Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam abaras

ile kosztuje wesele??

Polecane posty

Gość mam abaras

mi wychodzi 75 000 na 250 osob, ze wszytkim: jedzenie, alkohole, poprawiny,kosciol, dekoratorka barman itepe i tede wydaje mi sie,ze to duzo na czym mozna zaoszczedzic?

Nie no co ty to taniutko jak barszcz, nie oszczędzaj tylko jeszcze więcej. :D Hehehe żartuje. Ale ogólnie sama bym tyle na wesele nie wydała, to połowa domu, szkoda by mi było :) A oszczędzić nie wiem na czym, po pierwsze gości przez pół :)

Gość Smen
Hmm na 250 osob ?? dla mnie to troszke za duzo. My planujemy na ok50-60 osob: najblizsza rodzina i znajomi. Przynajmniej bede wiedzial z kim sie bawie :) a tak na serio to planujemy wydac ok 12 tys...

Gość ryglada
na 60 osob to tak wychodzi okolo 20 tys

Gość ryglada
Smen a skad jestes

Gość seniora
nas na 60osób wyniosło ok 10 tysięcy. Wesele w plenerze, świetne jedzenie i doskonała oprawa muzyczna.

Gość mam abaras
a co ja mam zrobic jak najblizsza rodzina to wlasnie 250 osob?? przeciez nie zaprosze jednej ciotki a drugiej nie? obydwoje mamy duze rodziny i nie da siezrocib selekcji a znjamych mamy w sumie 10 osob! co wy rozumiecie jako najblizsa rodzina?? bo u mnie to rodzice dziadkowie, rodzenstwo i rodzenstwo rodzicow z dziecmi nam wychodzi 270 osob ale liczac, ze nie wszycy przyjada wesele planujemy na 250 obiad zareczynowy robimy na 20 osob: tzn rodzice i rodzenstwo z os tow i wspommalzonkami a propos domu to juz mamy kupiony, teraz wykanczamy

Gość cfggfggf
to bogaci jestescue...

Gość mam abaras
po czym poznajesz ze jestesmy bogaci?

Gość mam abaras
ja tutaj dziewczyny pisza ze na 100 osobg wydaja ok 35 tys ro na 250 chyba normalne ze jest ^prawie 2 razy tyle zastanawiam sie czy przy takiej ilosci gosci nie mozna negocjowac ceny za talerzyk np albo jakis innych rzeczy

Gość Smen
Rodzice, dziadkowie, rodzenstwo rodzicow z wspolmalzonkami i dziecmi. Nie zapraszamy braci i siostry dziadkow bo to byloby przegiecie. Tylko najblizsza rodzina. + paczka naszych przyjaciol - czyli ok 6 osob. Sala jest ale bez ciasta, alkoholu bo to mozna samemu zalatwic (makro, elite) i sadze ze wtedy taniej wyjdzie :) ale to zobaczymy :) Pozdrowka

Gość zrezygnuj
z dekoratorki, jak masz duza rodzine, to sie znajda chetni do dekorowania sali czy domow:) nie wynajmuj auta, tylko popros jakichs znajomych ktorzy majal ladne o zawiezienie was do slubu, na pewno sie uciesza, jesli robisz wesele w wakacje to powiem ci co nie schodzi (siedze w tym biznesie): ciasta, szczegolnie te z kremem, miesa pieczone (wystarczy jakis wiejski stol i troche wedln po obiedzie na stol), postaw na syty obiad a potem co najwyzej 2 gorace posilki, takie przekaski (np. ptysie z barszczem otp.), mniej sokow, wiecej wody i napi gazowanych, zamiast np wod smakowych kup zwykla minerlana, rozlewajcie ja do dzbankow z plastrami cytryny czy pomaranczy i lodem (nie wiem na ile macie moc decyzyjna w kwestiach kuchni, ale warto to wczesniej ustalic). zastanawiam co jeszcze...

Gość mam abaras
z ta woda to dobry pomysl w sali mam 1 l napoi na osobe, reszte trzeba wstawic za dekoracje kwiatami place osobno, kosciol dekoruje siostra a dom znajoma kwiaciarka, po cenie kwiatow na gieledzie samochodu na razie nie mamy zadnego:( wesele robie na wiosne, mam 3 cieple posilki w tym dwa dwudaniowe i zupa rano wedlin troche ale nie za duzo, tort a zamiast ciast, takie malutkie ciasteczka na jeden kes

Gość mam abaras
policz sobie 200 zl od talerzyka wesele plus poprawiny plus zespol, barman, alkohole, kwiaty do dekoracji, oplaty w kosciele, suknia+ dodatki, ubranie p mlodego+ dodatki, zaproszenia, wizytowki na stol, podziekowania, fotograf placimy czesc rodzice, czesc my ale i tak wychodzi. szczerze tos ie przygotowywalam na 40 000 a tu wychodzi prawie 2 tyle:(

Gość tez mi cos
ja 2 lata temu na 95os, 95zl oo os. wyszlo mi ok 27.000 wszystko

Gość tez mi cos
po co barman? Makijaz i paznokcie moze zrobic taniej znajoma kosmetyczka albo koleznaka, suknie mozna wypozyczyc, kosciol ustroic samemu

Gość bebe_30
Mozecie sprobowac zredukowac liczbe gosci, o ile to mozliwe, i zrobic wesele dla najblizszej rodziny i przyjaciol+zrezygnowac z organizowania poprawin. na niczym innym nie da sie zaoszczedzic, niestety:)

A My planujemy ślub i \"przyjęcie weselne\" (nie wesele!) na ok 20 osób i wszystko zamkniemy w 7000!!!:-D Wole super podróż poślubną niż wesele!!!:-D :-D

Gość mam abaras
makijaz i paznokcie robi mi znajoma kosmetyczka, fryzjerke tez mam prawie za darmo poprawiny robimy bo rodzice sobie zycza, zreszta wydaje nam sie ze na poprawiny zosanie ok polowa gosci, ale o tym dowiemy sie na 2 miesiace przed slubem jak bedziemy dzwonic z prosba o potwierdzenie, barmana chcemy bo fajniej jest pic drinki a nie wodek nonstop. suma, ktora podala to jets maxymalny koszt wg pierwszego kosztorysu z lekka marza wydaje mi sie, ze poprawiny - czyli mniej gosci wiec wyjdzie trocher mniej kucharki wziac nie mozmey bo nie znalezlismy sali na tyle osob do ktorej mozna wziac kucharke, albo zewnetrzny katering nie placimy gosciom przyjezdnym noclegow,w iec juz troche kosztow odpada nad sukienka sie zastanawiam, jesli znajde ladna do wypozyczenie to wezme i juz. KOsciol dekoruje siostra zakonna, my placimy tylko za kwaity i to nie podlega negocjaci wg proboszcza. podroz poslubna dostaniemy w prezencie slubnym wiec i tak pojedziemy

powiem że bardzo drogo płacisz 200 zł od talerzyka a tylko \"mam 3 cieple posilki w tym dwa dwudaniowe i zupa rano wedlin troche ale nie za duzo, tort a zamiast ciast, takie malutkie ciasteczka na jeden kes\"\"

powiem że bardzo drogo płacisz 200 zł od talerzyka a tylko \"mam 3 cieple posilki w tym dwa dwudaniowe i zupa rano wedlin troche ale nie za duzo, tort a zamiast ciast, takie malutkie ciasteczka na jeden kes\"\"

drogo płacisz 200 zł od talerzyka a tylko :\"jest mam 3 cieple posilki w tym dwa dwudaniowe i zupa rano wedlin troche ale nie za duzo, tort a zamiast ciast, takie malutkie ciasteczka na jeden kes \"

Gość mam abaras
200 zl place z poprawinami na poprawinach jeszcze 2 cieple posilki wedliny zostaja z wesela plus dorabiaja salatki w okolicach warszawy i krakowa takie sa ceny, z tego co sie zorientowalam to nie jest duzo za 2 dniowe wesele rozwazalam inna sale i katering ale coz z tego jak od talezyka placi sie mnijej jak dochodza koszty za sprzet i transport, plus wynajme sali i sprzeatczki summa sumarum wychodzi wiecej. a nie chce brac kredytu na 10 lat z powodu wesela, jeden kredyt na nieruchomosc na razie mi wystarczy.

Gość Babcia_Dobra_Rada
Mam ambaras - ale ty juz denerwujaca jestes. Dziewczyny daja ci rady na czym mozna zaoszczedzic, a ty wszystko na nie. To po cholere sie pytasz... Przeczytalam wszystkie twoje posty i jeden jest wniosek - wszystko prawie za darmo, ciocia kwiaciarka, fryzjerka znajoma, zakonnica za Bog zaplac, suknia z wypozyczalni, podroz prezent, a suma sumarum 75.000 zlotych. Zrezygnuj z tego wesela i bedzie najlepiej...

Babcia :D a tak na powaznie to nie mow ze nie jestes bogata (a przynajmniej przy kasie) skoro stac Cie na wesele za 75000 zl. a przynajmniej nie rownaj sie z tymi ktorych nie stac na wesele za kilka tys zl. :O nie widze w ogole problemu. wszystko juz sobie ustalilas jak chcesz miec (dekoratorka, barman) a teraz chcesz ciac koszty? znajdz barmana i dekoratorke za darmo. sorry za zlosliwosc ale jak dla mnie to chwalisz sie tym ze bedziesz miala takie wesele :D to powiedz prosto z mostu a nie owijasz tak w bawelne :D wtedy Ci pogratuluje :)

Gość j.ka
około 25000 za wesele na 90 osób, bez poprawin. W cenę wliczyłam nasze ubrania, obrączki, samochód, kwiaty, kościół itd.

Gość Majka Majeczka
U mojego chłopaka jest taki zwyczaj ze zaprasza sie sąsiadów. Rodzinę też ma bardzo duża (wszyscy mieszkają w tej samej miejscowości i razem się trzymają nawet jeśli to tzw 7 woda po kisielu) Od mojego faceta bedzie jakieś 250 osób. Ode mnie będzie około 60. trochę będzie nierównowagi, ale mysle nad weselem w remizie, z kucharką.. to jednak zawsze taniej niz w lokalu gdzie cena talezyka sięga 200zł.

Gość anaianamana
to macie 20osob rodzicow i rodzenstwa a te 250 osob to rodzenstwo rodzicow z rodzinami?? Jakim cudem? Zaoris tych z ktorymi masz kontakt i tyle. Nie wierze, ze mozna miec dobry i staly kontakt z taka iloscia ludzi.