Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cait

ciąża - kiedy test?

Polecane posty

witam. mam pytanie odnosnie terminu zrobienia testu ciazowego. sytuacja wyglada tak, ze 27 maja bralam postinor, a pozniej od 5 czerwca mialam krwawienie popostinorowe. 10 czerwca byla ta noc, ktorej skutkow pewna nie jestem. miesiaczki nie mam, ale tez sie jej jeszcze nie spodziewam. czy w takiej sytuacji moge zrobic juz test i miec pewnosc ze wyniki beda prawidlowe? i jesli tak, to kiedy - rano [przyjmujac, ze nie jest jeszcze po terminie miesiaczki] czy tez godzina nie powinna miec znaczenia juz? moze byl ktos w podobnej sytuacji? dzieki za jakakolwiek rade:)

poczekaj do terminu miesiączki! jeszcze może być za wcześnie na test! poczekaj przynajmniej z tydzień. na razie test może się pomylić i nie wskazać ewentualnej ciąży.

Gość kobieto naucz sie czytac
ulotki zanim sie wezmiesz za tablety! po pierwsze postinor baaaardzo opóźnia cykl - mi okres spóźnił sie o przeszło miesiąc po tym jak wzięłam postinor. po drugie - zrozumiałam ze wzięłas postinor a po kilku dniach znów miałas sytuację wpadkową? jesli tak - test ci teraz za wiele nie da. najpewniejszy jest zrobiony po terminie spodziewanego okresu - wtedy jego wiarygodnośc jest ponad 90 %. wcześniej jesli zrobisz to moze ci pokazac brak ciązy a ciąza bedzie - znam wiele takich przypadków. problem jest w tym ze postinor mógł ci tak rozlegulować cykl, ze teraz trudno określić termin spodziewanej miesiączki....

Implantacja zapłodnionego jaja następuje na ok 7-8 dni po zapłodnieniu... Niektóre testy ciążowe dostępne na naszym rynku: - Clear Blue - test w postaci flamastra, wystarczy umieścić go pod strumieniem moczu na kilka sekund, wynik pomiaru uzyskiwany jest po okolo 3-4 minutach, - Clearview - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się około 5 minut, - Clearview HCG II - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę po tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać około 5 minut, - Contrast - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12 dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po około 4 minutach, - Feri Test - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po zapłodnieniu, wykonuje się go rano, na wynik pomiaru czeka się około 5 minut, - Pink Test - test płytkowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się około 30 sekund, - Pink Test Disptick - test paskowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, wynik uzyskiwany jest po około 30 sekundach, dla potwierdzenia wyniku negatywnego trzeba poczekać około 5 minut. - Quick View - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano, stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się minutę.

problem w tym ze gdyby nie postinor to mialabym juz dawno miesiaczke, a teraz przez te tabletki cykl mi sie rozregulowal i nie wiem nawet kiedy mialabym sie jej spodziewac. inna sprawa ze jesli faktycznie doszlo do zaplodnienia to minelo juz 17 dni i praktycznie kazdy test mi taka ciaze wykryje. co myslisz?

a tak na marginesie - to ulotki czytam bardzo dokladnie:)