Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzia232323

luteina na podtrzymanie ciazy

Polecane posty

od 5 mies.zazywam luteine poniewaz moja ciaza jest zagrozona...dziecko jest bardzo nisko ułozone i grozi mi poród przedwczesny...oprócz tegop zazywam no-spe i magnez.czy któras z was brała luteine i do ktorego mies.ciazy?

Gość SanSan
luteine na podtrzymanie tak duzej ciazy? hmm z tego co wiem bierze sie ja do 17 tyg ciazy ja na podtrzymanie bralam o wiele mocniejsze leki...

Ja brałam luteine do ok. 26 tyg. potem fenoterol i isoptin plus nospa forte i magnez. Jakos dotrwałam do 37 tyg i urodziłam synka przez cc.

tez bralam fenoterol (od ok 28 tyg) i takze dotrwalam do 37 tyg, urodzilam naturalnie :)

Brałam luteinę, fenoterol, no-spę i isoptin od 24 do 34 tyg. Urodziłam w 42 tyg!!! - naturalnie:-)

Jestem teraz w 29 tc. i cały czas przyjmuję duphaston, a oprócz tego fenoterol i aspargin przeciw skurczom - tez myślałam, że hormonów nie trzeba przyjmowac tak długo, a jednak lekarz stwierdził, że mam je brac do końca. Mam wytrzymać do 34-35 tygodnia, bo wtedy poród jest w miare bezpieczny dla dziecka.

Gość madzia2323
ja jestem teraz w 28 tyg.jak byłam w ciazy z coreczka to zazywałam no-spe fenoterol i staweran,ale w tedy otwierała mi sie szyjka macicy a teraz porostu dziecko osuneło sie w dół ale szyjka jest w pozadku moze dlatego nie daje mi mocniejszych leków.

Gość jusiek
też brałam luteinę w pierwszej ciąży,ale ciąze dało się utrzymać tylko do 13 tyg. Od samego początku gin wiedział,że jest zagrozona a mi o tym nie powiedział myślę ze i tak był w szoku ze dotrzymałam do 13 tyg