Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mma juz do niego serca

Moj pies stal sie bardzo agresywny, straiclam dla niego serce , chce go sprzedac

Polecane posty

Czy ja mam wrazenie, ze czesc oosb tutaj uwaza sie za mega spece od psow? Ludzie, troche samokrytyki!!! Po drugie mi nie jest potrzebna wasza krytyka tylko pomoc. Czy to jest sposob na dowartosciowanie sie? Po 1 nikt w moim domu psa nie bije po 2 moge mu wsadzic reke do miski jak je po 3 moge mu zabrac zabawke po 4 moge mu zabrac kazda rzecz ktora porwie z domu ale rzuca sie gdy cos zlapie na dworze czy to tak trudno zrozumiec???????????????

Prawda jest taka, ze zawaliliście szkolenie psa :/ No ale nie o to chodzi w temecie, wiec pomijam ta kwestie. Piszesz, ze pies ma raptem 10m-cy.W tym wieku przechodzi faze \"buntu\"-sprawdza Was na ile moze sobie pozwolić - Waszym zadaniem jest ustalic granice do jakich moze sie posunąć i bezwzglednie je egzekwowac. Zdobycze przyniesione z zewnątrz sa dla niego atrakcyjne, altego tez nie chce ich oddawac. Wyczuwa doskonale Wasz lęk, to ze boicie sie je odebrac dlatego czuje sie pewnie i pozwala sobie na to, na co pozwala.Wasz autorytet jest dla niego widocznie znikomy. Jesli nie chce oddac, dajcie mu w zamian cos, co bedzie atrakcyjniejsze - kawałek wątrobki,piłke, cokolwiek, co przebije zdobycz. Dając mu to, odbieracie łup. Zaopatrz sie w książki (np Z.Mrzewińskiej) i bierz sie od razu do pracy, pies jest młady, wszystkie jego zachowania powinny sie dac łatwo skorygowac - powodzenia!

Gość MysliwyPowaznyczłek
Możesz go do mnie przywiezc, zrobie porzadek

jak dotąd widze tu 2 madre wypowiedzi,pod którymi można się podpisać obiema rękami.Mówie oczywiście o kobicie i ewie 33,a założycielce topicu polecam bardziej fachowe fora o psach niż kafeteria.Bez trudu znajdziesz w sieci forum miłośników beagli,którzy chętnie odpowiedzą na Twoje pytania np. http://www.e-beagle.pl/forum/index.php Może warto zajrzeć gdzieś,gdzie znajdują sie fani akurat tej rasy i konkretnie odpowiedzą na pytania,bo ten temat to jak narazie stek bzdur. Pies ma tylko 10 miesięcy,więc nie ma problemu żeby go oduczyć złych nawykow. I tak od siebie dodam ,ze przed zakupem psa nalezy się trochę przygotować,poczytać,książki typu Okiem psa,Dlaczego mój pies,Zapomniany język psów ,Po drugiej stronie smyczy są ogólnie dostępne w każdej dobrej księgarni.Pozdrawam

sorka laguna Twojej wypowiedzi nie widziałam,dokładnie książki p.Mierzwińskiej są godne uwagi

Gość wal sie walek
I to rada dla pozostałych kretyne- rase nalezy poznac zanim sie wezmie psa. Pies to nie zabawka! Proponuje ci - sama sie uspij. Nie pies winien a ty. I jeszcze ta gadka "nie mam do niego serca".Idiotka!

wal sie walek I to rada dla pozostałych kretyne- rase nalezy poznac zanim sie wezmie psa. Pies to nie zabawka! Proponuje ci - sama sie uspij. Nie pies winien a ty. I jeszcze ta gadka "nie mam do niego serca".Idiotka! na temat tej rasy duzo czytalam a poziom twojego slownictwa jest ponizej mojej godnosci, pa po drugie nigdzie nie mowilam, ze chce go uspic-problemy z czytaniem? jestem zalamana poziomem wypowiedzi niektorych:( szok!

Gość wal sie walek
Słuchaj kretynko - pies zle prowadzony, pies oddawany, pies w rekach idiotki takiej jak ty zachowuje sie tak jak twoj. Konsekwencja agresywnych zachowan psow jest ich usypianie. Masz problemy z kojarzeniem czy debilciu czekasz az pogryzue jakies dziecko. Nie sadze zebym był ponizej twojego poziomu, bo jak widac mocna w gebie jestes a psa nie potrafisz ulozyc, nawet po zdobyciu informacji na temat rasy. W sumie nei dziwi mnie to. Debilka nie kojarzy faktów. Tylko zwierzecia żal! Wal sie miekka cipo

fajne masz slownictwo:) do znajomych tez tak sie odnosisz? super:) gratulacje bogatego slownictwa!

Gość wal sie walek
odnosze sie tak do ciebie. mam dosc nieodpowiedzialnych kretynek i tragedii zwierzat. obudz sie idiotko

Zakonczylam zreszta z toba plytka rozmowe. Zastanawiam sie nad psychika takich osob jak ty, ktore np na forum pisza do drugiej osoby: debilko, cipo, wariatko... Bardzo cie nerwy ponosza. W zyciu poza netem tez tak reagujesz?Moze swoja amme nazywales cipa a tate hujem? Z jakiego ty seodowiska pochodzisz? Kim ty jestes ze az tak wulgarny jestes?

Gość Kamelia....
Nie wiem skąd jesteś-ale wejdż na stronę : www.psycholog.zoologia.pl Kłosiński jest rewelacyjny w takich sytuacjach-pracuję w przychodni wet. i już wielu osobą pomógł gdy pies był agresywny. A szkolenie nie koniecznie pomoże bo pies szanuję tą osobę która go szkoli a reszta domowników dalej jest zdominowana.

Gość ziemowitka
Nóż mi sie w kieszeni otwiera, jak czytam takie bzdury. To , że miałas kilka psów i były one łagodne i grzeczne bez tresury, o niczym nie świadczy. Tym razem trafił wam się pies z charakterkiem. I teraz może sie nauczysz, że jak pies jest szczenięciem, to może byc i łagodnym misiaczkiem, ale potem robi sie z niego osobnik dorosły. I zanim zacznie przejawiac skłonnoscui do dominowania, należy mu pokazać , gdzie jest jego miejsce w stadzie. Kazdy pies, niezaleznie od charakteru, powinien zostac WYCHOWANY, a nie tylko chowany. Od tego sa ksiażki i różne fora, żeby sie poinformowac , jak to sie robi, zanim sie zdecyduje na psa. No i żelazna zasada - konsekwencja. Pies jest jeszcze bardzo młody, na poewno uda sie odzwyczaić go od takich numerów. Prawdopodobnie będziesz musiała karmic go z reki, jako nagrode za dobre zachowanie. Czyli - wykona polecenie - dostanie jedną garstkę żarcia. Następne - nastepną garstkę. Żadnego stawiania żarcie tak o przed nim, za darmo. Jak wchodzisz do domu, to ty pierwsza, pies za tobą. Nie pozwalac wchodzić na kanapę ani na łóżko. Od czasu do czasu siadaj w jego koszyczku albo p[osłaniu, co tam ma do spania - niech wie, ze ty decydujesz, kto gdzie siada, nie on. Tylko zabierz sie za to szybko, bo pies już powoli staje sie dorosły

Nóż mi sie w kieszeni otwiera, jak czytam takie bzdury. To , że miałas kilka psów i były one łagodne i grzeczne bez tresury, o niczym nie świadczy. Boze!!!!! Ludzie!!!!! czy ja napisalam, ze mialam kilka psow? Ide z tego topicu bo nikt mi nic nie doradzi, nawet nie czytacie mnie uewaznie:( Jest tylko kilka oosb, ktore naprawde mi pomogly a reszta nie czyta mnie wcale albo wyzywa od idiotek Co jest z wami????????????????

Gość ziemowitka
rzeczywiście , przepraszam, to była wypowiedx kogos , kto tez ma kilkuczłonowy nick zaczynający sie od n

no weszlam po rade a juz zostalam nazwana debilka, cipa, idiotka zostalam oskrazona o bicie psa, lamanie mu szczotki na lbie zostalam oskrazona o chec uspienia psa :( zaczynam watpic w ludzi, naprawde

Gość ziemowitka
dobrze, wiec to twój pierwszy pies, zresztą jak nie jest pierwszy, to też sie popełnia błędy, to tak jak z dziecmi , każde jest inne, a co skutkuje z jednym , niekoniecznie musi skutkowac z drugim po prostu poszukaj psich forów , kup książkę o wychowaniu psów, najlepiej w sklepie zoologicznym , powiedz sprzedawcy, jaki masz problem, może bedzie wiedział , w której ksiażce tego szukac to tutaj to nie jest forum psie

Wczoraj kupilam ksiazke i sporo sie dowiedzialam. Bede probowala teraz inaczej postepowac. Takze wybiore sie do weterzynarza po porade. Przeczytalam, ze dobrym sposobem sa spraye odstraszajace. mam taki spray ale zawsze spryskiwalam nim tylko kanapy, buty. Moze w powietrzu rozpylic jak pies czegos nie chce puscic? Tam tez jest taka rady z rozpyleniem

Gość ziemowitka
no nie wiem, nie znam tego sprayu, ale mi by chyba było żal psa, zeby ciągle się bał w domu - a jak sie rozpyli to coś w powietrzu, to on w sumie nie bedzie wiedział , o co chodzi mnie sie wydaje, że pomoże tych parę chwytów, które psu uzmysłowią , gdzie ja swoje miejsce w stadzie stosujesz smakołyki w nagrodę za dobre zachowanie ? to też nie jest tak, że jedna metoda zawsze sie sprawdza; w mojej okolicy jest pare psich szkół i każda ma inne metody - jedna szkoła bazuje tylko na nagradzaniu, żadnych kar, inna wręcz przeciwnie, jedna psia psycholog w tv zaleca spray do karania (taki aparacik na obrozy, który wypuszcza sprezone powietrze, kiedy człowiek nacisnie na guzik pilota - tym na przykład odzwyczaja psa od uciekania albo od skakania na drzwi), inna to potepia wiec trzeba znalexć najlepszą metode dla siebie

Gość maciek bielsko
witam mam owczarka podhalanskiego ,ma juz 5 miesiecy ,poraz pierwszy jak byłem z nim na spacerze wzioł kosc do pyska i gdy chciałem ją odebrac to zaczol warczec ,a jak dalej odbierałem to zaczoł grysc . Co powinienem zrobic by sie to nie powtarzało