Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytającaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

????????????????????????Okres, malwa czy to prawda??????????????????????

Polecane posty

Witam;) Mam takie pytanko...Słyszałam że herbata z czarnej malwy pomaga przyspieszyc miesiączkę. Czy jest tak żeczywiście, próbowała któraś z was tego?

Gość upupupupupupupuppppppppppppppp

Gość lipa z miodem
też chciałabym wiedzieć!

Gość pytającaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Chyba nikt nam nie pomoze :o

Gość żeczywiście
?!:O

Gość himka
bo to pewnie jakis durny mit, okresu sie nie wywołuje na każde widzimisie

Gość malwa nie pomaga
ale co innego stanie na jednej nodze w kole z soli przez minimum 2godziny

Gość pytającaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mi nie chodzi o wywoływanie tylko poprostu mam nieleguralny i chce żeby teraz sie nie spóźnił a w najlepszym wypadku był dzień wcześniej nic więcej :o Chyba warto spróbowac :o

Gość Oona
Lej na te wypowiedzi, ja czytałam już na kilku różnych forach o tym i wydaje sie ze moze byc skuteczne:) ja musze tak o 3 dni wczesniej

mi wystarczy jeden dzień od wczoraj pije herbatki 2 razy dziennie zobaczymy...ahh nie ma to jak przeołozony wyjazd :o

Gość Alikanka
podobno tak

Gość życiowy nieudacznik
Ja też myślałam, że to zwykłe przesądy. Ale miesiączka mi się spóźniała o ładnych klika tyg. :-( Ciąża nie wchodziła w grę. Za to miałam nóstwo stresów i wysiłku fiz. A to podobno są przyczyny rozregulowania cyklu. Do gin. iść nie chciałam, bo oni tylko umieją faszerować tabsami, od których się tyje i to sama chemia. Kupiłam wczoraj kwiat malwy czarnej w sklepie zielarskim. Taniocha...3,2 zł :-) Zrobiłam napar i wypiłam szklankę rano i na wieczór. Dość mocny ten napar zrobiłam...bo na pół litra wody, ponad dwie kopiate łyżki kwiatów...aż wywar był prawie czarny. A dzisiaj dostałam okres!!! A nie miałam żadnych symptomów, które by świadczyły o tym, że powinnam dostać...nie było bólu brzucha czy piersi..które normalnie mam choćby z tydzień przed... Więc; chyba to nie jest zbieg okoliczności, że po tym naparze dostałam...bo u mnie to trochę trwa...tzn. ten cały pms ;-)...i wiem kiedy ma okres nadejść. A tu było za szybko. Ale super...bo w sobotę idę na wesele...i będę "po". Spróbujcie, co Wam zależy. Mnie akurat pomogło i nie myślę już o hormonach od gina...a w malwie są fitohormony, czyli naturalne hormony, regulujące cykl.

Gość gość
Dziewczyny, malwa jest skuteczna, po 9 dniach spoznienia okresu, zaczęłam pić malwę, piłam jeden dzień 3 x dz. i na drugi dzień w południe dostałam okres. Malwa jest tym dobra, ze nie tylko wywołuje okres, ale go i reguluje. A jeszcze bardzo dobre zioło na regulację, wywołanie i w ogóle na kobiece sprawy zioło czerwona szczotka ( z łaciny chyba Rhodiola ) w Rosji sprzedają normalnie w zielarskim, bardzo tanio a u nas można kupić gotowe w kroplach i nie jest tanie.. Wszystkim zdrowia!!!