Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hbghjbghbgv

do jakiego lekarza?

Polecane posty

Gość hbghjbghbgv

dietetyk,dermatolog,chirurg? pomozcie bo nie wiem co zrobic mam 18 lat prawie i zchudlam pare kilo moja buzia to istny horror obwisla owal do bani poliki opadly itp nie wiem co znia zrobic napewno da rade w tak mlodym wieku przeciez gdzie mi ktos moze pomoc wiecie? mam okropny kompleks nawet z domu juz wychodzic nie chce lapie jakies chore manie , fazy nwet nie wiem jak to nazwac plis

Gość hbghjbghbgv
wiec bylo to tak okazalo sie po gastroskopi ze mam refluks zmiana zywienia itp a do tego brzuch mnie bolal i nie moglam nic jesc a wczesniej duzo jadlam w sumie to chcialabym jeszcze zchudnac ale nie takim kosztem w sumie to nie wiem czy skora jedrnosc stracila jest taka jak galareta a wdodatku jak sie usmiechne to ida przez policzek takie nierownisci i kreseczki jak ja palcem naciagne to jest dobrze

Gość hbghjbghbgv
ale namieszalam jednym slowem wlasnie niecelowo teraz bym chciala troche zchudnac i wogle strasznie sie porobilo nie wiem totalnie co robic

idz do lekarza rodzinnego i dermatologa, pewnie nie dadza Ci na to masci, ale powiedza abys troche przytyla. moze za szybko schudlas i skora nie zdazyla sie obkurczyc, ale do lekarza idz koniecznie.

Gość hbghjbghbgv
haha fajnie sie jezdzi po ludziach co?

dlaczego psychologa? a swoja droga po co chcesz jeszcze chudac jak Ci z tym nie do twarzy, ze tak powiem..

hbghjbghbgv - po pierwsze, pij wode niegazowana, zrezygnuj lub ogranicz herbate czarna i kawe. po drugie - gimnastyka. jesli chcesz do lekarza - idz do dietetyka, ale oczywiscie powiedz o refluksie co do psychologa - w sumie racja

hmm... jesli ktoś katuje swoje ciało i jescze czerpie z tego przyjemnosc to hmm... psycholog serio moze sie przydac

Gość fajjajka
Ej młode laski, wam to się wydaje, że jak macie 18 lat to nic wam się złego nie ma prawa przydarzyć, a jak już się coś takiego zaczyna dziać to lekarz ma na to cudowne lekarstwo. Niestety. Organizm ma to do siebie, że nim jeszcze w pełni dojrzeje rozpoczyna proces powolnej degradacji. I tu nie ma zmiluj się, ja się o niego nie dba, to zmienia się na gorsze a nie na lepsze. Prawdopodobnie po jakiś czasie skóra wróci nieco do swojej porzedniej sprężystości, ale chodzenie z tym do lekarza, to wybacz śmieszne i głupie, a w każdym razie tak zostaniesz potraktowana. Kup sobie jakiś dobry kosmetyk, może ewentulanie wybierz się do kosmetyczki, tak co bardziej na poprawę nastroju. Poza tym z takimi sprawami w żadnym wieku nie da się za wiele zrobić, no chyba że chirurgia plastyczna.

Gość hbghjbghbgv
katuje? mam refluks i musze sie zdrowo odzywiac ograniczylam jedzenie bo bardzo mnie brzuch bolal wczesniej duzo przytylam lacznie z twarza i wtedy bylo mi nie do twarzy male usta kragla twarz zchudnac? owszem chce ale wiem ze zchudne bo mam zdrowo diete i moj zoladek sie skurczyl ale wlasnie sie boje ze bedzie gorzej jem w zasadzie na sile bo nie chce by bylo gorzej

dlaczego chodzenie do lekarza nic jej nie da???!! powinna isc do dietetyka, aby zrobil cos z tym, ze tak szybko chudnie i do dermatologa aby zalecil zabiegi ujedrniajace na twarz. dziewczyna ma problem i nie jest to wysypka, ktora znika po jednym dniu. jak ma ochote isc z tym do lekarza niech idzie, to bedzie lepsze niz rady z kafe.

Gość hbghjbghbgv
do fajjajka zle mowisz moze sie wiele przydazyc ale jezeli ja np nie chce sie smiac bo to naprawde zle wyglada to cos z tym musze jednak zrobic (przynajmniej zebym ja czula sie dobrze) a teraz nie czuje akceptuje wiele wad w swoim wygladzie i tak kazdy powinien ale jesli chodzi o to to nie ma zmiluj

hmm no wiesz- reflux to nie koniec swiata. nawet z nim mozna sie racjonalnie odzywiac. skoro chcialas schudnac- i zrobilas to tak nagle- to pretensje mozesz miec tylko do siebie samej- ze skora juz nie taka ladna. wiadomo nie od dzis, ze skora osob pulchnych jest ladniejsza- bo dobrze napieta na tluszczyku

Gość hbghjbghbgv
dzieki crazy bogie tu ludzie lubia dolowac ale wiesz o co w zasadzie chodzi bo tylko najbardziej mi twarz zchudla sama w sobie nie zchudlam wlasnie mam duzo tluszczyku na buzi i tyle dlatego to jest problem bo normalnie to ktos przechodzi na diete chudnie pare kilo i jest ok a ja zauwazylam ze mi twarz pierwsze co idzie

Gość hbghjbghbgv
do maly zlosnik ja wtedy jeszcze nie chcialam schudnac schudlam przez refluks bo nic zjesc nie moglam bo z brzuchem mialam problemy

hmm... jesli tracisz za duzo na raz to ubywa gdzie popadnie. co ja ci na to poradze, jak cos sie robi bez pomyslu- to potem tak jest.

Gość hbghjbghbgv
skora osob pulchnych dobrze napieta? pytanie jak pulchnych? bo wtedy owalu zazwyczaj nie maja a zwis chyba lekko przy kosci ci chodzi wtedy maja ok

Gość hbghjbghbgv
dokladnie ja akurat wiedzialm ze zchudne jak sie przejmowalam brzuchem itp chcialam o niego zadbac poprostu zle moj zolodek przyjal gastroskopie po wysysaniu zolciu i odpowietrzeniu go

wiesz co- sama sobie robisz klopoty ;) szkoda na ciebie czasu. siedz przed lustrem i płacz. a jak sie wypłaczesz to bedziesz miała 60 lat i śliczne zmarszczki. pozdrwawiam ;)