Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corelia

badania hormonalne przed

Polecane posty

Gość corelia

mam kolejne pytanko :) przed dobraniem tabletek nazley robic badania hormonalne?

uważam ze tak ... a nawet na pewno - unikniesz pożniej kłopotów zwiazanych z odstawieniem - czyli nieleguranych miesiączek , braku owulacji i niemozliwosci zajscia w ciaże ...

Gość corelia
aa jak sie je robi? wiemze pobranie krwi aale slyszalam ze to w odpowiednich dniach cyklu trzeba isc ..chyba w 10 a pote m w 20?

wklejam CI linka - poczytaj sobie wszystko ... http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych ja robilam w 3 dc prolaktyne , Estriadiol, fsh, lh i testosteron .... w 21 - progesteron i powtórnie Estridiol - ale chyba Ty nie musisz powtarzac Estriadiolu - zreszta porozmawiaj z ginem - ja się własnie lecze by miec dzidziusia - przez 5 lat bralam piguly - bylo wspaniale - tylko ze juz je odstawiłam prawie 3 lata temu i nie nadal nie możemy doczekac się dziecka :( takie są konsekwencje - tego ze się wczesniej nie pomyslalo i nie dobrało odpowiedniego srodka antykoncepcyjnego - tylko lekarz przepisaal mi na pałę !

Gość corelia
dzieki bardzo :) no ja narazie chce zaczac brac tabletki... zobacze jak bedzie bo myslalam zeby po miesiacu odstawic - moj chlopak wyjzedza :)

A te badania to gdzie się robi? Normalnie w przychodni ze skierowania od rodzinnego czy jak?

Gość mala brunetka
dostajesz skierowanie od gina a jak nie da sam to się upomnij.... jak to po miesiącu odstawić????? jak chcesz tylko na miesiąc tabsy to lepiej wogole nie bierz, bo przy pierwszym opakowaniu możesz plamić caly miesiąc np. tzn możesz a nie musisz.....ale tylko haoc wprowadzisz do rganizmu.

Gość corelia
no ale jedziemy razem na wakacje.. lepiej chaos niz ciaza??

Gość mala brunetka
no i przez ten miesiąc możesz miec plamienia non top, źle sie czuć i wogole bo wiesz jak zaczyna się brac tabsy to przez pierwsze 3 miesiące dzieją się różne cuda, plamienia, mdlości , bole głowy.......itp.itd nie musi tak być ale jednak,organizm musi ie przyzwyczaić do tabletek a to trwa troche. sa jeszcze gumki,globulki.....ale zrobisz jak zechcesz. no i te badania hormonalne to podstawa do brania tabltek i proby wątrobowe też.

Gość corelia
wiem.. wiem ... czytam na roznych forach.. o skutkach i na kazdego i tak inaczej to dziala.. mojej kolezanki ojciec jest ginekologiem i bez zadnych badan przepisuje swojej corce np regulon (na cere itd) moze traktuje ja troche jak obiekt doswiadczalny... ale ona nie narzeka bo sa ok. z globulkami tez jest masa problemu, one sie pienia pozniej sa masakryczne plamienia :/ a gumka wiadomo..

Gość mala brunetka
możesz iść prywatnie, tylko że wtedy musisz zapłacic za te badania.

Gość corelia
to sie chyba za kazdy hormon osobno placi?

Gość mala brunetka
nie wiem,ja poszlam panstwowo do ginekolog powiedziałam że chce tabsy anty,i ona sama odrazu mi wypisała skierowanie na takie badania i ja za to nic nie płacilam..... nie chodze prywatnie do gin....bo mnie nie stać :O