Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saraaaa

mam 25 lat a rodzice o wszystko pytaja i kontroluja...czy to normalne??

Polecane posty

Gość saraaaa

tak jak wspomnialam mam 25 lat i pracuje ale mieszkam z rodzicami...ostatnio rozstalam sie z chlopakiem z ktorym bylam 4,5 roku ...to byla moja decyzja,,,nasz zwiazek wypalil sie zupelnie ,,,do tego poznalam kogos wspanialego i spotykam sie z nim,,,,i tu jest problem rodzice robia mi awantury ,ze wychodze z kims majac innego chlopaka , nie przyjmuja do wiadomosci ze juz nie jestem z tym pierwszym...ze wracam pozno...mowisa ,ze tamten byl taki fajny itd. ale tak naprawde oni go nie znali...nie wiem jak mam podejsc do rodzicow ...widze ,ze chodza z jakimis pretensjami do mnie,,,ciagle docinki...co mam robic?? czy moze za szybko zaczelam sie spotykac z innym po rozstaniu???

Gość ryszarda_Prawdziwa
Wytłumacz im, że to twoje życie i twoja sprawa. Powiedz, że nie wiedzą wszystkiego, bo tylko ty tak naprawdę wiesz co między wami było i jak się układało. A najlepiej wyprowadź się.

Gość saraaaa
myslam o tym zeby sie wyprowadzic....ale sama sie raczej nie utrzymam ...chlopak z którym sie spotykam tez mi to doradzal zebysmy razem zamieszkali ale mysle ,ze troche to za wczesnie...

Gość łee
nie słuchaj się zupełnie w tej kwestii rodziców! moi w ten sposób obrzydzili mi fajnego chłopaka! a o byłego tez mi dopierdzielali że taki fajny a wziełam sobie potem brzydszego i palącego a teraz by mnie chyba zaj.. jak bym go zostawiła :D :o

Gość Krasnalka Hałabała
jak bedzieszz nimi mieszkac to nawet w eiku 40 lat bedą pytac.póki mieszkasz pod ich dachem beda pytac i sie martwic.Muszą wiedziec z kim gdzie poco w razie zaginięcia.:) Ja sie wyprowadziłam kiedys i tez co jakis czas dzwonili czy zyję, czemu nie daje znaku zycia ale juz nie kontrolowali czy wróciłam czy nie na noc.Juz byłam na swoim.A teraz jak mieszkamy z męzem to calkowicie nie dzwonią.ale pytają czasem czemu nie dam znaku:)jak mam problem dzwonie.

Gość saraaaa
Ale rodzice powiedzieli, ze jak nadal bede sie z nim spotykac, to przestana mi kupowac podpaski .

Gość saraaaa
niezły kwas to ostatnie...myślicie ,ze nie powinnam zwracać uwagi na rodziców i robic to co uwazam za dobre/??

Gość Krasnalka Hałabała
Mieszkasz pod ich dachem to niestety - musisz sie liczyc z ich zdaniem oczywiscie bez przesady.jak powiedzą nie obgryzaj paznokci to mozesz sie buntowac, skoro lubisz miec omymłane- obgryzaj. No ale szanuj ich, dali ci dach, pokój, jedzenie, utrzymuja ciebie, dbają bys miała co jesc, gdzie spac a ty sobie chcesz traktowac dom jak hotel.No tak to nie wolno.jak ci rodzice przeszkadzają i niezgadzają sie na twoje wybryki nocna- wyniesc sie do wynajętego.I pokaz ze jestes samodzielna ze masz kase by sie utrzymac ze dajesz sobie radembo jak narazie to jestes pod spódnicą mamusi i nie dziw sie ze cie kontroluje.tak jzu jest i bedzie zawsze.

Gość never....
Krasnal Halabala Nie no bez przesady, kobieta chce wyjsc wieczorem zrelaksowac sie ze znajomymi a Ty piszesz o "nocnych wybrykach" . Oczywiscie, ze mieszkajac z rodzicami trzeba liczyc sie z ich zdaniem, podobnie jak ze zdaniem reszty domownikow, ale nikt nie ma prawa ingerowac w zycie osobiste drugiej osoby - chyba, ze ta naraza sie na utrare zycia lub jest niepoczytalna - ale to chyba nie dotyczy zalozycielki topiku. Saraaaa Wyjasnij np. mamie, ze nie znala szczegolow z zycia osobistego czy intymnego jakie laczylas ze swoim poprzednim partnerem. Nie planujesz z nim przyszlosci i musza na to przystac. Jesli zdecydujesz sie na zamieszkanie z chlopakiem, to niech tego powodem nie beda nieporozumienia z rodzicami.

Radze sie wyprowadzic od rodzicow. Za miesiac koncze 25lat i chociaz bardzo kocham moich rodzicow, nie chcialabym z nimi mieszkac. To juz jest wiek, by sie usamodzielnic. POWODZENIA!🌻

Gość Annnnna
Nie kazdy rodzic tak gnebi dziecko. Moi mnie gnebili to sie awanturaowalam i zabranialam wtracac. Dzis mam 23 lata ui rodzice nie wypytuja o nic, nie wydzwaniaja mi i robie to, co uwazam za sluszne i dobre dla siebie. Albo ich poukladasz albo sie przyzwyczaj i uciekaj. Mam nadzieje, ze im przejdzie i dadza Ci spokoj. Pozdrawiam.