Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieumiejąca wymawiać słówek

jak przeczytać te zdania po angielsku?

Polecane posty

Bardzo proszę o fonetyczny zapis zdań, które niżej napiszę. Uczę sie j. angielskiego i nie bardzo wiem, jak się je powinno prawidłowo czytać, bo nie ma fonetycznego zapisu :-O -Tom is writing a letter -you are reading a book -they are running -we are doing our homework ps-mam jeszcze kilka zdań, które za parrę minutek napiszę.

Gość kozanostra
wejdz sobie na www.ling.pl, tam jest taka opcja, zeby posluchac wymowy danego slowa. wpisz wszystkie po kolei, jak wyskoczy tlumaczenie, to kliknij na ikone glosniczka przy wyrazie.

Gość ależ proszę haha
tom is rajtin' e leter ju ar ridin' e buk dej ar rannin' łi ar duin' ałer homłork haha śmiesznie wyszło wejdź na jakis słownik w necie i posłuchaj sobie nie da się dokładnie oddać takiego zapisu :D:D:D

Gość no nie fonetycznie
ale tez fajnie :D - Tom ys rajding e leder - ju ar riding e buk -dej ar raning -li ar duing auer homlork :D :D :D sama siebie rozbawilam :D

Gość no nie fonetycznie
alez prosze - twoje tez mi sie podoba :D

Gość no nie fonetycznie
ja tez bym nie chciala ale najsmieszniejsze ze kapele weselne takie zapisy czasami mialy a moze i maja :D poza tym pozdrawiam Zolzowata, zgaduje ze z topiku o wychowywaniu faceta :) 🖐️

a nie byłam tam jeszcze, bo jestem samotnym żaglem na oceanie miłości :D co tylko na zdrowie mi wychodzi :D to kiedyś na jakimś weselu muszę podpatrzeć, co też ci panowie tam mają :D

wielkie dzieki! Wiem,że wygląda to śmiesznie, ale tak się nauczę szybciej. Lepsze to, niż mam zgadywać, jak powinnam poprawnie wymawiać :-O Uczę sie gramatyki, zaczęłam od present continuous -jak w ogóle powinnam to wymawiać? prezent kontinius ? hmm...

o kurcze, rzeczywiście fajowa ta stronka ling.pl :) Teraz już tam bede sobie sprawdzała wymowę. Jeszcze raz ogromnieatse dzieki! 🖐️