiedzialam mu8 ze wczesniej spałam tak dla p0rzyjemnosci. Zaakceptował to. to wszytsko zalezy od faceta/

Gość ramowa
Ja tez jestem dziewica. Mam 23 lata. Powod mojego dziewictwa - jeszcze nie spotkalam faceta, z ktorym chcialabym spedzic reszte zycia, po prostu sie nie zakochalam, a seks bez milosci nie wchodzi dla mnie w gre. Ale jesli tylko spotkam odpowiedniego mezczyzne, takiego w ktorym sie zakocham i bede miala pewnosc ze to ten jedyny z ktorym chce byc, to wtedy nie bede miala zadnych oporow zeby isc z nim do lozka. Watpie zebym wtedy czekala z ta decyzja do slubu. Mysle ze dla inteligentnego i zdrowego psychicznie mezczyzny nie ma znaczenia fakt czy kobieta jest dziewica czy tez zrobila to juz z kims wczesniej, bedac w stalym zwiazku (co innego jak sie nie szanowala i uskuteczniala znajomosci "na jedna noc") Jednak mimo wszystko faceci wola dziewice...Gdy tylko mowie, ze nigdy z nikim nie bylam to strasznie sie nakrecaja na te znajomosc... Planuje byc z jednym mezczyzna przez cale zycie, dlatego decyzji o swoim pierwszym razie musze byc calkowicie pewna! Moze wg niektorych to troche niepowazne podejscie do sprawy bo kazdy zwiazek moze sie kiedys rozpasc - ale wlasnie dlatego chce to zrobic z mezczyzna, co do ktorego bede miec pelne zaufanie - musze byc pewna ze to milosc na cale zycie! A wiem ze sie takie zdarzaja!:)

Gość powinna się interesować
aNNNiiia, powiedz mi czy według ciebie jak mężczyzna odchodzi od dotychczasowej partnerki do innej kobiety to jest grzech czy nie, bo według mnie jak odchodzi do ładniejszej to nie jest grzech, a jak do brzydszej, to grzech śmiertelny :P .

Gość jeszcze dziewica chociaż..
Ja mam 24lata i też jestem dziewicą. Powód? Zawsze chciałam, aby był to ktoś, kogo będę bardzo kochać. Chciałam być pewna. I na dzień dzisiejszy, jestem pewna. Minęło kilka miesięcy odkąd się poznaliśmy. I czuję, że nadszedł właściwy moment... Ale miałam styczność z facetem, dla którego dziewictwo jest problemem, którego trzeba pozbyć! Absurd!