Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daab

Ahh te testy ciążowe... /

Polecane posty

Gość Daab

Witam serdecznie wszystkich. Pisze do was z takim oto problemem: moja dizewczyna już dawno bo 3 tyg powinna dostac okresu. Wykonaliśmy test ciążowy 7 dni po spodziewanej miesiączce (negatywny) 10 (negatywny) i tu chyba były dwa robione bo dziewcznyna ze stresu coś z paskowym popsuła nie wiem dokłądnie co więc migiem przyjechałem z bobo-testem ale potem mówi że tamten zrobił i negatywne oba. następnie 17 dni po też test (ale na noc) i też mówi że negatywny, no idziś 20 dzień negatywny (ale chyba odczotała po 3 minutach) jutro idziemy na beta hcg z krwi ale chciałbym wiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo że te testy się mylą ??

Gość aga11111111
Producenci podaja ze istnieje 1% ryzyka , iz test wyjdzie bledny. Ja wykonalam 2 ktore wskazywaly , iz nie jestem w ciazy. Jednak na 3i4 ujrzalam dwie kreseczki :)) . Tak wiec w styczniu zostane mamusia :)). Powodzenia :))

test ciażowy tzw \"sikany\" wykrywa czy w moczu jest zawarty hormon hcg (kobieta posiada go tylko w ciązy) jesli wynik jest pozytywny nie ma raczej mowy o pomyłce, jednak jesli jest negatywny to moze rownie dobrze znaczyc u kobiety nie ujawnił sie jeszcze ten hormon bo jest w bardzo wczesnej ciązy. wy jednak zrobiliscie duzo testów w roznych odstępach czasu wiec, sama robiłam kiedys bobo-test i z tego co pamietam wyczytałam ze jest bardzo dokładny i wykrywa juz znikomą zawartosc hcg w moczu wiec bądźcie dobrej myśli.

Gość entalka
moniak ja tez robilam bobo test i to 2 razy w odstepie 2 tygodni (oba negatywna) i cale szczescie bo ni planuje jeszcze dzidzi... ale podobno jest wlasnie bardzo skuteczny bo moj chlopak w 2 aptekach kupowal i w 2 mu polecali...

Gość entalka
aga11111 a ile ci sie miesiaczka spozniala/ bo mi 3 tydodnie a potem dostalam taki bardzo slaby okres. jakie masz objawy? odpisz prosze.

Gość Daab
Wiesz ja już rozmawiałem z aptekarką i powiedziała że w prawdzie 18 dni (przypadek mojej dziewczyny) to dosyć by wystąpił okres ale testy negatywne, spytalem czy zatem nie jest w ciąży i odpowiedziała że nie. JEśli chodzi o ciebie to proponuje zrobić jeszcze jeden test który w prawdzie i tak już powinien dać odpowiedź po tych 2 tygodniach, albo możesz zrobić beta hcg w labolatroium analitycznym. Wydasz więcej i masz 100% pewności :)

Test może nie pokazać ciąży, w której zarodek ma ma mniej niż 4 tygodnie. Potem ciąża jest wykrywalna nie tylko przez test, ale i przez USG.Do czwartego tygodnia hCG może być skranie niskie - ale to są wyjątki, zazwyczaj test pokazuje ciążę do 3 tygodni od zapłodnienia. Jeśli więc od stosunku minęło więcej niż 30 dni - nie obawiałabym się ciąży.

Gość Daab
ngLka> czyli rozumiem że szanse sa minimalne ?? Martwi mnie do że kurde moja dziewczyna zrobiła jeden test wieczorem (nie wytrzymała do rana) a drugi odczytała po 3 min (choć wynik jest od 3-5 min w sumie...)

Napisz kiedy dokłądnie wykonała ostatni test ciążowy - ile czasu od stosunku minęło?Bo już się pogubiłam.I rozumiem, że do tej pory nie ma okresu? Czyli ile czasu w sumie nminęło od ostatnij miesiączki?

Powodow spozniajacej sie @ moze byc cala gama, nie sugerujcie sie tylko ciaza. Ja np. pewnego razu musialam miec okres wywolywany jakimis tabletkami bo cos go zatrzymalo (stresy, dieta, podroz, zaburzenia hormonalne, choroby itp). Robiliscie tyle testow, mysle ze wystarczy. Nalezaloby isc do ginekologa i skonsultowac to z nim, podloze moze byc np.stan zapalny lub cos innego. Nie martw sie, szansa jest znikoma.

Gość Daab
A więc tak: od spodziewanego okresu mineło 22 dni. Robiliśmy testy i negatywne ale postaram się nakłonić ją na jeszcze jeden bobo-test i zastanawiam się nad badaniem krwi. Czemu tyle tego ?? Zaczeły się wakacje, ja chodze na kurs prawa jazdy i chce wreszcie móc cieszyc się wakacjami i spokojnie sobie siedzieć za kierownicą. Pozatym chce zająć się moją dziewczyną tak jak powinienem bo stres troszke zają miejsce okazywaniu miłości do niej :(((

Ale apytałam również i o inne rzeczy:- Ile czasu minęło od wykonania ostatniego testu ciążowego?- ile czasu minęło od stosunku?

Gość Daab
ostatni test był w ten poniedziałek. A od stosunku myśle że już 4 tygodnie bedą. W końcy sa same 3 tyg spóźnienia

Wobec tego szans na ciążę jest mniej niż 1%.Sugeruję, by dziewczyna wybrała się do ginekologa, bo przyczyna spóźniającego się okresu najprawdopodobniej jest inna.

Gość Daab
A czy test zrobiony wieczorem a potem kolejny z odczytym wynikiem po 3 min są wiarygodne ??

Gość Daab
Dziękuje ci bardzo :) nie mniej postaram się porozmawiać jeszcze z moją dizewczyną. To ciężkie bo ona nie lubi poruszac tego tematu, a ja czasem czułem wielką ulgę gdy z nią pogadałem. Mieliśmy iść na badania krwi w poniedziałek ale musiała iść do ciotki opiekować się jej dzidzią, we wtorek mówi że czuje się jak przed okresem i chce jeszcze poczekac więc ustąpiłem, dziś (środa) się nie widzimy, a na noc jedzie zaś do cioci i mam nadzieje że zobaczymy się... no przed pierwszym siusianiem :)

Daab - namów dziewczynę na wizytę uginekologa, brak miesiączki przez 3 tygodnie to nie jest zdrowy objaw, musi się zbadać.

Gość Daab
Wiem, ale na ginekologa bedzie jeszcze ciężej :/ no ale postaram się, ona czasem nie rozumie że chodzi o jej zdrowie :(

Gość Marta1983
no a miesięczną ciążę powinien bezbłędnie już pokazywać co nie? Czy w takim przypadku też testy mogą się pomylić? Zastanawiam się czy zrobić teraz jak będę szła do Wc czy poczekać do rana? niby już miesiąc mija...

Gość nie martwcie sie
ja nie mam miesiaczki już 11 tydzień robilam dwa testy ciążowe byłam u ginekologa i powiedzial ze to nie ciąża . zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne tak po prostu bez okresu i za 3 tyg powinnam go dostać bo już mam dosć czekania.

Gość Daab
Czekaj od rana!! czemu ?? Zrobisz test teraz i co ?? "A może zrobiłam o nie odpowiedniej porze??? Czemu nie poczekałam do rana?? " Wytrzymaj. CO do wiarygodności testów to przeczytaj resztę woątku :) a w razie czego idź na badania krwi beta-hcg

Gość poniakra
aga111... jakie pocieszenie . i jak teraz ufac testom :(

Gość Daab
Dużo zalezy od tego jak szybko się je zrobi. No i przeczytałem żęby poczekać z odczytem wyniku troche dłużej niż te 5 min (stad też moje wczesniejsze pytanie) bo zachodza jeszce jakies reakcje chem.

Gość Ja tak w sprawie testu...
Czy wykonany 17 dni po stosunku pokaże już wiarygodny wynik? Zrobiłam test Quick Vue (z bobaskiem) :)

Gość Daab
Osobiście uwazam że raczej tak ale warto powtórzyć

Gość To jest trzeci w tym miesiącu
;) Ile można powtarzać, powinni je dla niektórych sprzedawać w hurcie :) :) :)

Gość Angieeeeeeee
po takim czasie ciąża na pewno by już wyszła, nie jesteście w ciąży ;)