Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulaaaaaaaaaaaaa

czy tylko mnie to denerwuje? o zachowaniu w kinie

Polecane posty

Kiedy ja byłam mała, to chodziłam spać po dobranocce i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby siedzieć o tej porze w kinie. Nie chcę tutaj nikogo umoralniać, ale niektórzy naprawdę nie potrafią się zajmować dziećmi.:( Zrobiło mi się żal tego dziecka, które matka ciągnie do kina podczas gdy ono chce spać- odnośnie sytuacji, którą opisała Autorka.

Gość to smieszne
trzeba wziąć pod uwagę to iż dzieci szybko się nudzą i bywają marudne bez powodu a to że mówią że chce im sie spać czy coś tam bywa tylko próbą zajęcia sobie czasu czy zwrócenia uwagi na siebie... kazdy wychowuje swoje dzieci jak potrafi i jaki ma na to pomysł :) same jak bedziecie mialy dzieci nie będziecie chciały słuchać tego co inni mają wam do powiedzienia.... szczerze szanuje was za to że potraficie sie zachować i że macie jeszcze jakieś wartości, ale niestety nalezycie do mniejszosci w tym kraju i radzilaby sie zaczac do tego przyzwyczajać :) Co do Wokulskiego to "Lalka" to moja ulubiona lektura którą przeczytałam z zaparty tchem i wybrałam ja do matury ustnej... Bo to tak faktycznie jest idealista któremu sie wydawalo że zmieni swiat... a dostał cięzkiego kopa w tylek... swojego czasu bardzo się z nim utożsamiałam ale realne zycie pokazało mi że trzeba myśleć rozsadnie a nie być romantykiem :) a takie przygody kt,orych miewam mnóstwo z chamskim zachowaniem ludzi (np. ostatnio pani w sklepie rzucała miz łaską towar na ladę) traktuję jako opowiastki z ktorych śmiejemy sie w domu, choć musze powiedzieć że jestem osoba nerwową i bardzo sie hamuję żeby nie dochodzić swoich praw na siłe.... nie robie tego bo nei warto - nikogo na siłę nie da sie zmienić

Czyli nie reagować na przejawy chamstwa? Jak mnie kopną, to mam się podnieść i jeszcze przeprosić, że żyję, jak mnie wyzwą, to mam poprosić, żeby przestali? Ja tak nie potrafię. Może są ludzie, których nie da się zmienić, ale tym chamstwa i braku kultury nie wytłumaczysz. Skoro oni są źli, to kto ma im dać przykład, pokazać jak powinni robić? Mają żyć w błogiej nieświadomości, że chamstwo jest trendy?

to nie jest tylko zachowanie w kinie. wszedzie. restuaracja czy tani bar, autobus, sklep ... sory, jak sie ma dzieci to trzeba ich pilnowac i wychowac tak, zeby sie nie darly i nie przeszkadzaly innym ludziom. ale nie, jesli zwroce uwage to jestem wredna i po prostu nie sikam w majtki z zachwytu nad bahorem. ostatnio w restauracji siedzialam z chlopakiem i podeszla para malych dzieci z pytaniem czy moga nam zaspiewac. zgodzilismy sie. blad, trzeba bylo powiedziec zeby poszli gdzie indziej. po jednej piosence grzecznie podziekowalismy ale bahory wredne staly i dalej zawodzily swoje przedszkolne piosenki. nie, to nie jest kurwa ani slodkie, ani urocze ani zadne inne. to jest wkurwiajace na maksa. w koncu poszlam do rodzicow i powiedzialam, zeby uciszyli dzieci. swiete oburzenie. uslyszalam ze moge jesc w domu a dzieci to dzieci i nie beda siedzialy spokojnie. na moja sugestie, ze innym to przeszkadza powiedziala, ze zobacze jak bede miala dzieci. no do cholery jasnej, jak bylam mala to rodzice nauczyli mnie, ze w kinie nie rzuca sie popcornem w innym, nie siorbie sie nie tylko przy stole w domu ale i przez slomke w macdonaldzie, nie mlaska sie i nie wyciera tlustych laps po chipsach o siedzenie w kinie.

no ale z samego gadania na forum i narzekania nic nie będzie... mam wrażenie jakby sluchała jakiś 80 letnich babek które non stop tylko narzekaja... nie macie nic ciekawszego do roboty??

Gość ulaaaaaaaaaaaa
to smieszne ----> mamy cos wspolnego:) mnie tez baaardzo podobala sie 'lalka' i rowneiz momentami utozsamiam sie z Wokluskim, nie chcialabym jednak skonczyc jak on;) Katis---> tez uwazam, ze objawy chamstwa i prostactwa trzeba tępić juz w zalążku! lady_in_red21---> juz wczsniej ktos pisal, ze w naszym spoleczenstwie przyjeclo sie nie reagowac na taie zachownie dziecia, wrecz przyzwalac na nie 'bo dziecko to dziecko' :O a do miłosniczki gugli :P mowie ktorys raz, nie narzekam, tylko zwracam uwage/prosze/sugeruje/podpowiadam nie stoje nad nikim i pod grozba pozbawienia zycia dyktuje kto co ma robic i jak sie zachowywac, ale chyba od dyskusji na wszytskie tematy jest wlasnie forum, prawda?

Gość gość
Pozdrawiam z roku 2018' mnie tez w*****a chrupanie z otwarta buzia chipsow i popcornu, smiechy bab i gadanie ludzi dlatego zazwyczaj chodze w ciagu dnia a nie wieczorem. Siadam sobie tak by za mna i obok nikt nie siedzial.