Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

ale ty juz kiedys sie na aerobic zapisalas i co juz na niego nie chodzisz?? teraz inny?? czemu?

a na co sie zapisalas ?? :P Na poczatku stwierdzilam ze to bedzie zalezalo ktory bede miala stopien chondromalacji. Stwierdzilam ze jezeli bede miala I, II, lub ewentualnie III to wroce do pilki a jezeli IV to nie... ale po 1. sport to zdrowie, po 2. wlasnie jak jest I, II, III to powinno sie oszczedzac bo jeszcze przynajmniej ona jest :D a po 3. chondromalacja to nie jest jakas straszna choroba i przez nia nie mozna sie zalamywac ani ograniczac wiec bede robila to na co mam ochote ale oczywiscie bez przesady :) a w dodatku IV raczej nie bede miala bo to 2,5 roku dopiero boli wiec chyba IV by sie nie zrobil... :D

aha to Ty na aerobik sie zapisalas :D A na ktore kolano bedziesz robila rezonans ??

a ja osatnio gdzies przeczytalam ze chondromalacja boli dopiero na etapie III /IV i to by wyjasnialo dlaczego mnie chondor nie boli tylko nie wiem czemu was boli:P

ale moze boli jak sie robi stan zapalny... a to kolano z I/II st. mnie juz nie boli wiec to by sie zgadzalo... a ja tez takie cos czytalam :D a ja sie zastanawiam dlaczego mnei chondro boli nawet jak leze... :P moje kolano ma wiele zagadek :)

bez kontrastu 400zl:P) kacha moje kolano tez ma zagdki jak widac bo o wiezadlach nic nie wiedzialam az do artro:P ale woalabym bez takich neispodzianke;/

znalazłam właśnie EMG w Krakowie :D mam tylko nadzieje, że nie trzeba mieć skierowania hehe :P

nie dotarłam jeszcze do ortopedy, który miał mi wypisac na to skierowanie :P ale nic na to nie poradze, że terminy są jakie są i że nie ma czasu mi tego wypisać :P

Ból przy chondro to chyba sprawa indywidualna. Jedni przy I st nie są w stanie prawie chodzić, a inni przy III odczuwają słaby ból.

ja czytałam, że za stan zapalny odpowiedzialne są mediatory stanu zapalnego wydzielane w wyniku reakcji na rozpadającą się chrząstke i że to on sprawia ból, ale w sumie ja mam wysięk w obu stawach a boli mnie tylko jeden ;) hehe moge zrobić EMG bez niczyjej łaski, nie chcą tam skierowania :D