Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lala26

OMDLENIE w ciąży.

Polecane posty

Gość lala26

Czy ktoras z was straciła przytomnośc bedac w ciaży. Siostra jest w 3mc. ciąży i dziś zasłabła. Czym to grozi? Trwało to zaledwie dwie minuty

Gość Nasturcja biała
nie, nie zdazylo mi sie to, mimo ze przechodzilam w 5 tygodniu ospe. Ale byl czas, ze czulam sie potwornie slaba, bez sil totalnie. Tylko bym spala.....

Dolegliwość ta pojawia się najczęściej w pierwszej połowie ciąży. Przyczyną nagłego omdlenia może być zbyt niski poziom cukru we krwi lub też obniżone ciśnienie tętnicze, które w pierwszych miesiącach ciąży jest zjawiskiem dość powszechnym. Spadek ciśnienia może spowodować niedostateczny dopływ krwi do mózgu wywołując omdlenia. Nie zagrażają one w prawidłowemu rozwojowi dziecka, niosą jednak zwiększone ryzyko urazu, do jakiego może dojść w wyniku upadku. Omdlenia mogą pojawić się również wskutek ucisku ciężarnej macicy na duże naczynia żylne zaburzając dopływ odpowiedniej ilości krwi do mózgu. Częste omdlenia mogą być spowodowane nadmiernym spadkiem morfologii krwi lub też zaburzeniami poziomu elektrolitów. Sytuacja taka najczęściej pojawia się w ciążach mnogich, przy niedożywieniu czy nadmiernych wymiotach. Do omdleń dochodzi często pod wpływem długiego stania lub przebywania w dusznych i gorących pomieszczeniach a także pod wpływem silnych emocji.

mi sie zdarzylo 2 czy 3 razy pod prysznicem i raz na ulicy i raz na przymiarce sunki :-o nic sie nie stalo, na trachu sie skonczylo i stluczonym kolanie-to pod prysznicem gorsze byly mdlosci...ale gin przypisal mi na nie czopki na omdlenia chyba nie ma sposobu

hej mi sie zdarzyło na początku ciąży w 1 trymestrze, byłam u lekarza i powiedział ze to normalne, tak czasem organizm reaguje... mysle że jakby sie to zdarzało częściej to twoja siostra powinna udac sie do lekarza... pozdrawiam

Gość lala26
Dzieki za wypowiedzi