Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuuuuuuuuuuuuza

Ile trzeba przeznaczyć kasy dla opiekunki

Polecane posty

Gość niania1111
opiekunka ma rację, takie sa stwaki w Wrszawie...ja tez zajmuje sie dzieckiem i tez mam 10 zl za godzinę. odbieram Marte z przedszkola i czekamy az wrócą jej rodzice z pracy. własciwie nie mam duzo obowiazków. moje koleżanki dorabjaja sobie jako opiekunki i maja srednio po 10 zl. jedna ma nawet 12. wiec opiekunka nie mowi chyba o jakis stawkach z kosmosu

Gość samochwala w kacie stala
nie mowi. zgadzam sie ze to zalezy od miasta i zgadzam sie ze 2 zl to za malo. tylko ze nie kazdego stac na 10 zl. zwlaszcza jak sami zarabiaja mniej na godzine. problemu by nie bylo gdyby w naszym kraju byly inne zarobki. :O

stawka zalezy nie tylko od miasta i ilości obowiązkow ale w duzym stopniu od ilości godzin. ja pracuję w warszawie i przy pracy na pełny etat(8-10 godz) stawki wynoszą ok 7-8 zł/h. przy pracy dorywczej cena jest większa- ok. 10-12 zł/h. nie sądzę zeby jakiejś niani opłacało się przyjezdzac do pracy na 3 h mając w perspektywie zarobienie 20 zł, od których musiałaby odliczyć jeszcze dojazd. jesli zerowka jest blisko domu to dobrym wyjsciem jest rozklejenie ogłoszen na własnym osiedlu- czesto mozna w ten sposob znaleźć np.starszą sąsiadkę na emeryturze, albo nawet mamę która nie pracuje i ma dziecko w tej samej zerówce. zyczę powodzenia w poszukiwaniach.

Gość Zuuuuuuuuuuuuza
Ale z ogłoszenia to trudno

ja płacę niani 5 zł za h i zwracam za dojazdy (kupuje bilety w jedną i druga stronę ) . mam cudowną nianię kocha moje dziecko sama z siebie prasuje mi jak ma czas , jak mały śpi . ja tego nie wymagam ale jestem jej bardzo wdzięczna . rozliczamy się na koniec miesiąca i staram sie zawsze coś dodać, jakieś 30 czy 50 zł. ,