Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wawelka

Co o tym myślicie?

Polecane posty

Cześć, zdecydowałam się że napiszę to na Dyskusji Ogólnej bo naprawde nie wiedziałam gdzie \"władować się\" z moim problemem. Zaczynam od początku. Moja koleżanka wyszła za mąż za dobrego kolegę mojego chłopaka i urodziła nie dawno dziecko. Jak to z kolei bywa myśle że odbędą się chrzciny. I tu właśnie zaczyna się mój problem. Podejrzewam, że zaprzoszą na nie mojego chłopaka. A że mąż właśnie mojej koleżanki a zarazem kumpel chłopaka nie będzie chciał żebym przyszła ja. Dużo razy słyszałam że mnie nie lubi i wydaje mi się że może tak zrobić. Pewnie się teraz śmiejecie bo jesteśmy już dorosłymi ludźmi a oni zachowują się jak dzieci. Niestety... taki typ. Nie chcę żeby mój facet poszedł tam bezemnie, ale jeśli nie będe zaproszona to przecież nie bede się pchała. Obawiam się że gdyby tak powiedział mojemu chłopakowi żeby przyszedł bezemnie to on by poszedł bo chodziło by mu tylko żeby się napić i tyle a nic mi się nie stanie jak mnie z nim nie będzie. To jest bardzo przykre. Chciałam już dużo razy porozmawiać na ten temat z moim M. ale narazie nic nie wspomina o tym że państwo N. urządzają chrzciny. Nie chce też żeby pomyślał o mnie że sama się wpycham do kogoś. Może mój problem jest banalny ale napiszcie co myślicie. Przecież gdyby mój facet wykecił mi taki numer to nie zostawie tak tego, a nie chce się z nim rozstawać przez jakieś głupie chrzciny. Ale oczywiście faceci są jak dzieci...

Gość sun in my coffe
a jest jakis powód dla którego ten facet Cie nie lubi? I co na to Twoja koleżanka, czyli jego zona?

Gość ło panie
"to on by poszedł bo chodziło by mu tylko żeby się napić i tyle a nic mi się nie stanie jak mnie z nim nie będzie" gratuluje faceta :O

Gość i rano i wieczorem i w dzien
no sorry ale jak Twojemu facetowi zalezy tylko na tym, zeby sie napic na tych chrzcinach, to gratuluje wyboru partnera... :o

Gość i rano i wieczorem i w dzien
lo panie - piatka!!! 🖐️

Gość ło panie
🖐️ a tak nawiasem mówiąc - jeśli pójdzie sam bez oglądania się na ciebie i twoje uczucia to znaczy, że kumpel jest dla niego ważniejszy niż ty normalny facet zwróciłby kumplowi uwagę że nie lubić to sobie może ale ma tolerować i zachowywać się wobec ciebie na tyle poprawnie żebyś jego niechęci nie czula

Ty się najpierw nad swoim facetem zastanów bo gdyby on był OK to nie było by problemu, gdyby zaprosili tylko jego to nie poszlibyście oboje chociaż z racji tego że gospodarz nie okazał Ci tego minimum szacunku, no ale skoro własny facet nie szanuj Cie do tego stopnia żeby srać na to czy idzie z Tobą czy bez Ciebie to czego Ty od jego kumlpli oczekujesz?

Gość Dziewczęca
"Nie chcę żeby mój facet poszedł tam bezemnie" Dorośnij.

Gość Tez uwazam ...
ze powinnas zastanowic się czy warto być z facetem dla ktorego wszystko jest ważniejsze od ciebie ? Jak ty sobie wyobrazasz dalsze wspólne wasze bycie razem ? Oczywiście jak kolega zaprosi na chciny twojego faceta a ciebie nie to nie powinnas tam iść, ale on powinien powiedzieć mu, że albo zapraszają was albo ... Tak zrobiłby każdy facet, ktoremu zalezy na swojej dziewczynie i nie mów, że faceci sa jak dzieci, bo nie są, jeżeli facet kocha to zrobi dla swojej dziewczyny wszystko ..... a nawet więcej :) Poza tym kolega faceta nie musi ciebie ani kochac, ani lubic to jego problem, ale musi ciebie tolerować i odpowiednio zachowywac się w stosunku do ciebie bo jestes dziewczyną jego kolegi. Ale żeby tak było to wszystko zalezy od twojego faceta i dla niego nie ma zadnego usprawiedliwienia ... Zastanów się czy warto żebyś z nim była ?????????????? Pozdrawiam PS Radze nie wyprzedzaj faktów i sama nie zaczynaj rozmowy z swoim facetem na ten temat

Gość Myślę że ...
twój facet nie jest w porządku wobec ciebie i na twoim miejscu na pewno zamieniłabym go na lepszy model. Moim zdaniem jak on ciebie tak traktuje, to z tej mąki i tak nie bedzie chleba, więc nie trac czasu na niego, on ciebie i tak nie kocha

Gość Jeżeli dla niego
ważniejszy jest kumpel od ciebie to niech będzie z kumplem a nie z tobą, sprawa prosta, na co ty liczysz, zastanów się czy nie szkoda twojego czasu na niego ?

Gość córka faraona
Przede wszystkim, gratuluję twojemu mężczyźnie podejścia. Idzie na chrzciny po to aby się napić - to już lepiej żeby w ogóle nie szedł, bo wstyd wybierać się z takim tylko zamiarem. Jeśli zaś chodzi o twój problem - kolega, który cię nie lubi powinien mimo wszystko okazać ci szacunek i zaprosić na chrzciny, bo to jest w dobrym tonie, poza tym - ma chyba żone, która jest również twoją koleżanką. Jeśli miałabym znajomych, którzy robią takie podziały, i nie zapraszają mojego partnera ze mną, "bo go nie lubią" to pewnie nadal utrzymywałabym kontakty ale unikałabym spotkań jeśli nie potrafiliby okazać odrobiny kultury i taktu. Twój mężczyzna, jeśli nie jest pozbawiony szacunku do ciebie to nie przyjmie zaproszenia bez ciebie i zwyczajnie nie pójdzie. Nie należy się od razu obrażać, a powodów jego nieobecności koledzy powinni sie domyślić. Jeśli on pójdzie jednak bez ciebie to będziesz miała dowód tego jaki ma do ciebie szacunek, powinien wymagać od znajomych aby cię szanowal i akceptowali. nie muszą cie kochać, ale jesli on pójdzie to sam okaże brak szacunku i umocni ich w przekonaniu, że dobrze zrobili.

Ludzie ale ja nie napisałam że tak będzie \"że on pójdzie sie tam tylko napić\". Poprostu myśle że gdyby jego kolega niechciał zebym tam przyszła to mój chłopak żeby nie zrobić mi przykrości powie mi że pójdzie wypije kieliszek dwa i wraca do domu a nie że nachla się.