Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *lola

czy powinnam isc??!

Polecane posty

Gość *lola

mam prawie 19 lat i... jeszcze nie bylam u ginekologa:/ moze powiecie ze nie dbam o siebie czy cos ale ja po prostu nie mialam powodu! nigsy mnie nic nie swiedzialo, zadnej grzybicy, nadzerki, NIC!mialam 3partnerow do tej pory i zawsze kochalam sie w prezerwatywie. mam regularny okres, prawidłowo sie rozwijalam itp czy powinnam isc tak bez niczego tylko ze wzgledu na wiek??czy ginekolog mi nie powie "po h** tu przychodzisz d**e zawracac jak jestes zdrowa a ja tu mam pacjentki z kila i grzybica??"

a skąd wiesz że nie masz nadżerki??? jakim cudem oglądasz sobie szyjkę macicy??? poza tym jak już zaczęłaś współżycie to powinnaś iść zrobić cytologię. 19 lat to nie jest \"późny\" wiek i gdyby nie to że już współżyjesz to nie mówiłabym tak, ale myślę że powinnaś iść się zbadać.

Gość ostrokrzew
Ginekolog Ci powie - czemu nie chodzisz regularnie? Powinno się bywać raz na pół roku, jesli się nic nie dzieje. Dla własnego bezpieczeństwa.

Gość handy
Podstawą do pierwszej wizyty był pierwszy raz! Zgadzam się z opiniami powyżej, że należy badać się co pół roku- cytologia i badanie ginekologiczne. A tak na marginesie, to nadżerka może nia dawać żadnych objawów.

Gość nawet jak nie widac zadnych
objawow to i tak trzeba isc raz na pol roku, bo wiele chorob nie "widac". Lepiej idz do lekarza. Dziewczyny maja racje!!!!!!!!!!!!!!!!!