Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ide do pracy

praca jako pokojowka w hotelu

Polecane posty

Gość ide do pracy

na czym polega jak to przebiega czy ktos pracuje jako osoba sprzatajaca pokoje w hotelu Sobieskim???

Gość ide do pracy
Sorki jeszcze nie napisalam , ze bede zarabiac 4 tys zl na reke

Gość ide do pracy
Znowu sorki 4 tys zl na reke , ale na kwartal . Co o tym sadzicie ?

Gość ide do pracy111
4 tys chciałabym ale niestety okolo 1200-1500

Gość Genek.
Barani lbie , przeciez 4 tys na kwartal , to jest 1300 zl !

Gość ide do pracy111
Genek do kogo to piszesz barani łbie, pytam sie ludzi normalnych co woiedza cos na temat tej pracy a nie ile sie zarabia

Gość taka jedna ona
Na czym polega praca jako osoba sprzątająca??? No, najprawdopodobniej na sprzątaniu. Tak, jak sprzątasz u siebie w domu, to tak samo będziesz w hotelu, tylko 20 x dziennie (to zależy, ile pokoi(/-ów??) Ci przydzielą)

Gość Genek.
Nie gniewaj sie , ale jestes barani leb ! 4000 NA KWARTAL . TO JEST 1300 MIESIECZNIE ! A swoja droga , to juz koniec swiata , jak juz w Sobieskim takie baranie lby zatrudniaja !

Gość ide do pracy111
Genek dla swietego spokoju , moge byc i baranim lbem !

Gość będziesz
odpowiedzialna za zmianę pościeli, ścielenie łóżka, wycieranie kurzy z mebli zarówno w srodku jak i na zewnątrz, odkurzanie. Najgorsza jest jednak łazienka: szorowanie sedesu, muszli, wanny, zlewu dalej mycie luster- pracochłonne ze względu na ich wielkosc, no i na koniec zmycie podłogi. Każda pokojówka ma okreslony przydział pokoi do wysprzątania. Mam nadzieję ze troszkę Ci pomogłam. Powodzenia w nowej pracy.

Gość ide do pracy111
bedziesz dzięki za konkretna oraz wyczerpujaca pomoc jeszcze nie mam tej pracy ale jutro ide zalatwiac moze nie bedzie az tak zle ;) a co do gienka to jakbys zauwazyl barani lbie niektore wypowiedzi nie sa moje tylko podszywacza wiec zastanow sie co piszesz nim kogos obrazisz.

Gość pecia79
..pracowalam jako pokojowa w anglii to byl koszmar!!!! mialam zrobi 14 pokoi na dzien. w kazdym pokoju łazienka trzeba bylo ja wypucowac tak zeby sie swiecila, zmienic posciel a czasami lozka byly podwójne, odkurzyc wytrzec kurze. Najgorsi byli klienci ktorzy zastawawiali po sobie duzo wlosow afuj!!!! naszczescie bylo to tylko tydzien pozniej znalazłam nowa prace:)))

Gość gość
Pracowałam jako pokojówka w Sobieskim w Warszawie ,harówka nie może być żadnych zacieków na lustrach,czy kabinach prysznicowych ,mycie gąbką i spłukiwanie wodą wycieranie do sucha ,dokładanie brakujących kosmetyków ,odkurzanie ,wycieranie kurzu ,wymiana ręczników i dają na to 25minbo ich norma to sprzątanie 15 pokoi dziennie ,jeśli nie byłaś pokojówką w innych hotelach nie masz szans dać rady tam pracować ,nie miałam siły po sprzątnięciu 10 pokoi.

Gość gość
Płacą śmiesznie mało za sprzątanie pokoju dlatego mają normy 15 pokoi ,jak sprzątniesz 10 zarobisz niecałe 60zł ,umowy śmieciowe zlecenie.

Gość gość
Wchodzisz do pokoju, odslaniasz zaslony, otwierasz okno, zbierasz brudne naczynia do wyniesienia, smieci, brudne reczniki, zdejmujesz brudna posciel. W lazience spryskujesz srodkiem do mycia wanne, prysznic, toalete, krany, lustra. Ubierasz nowa posciel, scielisz lozko, odkurzasz, scierasz kurze, gabka czyscisz lazienke, nie zapominajac o sluchawkach prysznicowych i wszystkich metalowych czesciach, dokladasz papier toaletowy, zuzyte kosmetyki, nowe reczniki, myjesz podloge. Masz na to max. pol godziny.

Gość gość
Zanim w hotelu Sobieskim dadzą zatrudnienie wymagają 3 dniowego szkolenia darmowego ,normalnie pracujesz pomagając innej pokojówce z którą robisz 18-20 pokoi .Dlatego poszukują ciągle pracowników czyli 3 dniowych darmowych wołów do pracy ,po których i tak nie dasz rady tam pracować bo będą ci wytykać każdy zaciek i staszyć normami .Nie da się idalnie sprzątnąć pokoju w 25 min .

Gość gość
Brudne naczynia z pokoju w Sobieskim myje pokojówka ,i nigdzie nie wynosi ,wyciera do sucha .

Gość gość
Wymagają też marnowania waszego czasu do 10 godziny, masz pukać do wszystkich pokoi i sprawdzać barki czy czegoś nie brakuje ,przeszkadzać śpiącym gościom .

Gość gość
Ja mialam na mysli, ze wynosi sie te naczynia, ktore przywiozl room service, np. gdy gosc zamowil sniadanie lub kolacje do pokoju. To logiczne, ze kieliszki czy szklanki z minibaru myje i poleruje pokojowka.

Gość gość
Szklanki ,kieliszki ,talerzyki ,filiżanki myje pokojówka w zlewie i wyciera do sucha.

Gość gość
Nie pracujcie jak nie dostaniecie umowy ,bo będziecie miały problem .

Gość gość
Pracę pokojówki sprawdzają zatrudnieni inspektorzy ,najlepiej gdyby nic nie musieli robić ,więc będą wytykać, każdy błąd i zaciek.

Gość gość
Jeśli chcesz być białym murzynem to pracuj w Sobieskim.

Gość gość
hejo czy ktos z was studiowal moze tu www.wshig.pl ? mam kilka pytan:)