Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejna pani domu

perfekcyjna pani domu oglądacie ten program???

Polecane posty

Gość monika1974
czesc jestem nowa fanka perfekcyjnej pani i bardzo chetnie bede korzystac z jej porad. pozdrawiam. marta

Gość klasa
Pomocyyy - jak usunąć z drzwi i ram drzzwi i listw przypodlogowych farbe i gips????

Gość Bałaganiara
Ten program jest bardzo fajny, ale tylko jak się go ogląda, a z zastosowaniem tych rad to już jest u nas w domu gorzej. Pozdro dla wszystkich bałaganiarzy.......

Gość xAskAx
Nie wiem czy powinnaś czyścić lodówkę i kuchenkę octem. Ja próbowałam z tą oliwką i nawet ładnie wyszło, ale dałam niewiele. Przed laty kupiłam sobie książkę "Poradnik pani domu " Helgi Kuhn i cały czas leżała na półce. Dopiero teraz często do niej zaglądam.

mitula >> też to obejrzałam... o matko jak oni mogli tam mieszkać.. xAskAx >> jak wyczytasz coś fajnego to nam napisz :) a gdzie nasz pan pefekcyjny??? w końcu mam pomysł na najgorszy i najmniejszy pokoik w mieszkanku... wywalimy wszystko i zrobimy pokoik dla naszej córeczki... :) a lodówke też wyczyściła oliwką i nigdy więcej tego nie zrobie było super jeden dzień.. potem masakra i nie dało sie teg zmyć... no ale prawda jest taka że moja lodówka wcale nie jest stalowa tylko z gównianego inoxu :D a w tym nowym programie on sie chyba wielkie sprzątanie nazywa czy jakoś tak.. wanne czyścili proszkiem do pieczenia na to polewali kwasek cytrynowy...podobno ma ślnić i ma być bielutka...

Mitula -- dziekuję za prezencik 🌻 na pewno się przyda ... Nie wiem tylko skąd wziąć TV Style... to trzeba mieć antenę satelitarną ?

Gość Patrycja02
hmm... a ja mam pewien problem. otóż. ostatnio oglądałam dużo razy ten program. i w którymś odcinku "Amfija" pokazała przepis na papke, która oczyszcza brud pod prysznicem. może ktoś tak miły podał mi zawartość miszaniny. bardzo byla bym wdzięczna. zgóry dziękuję :* i prosze o szybką odpowiedź. (nwet już dzisiaj :))

Gość mitula
BEZA! Zadne Style, tylko TVN. Style jest chyba na kablówce.

Gość dążę do perfekcji
wTVN Style /Cyfra+, Cyfrowy Polsat/ są nowsze odcinki Perfekcyjnej i to o każdej porze, nie tylko przed południem jak w TVN. Swoją drogą, jestem wierną fanką tego programu ;)

Gość dążę do perfekcji
zapewne wszystkie zawsze się zastanawiałyśmy, kim jest Anthea ;) Oto fragment jej wypowiedzi: "Jestem żoną, macochą, przyjaciółką, córką, siostrą, urządzam domy, jestem też prezenterką telewizyjną, dyrektorem firmy meblowej i zajmuję się jeszcze tak wieloma rzeczami, że nawet nie chcecie wiedzieć czym".

Gość dążę do perfekcji
oj, nie wiem czemu się nie otwiera :(

kiedy sa premierowe odcinki PPD na TVN style bo wydawalo mi sie ze w soboty o 17.30, a teraz chyba nadaja w niedziele o 12.30. Czy ktos wie?

w niedzielę są nowe odcinki, w tej chwili jest powtórka z ubiegłego tygodnia

Gość xAskAx
beznadziejna pani domu - np. wapienny osad na kranie możesz zlikwidować octem.Kawałek waty albo szmatki nasącz octem i owiń wokół kranu. Pozostaw na 1-2 godzin Zmatowiała armatura znów będzie pięknie błyszczeć, jeśli ją wyczyścisz szmatką nasączoną octem, a potem wypolerujesz. Działa!! Do kolorowej armatury z tworzywa sztucznego używaj tylko łagodnych środków czyszczących, nigdy octu, bo schropowacieje. Pozłacaną, która łatwo się rysuje, należy czyścić tylko ciepłą wodą z mydłem i miękką ściereczką.

Mitula -- wiem że to jest na TVN , ale ja tak z ciekawości zapytałam o ten TVStyle bo i tam też bym chętnie obejrzała :D

Gość _strażniczka moralności
witajcie też niedawno zaczęłam oglądać PPD w środę a w czwartki w tvn o 10.00 nigella gotuje a o 10.30 HOw clean your house? jak dwie angielki pomagają sprzątać, ostatni program był niezly, w kuchni kurz z kilku lat na zastawie na szafkach, kuchenka i ruszt nie czyszczone od kilku lat, a te pająki pajęczyny w jadalni! muszę przyznac ze ten program działa na mnie mobilizująco - po jego zakończeniu sprzątałam 6 godzin ale mój dom lśnił, nigdy bym nie dopuściła do takiego bałaganu!

Gość dążę do perfekcji
ja pierwsze swoje kroki w generalnych porządkach postawiłam kilka lat temu, po przeczytaniu poradnika Feng Shui na temat tworzenia przyjaznej przestrzeni wokól nas. Jestem pewna, że Anthea sporo swoich przekonań o kreowaniu i utrzymywaniu domu w ładzie zaczerpnęła właśnie z FS /oglądając ten program widzę wiele uderzających podobieństw/. W moim mieszkaniu już od kilku lat nie ma zbędnych i zepsutych rzeczy, ale ten program dał mi ogromną mobilizację do uzyskania perfekcyjnej czystości i porządku. Naprawdę jestem dumna z mojego mieszkania. Pozdrawiam wszystkie miłośniczki PPD ;)

Witam! Czy możesz podać mi tytuł tej książki? Pozdrawiam...

Bardzo mi sie podobal ten dzisiejszy odcinek :) W jakich proporcjach ta sode z octem do czyszczenia fug?

Gość xAskAx
mitula - te kołeczka na skarpetach to po to, by się nie mieszały. Uczestniczka programu miała 4 synów i to chyba dla nich, żeby wiedzieli, które czyje. Pamiętacie ten przepis na super płyn do czyszczenia.Czy któraś z Was go zrobiła i używała? Ciekawa jestem efektów.Może faktycznie jest dobry, zdrowszy, no i tańszy niż te sklepowe detergenty?

Gość dążę do perfekcji
meqa Karen Kingston "Feng Shui. Jak tworzyć przyjazną przestrzeń wokół nas"

Gość xAskAx
Joovi - do czyszczenia fug : trzeba zrobić pastę - 1 część octu białego, 2 części sody, nałożyć na 10 minut na fugi, a potem czyścić szczoteczką do zębów.

Gość dążę do perfekcji
podnoszę :)

Gość leszek elektryk
dążąc do perfekcji mozna popaśc w chorobę :(( psychiczną . Wystarczy systematycznośc by nie dac przygnieść się kupie zbednych gratów.

Gość dążę do perfekcji
w chorobę psychiczną można raczej popaść pod wpływem nagromadzenia przez 20 lat nieużywanych i zepsutych rzeczy. Taki człowiek ma problem z udźwignięciem całego ciężaru zaległych spraw. Nikt nie mówi tu o "ekstremalnej perfekcji" ;) A dążenie do perfekcji wogóle - to raczej sprawa nie do osiągnięcia do nikogo ;)

Gość mitula
Co dzisiaj było ciekawego? Nie mogłam zobaczyć.

Gość mitula
No to dzisiaj pooglądam Wielkie sprzątanie o 10.30. Wczoraj, chyba pod wpływem tych programów, wywaliłam 2 sukienki, i nie żałuję.