Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamafilipa

żywienie 6 miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość mamafilipa

Ile dawać jedzenia 6 miesięcznemu niemowlakowi? Mój synek jest duży (po tacie ;) ) i waży 10 kg. Od ok. 2 tygodni zaczęłam mu podawać słoiczek dziennie- mały słoiczek gerbera. Boję się dziecko utuczyć ale on jest taki nienażarty, że oprócz słoiczka wciągnie jeszcze z 2 piersi - jak nie dam to jest wrzask głodomora. Po za tym w ciągu dnia i w noc Synek wcina co 2 godziny.Nie żałuję dziecku ale czy to nie za dużo? Może powinnam dawać większy słoiczek albo 2 dziennie? Od tego tygodnia zamierzam zacząć mu dawać mleko z butelki z 1-2 razy dziennie, może wtedy będzie rzadziej jadł . Przy okazji- jakie mleko HA polecacie?

Gość llllllllllllllllllllllllll
Wszystkie mleka HA sa gorzkie w smaku, wiec dziecko moze je odrzucic. Podaj mu na poczatek wymieszane z Twoim sciagnietym mlekiem. W szpitalu polecali nam przy wypisie NAN. Poza tym Twoje dziecko faktycznie duuuuzo je. Moj synek ma 5 miesiecy i wazy 7.600. W nocy je raz, okolo 2,potem rano 6-7, okolo 8 dostaje jabluszko, po poludniu zupke (sami gotujemy), wieczorem kaszke (okolo 20.00), a w ciagu dnia mleko pije jakies 2-3 razy.....

Gratuluje synka, mój też ma 6mc i waży prawie 9 kg. od 2 miesiąca był na mleku modyfikowanym a teraz je tak : między 4 a 6 rano 210 ml. mleka 9.30 - 150 ml. kaszki 12.00 - słoiczek owoców ( lub jabłko starte z połową banana) 13.30 dwie łyżki jogurtu 15- słoiczek albo półtora zupki 17 - słoiczek owoców z marchewką( lub dwie starte brzoskwinie itp.) 19 - 210 ml. mleka zagęszczonego kaszką Do tego dochodzą oczywiście soczki ok.1 buteleczka Myślę, że nie masz co się martwić, duży chłoak to potrzebuje dużo jeść :)

Witam, mój synek ma 5 i pół miesiąca i waży 10 kg. Jest dużym chłopcem (długi ) i nie jest utuczony. Moim zdaniem nie można się martwić że się dziecko utuczy.Dziecko zje tyle ile potrzebuje. Jeśli będzie miało za duzo po prostu zaciśnie dziąsełka lub po prostu wypluje :). Pozdrawiam