Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksaaa

Czy piwo tuczy???

Polecane posty

Gość ksaaa

Mam ochote napic sie przed snem piwka, myslicie, ze warto o tej porze??? Bardzo jest kaloryczne??

bardzo tuczy,malo tego jak wstaniesz rano to bedziesz miala wzdety brzuch...odradzam alkohol przed snem,zreszta w ogole odradzam chyba ze raz wtygodniu jak wyskoczysz w weekend ze znajomymi:)

jak pijesz piwko tak ze dwie godziny po posilku i nic juz nie zjesz po nim to nie utyjesz. piwo zwieksza przyswajalnosc skladnikow pokarmowych, wiec jesli dajmy na to kalorie z czipsow sa wchlanianie chyba 70%ach to po piwie moze byc 90%. pozatym alkohol ma to do siebie, ze wymaga duzej ilosci nergii do jego trawienia i metaboizowania, daletgo po kazdym alkoholu chce sie jesc. jesli jednak przewyciezysz glod to rano masz szanse obudzic sie nieco chudsza. szczegolnie jesli dodatkowo pocwiczyc. pczywiscie na kacu sie nie da, ale po jednym piwku wieczorem nic sie nie stanie. pozatym troche odwqdnia i przeczyszcza nerki wiec warto pic. z umarem.

Pewnie, że piwo tuczy! Ma wysokie ig (aż 280!!!) i powoduje wysokie stężenie cukru we krwi, co potem daje to, że masz ochotę na coś słodkiego i napadasz na jedzenie :( jeśli nie wierzysz temu, co napisałam, to poczytaj o diecie montagica, tam też jest o tym :) piwoma dużo kalorii, a poza tym jeszcze naciąga na to, żeby zjeść następne Pozdrawiam

Gość Iwona25
zgadzam się z opinią wyżej..ja też jak wypije z dwa piwka to mam duzy brzuch ,jestem taka cieżka,że nic nie zjem bo bym chyba to zaraz zwrocila albo wybuchla hehe..mysle,że jedno dwa piwka raz ,dwa razy w tygodniu chyba nie zaszkodzą naszym figurom..aczkolwiek mogę się mylić...:)

Hmm, ja też nigdy nie miałam ochoty na słodkie. Jednak nie zgodzę się, że piwo nie tuczy. Wystarczy, że przez 2-3 dni pozwolę sobie na jedno piwo wieczorem, a na wadze mam momentalnie +1.

Gość a ja nie właśnie
jak prze pare dni piję 1-2 piwka na wieczór to mam momentalnie minus 1-2 kg! chyba odwadnia. podobno piwo nie tuczy, a raczej to co sie po nim zje bo większości ludzi to piwo wzmaga apetyt. zwłaszcza fecetom.

Gość a ja właśnie też
pije prawie codziennie 2 piwka i tez chudnę, a rano to mam taki wklęsły berzuch że hoho....tylko nie jem do tego wieczorem:)

Gość Angela18angel
ja pije sporo piwka...i to chyba miedzy innymi przez to mam tak zwany miesien piwny-naczej oponke na brzuchu;(

Gość a powiedzcie
..czy wino tuczy. czerwone , wytrawne? piję codziennie 2 lampki.

Gość sylwia647
Witam piwoszy:)) Mój mąż wypijał od 3-5 piwek dziennie przez 2 lata,przytył 18kg! Kiedy zaczął się źle czuć,tzn.bezdechy w czasie snu,chrapanie,męczenie się nawet,kiedy chodził,postanowił się odchudzać i udało mu się w trzy miesiące stracić te kilogramy.Teraz czuje się wyśmienicie. Po piwie wzmaga się apetyt,więc nawet w nacy wstawał i jadł. I tak też szybko przybierał na wadze,zawsze twierdził,że niczym innym,jak piwem nie może się napić:)))

Moj maz pije codziennie 3-5 piw i wcale nie tyje od tego tylko od jedzenia. jak mieszkal z rodzicami to oni dbali o zdrowe jedzenie, zadnych chipsow w domu nie bylo a teraz moj mezunio codziennie piwko i paczke czipsow. I tak przybylo 7 kilo w dwa lata.

Gość zamiast...
a ja wypijam 2 piwa praktycznie codziennie i....nie przytylam, nie jem jak pije, bo mam uczucie zapchania totalnego, chce mi sie jedynie palic;) 3mam wage 49kg przy 157cm wzrostu, wiec nikt mi nie wmowi ze sie tyje, a przynajmniej ze kazdy musi przytyc :)

Gość anorewien
Piwo samo w sobie nie tuczy, ulatwia natomiast wchłanianie i pobudza apetyt ale jesli powstrzymasz sie przed jedeniem na pewno nie utyjesz. Jako przykład podam ze kiedy bylam na diecie, prawie nic nie jadlam (1 zupka w 5min i duzo kawy) wieczorami pochłanialam ogromne ilosci alkoholu. i jaki efekt ? 12kg mniej w 26 dni :)

pewnie że tuczy, a dlaczego większość panów ma duze brzuszki, to przecież od piwa, te brzuszki od piwa, jak ktoś nie wie to jest mięsień piwny. ;)

Gość boxer
po piwie wszystko pochlaniam-pizza , itp wszystko co z pieca i pachnie miesem, a zwlaszcza kuchnia Turecka - masakra MNIAAAMMMMM

Gość tuczy
Tuczy..ja pije 3-4 piwka dziennie i nic nie jem po nim,nie jadam słodyczy bo ich nie lubie,a brzych mi rośnie i jest okropny,napompowany jak balon i rzadki...wcześniej jak nie piłam go tyle było inaczej,a wiec też uważam że piwo tuczy...RZUCAM PIWO!!!

no wez sobie chociaz samo to, ze zamiast piwa zjadłabyś 2kanapki (kalorycznosc), do tego po kanapkach bylabys najedzona, a po piwie chce ci sie jesc

Gość mikulka69
na moje jak ktoś sie odchudza powinien zrezygnować z piwka, znam ludzi którzy moja jeść pic piwko i nie tyć a znam takich co po prostu odrazu tyją - takie maja organizmy(wlna przemianę materii)...ja teraz sie odchudzam jem warzywka i takie tam dietetyczne potrawy no i z 10 piw tygodniowa schodzę na 2...ponieważ mam skłonności do tycia niestety...i mam taki wydenty zawsze brzuch po piwie...mi piwko nie służy do tego aby schudnąć choć wraz z przyjaciółka lubimy porządnie popić nawet 8 piwek co 2...3 dzień i ciezko mi teraz patrzec jak inni pija, ale to było nie zdrowe dla wątroby trzeba sie wziąsc w garść! aby schudnac i aby troche zdrowie pod reperowac....i w portfelu bedzie wicej kasy :D bo piwko w kocu sporo kosztue jak na raz sie kupi 8 pi :D

Kiedys pilam dwa - trzy piwa co weekend na imprezce. Po paru miesiacach wyhodowalam sobie pokazny miesien piwny. Nie polecam.

Ja piwko pije nawet 2 a czasem 3 dziennie. Faktycznie nic do piwa, ani po wypiciu kompletnie nic nie jem. Przed snem czerwona herbatka i figurke mam jak rurke. Wiec skad te wnioski ze piwo tuczy? Jesli sie łaczy sie z dodatkowymi kaloriami to wtedy mozna powiedziec o kaloriach. Ps. Byłka przed sniem ile ma kalori z plstrem szynki i sera? Pełno tłuszczy i węglowodanów! Piwo nie zawiera tłuszczy tylko weglowodany. Kiedy pije piwno nie mam ochoty na jakies chipsy czy jedzenie, wiec skad te stwierdzenie ze piwo zmaga apetyt??Nie ma rególy kazdy z nas jest inny. Jeden moze jesc do oporu a drugi musi sie pilnowac.

Gość mileenaaaa
Słuchajcie a co z wszystkimi napojami bezalkoholowymi ? Ostatnio byłam na weselu przyjaciółki gdzie piło sie wino bezalkoholowe.I tak sobie mysle czy to nie jest swietne rozwiazanie w momencie kiedy nie mozemy pić bo np.jesteśmy kierowacami...

Ja przed piwem jem warzywa i owoce,po piwie nic nie jem i szczupleje.Glupoty opowiadacie.Ponad to ładnie mnie 'wyproznia' i tyle.Piwo pije tylko przed snem i zawsze po dietetycznym dniu.

Gość historia pewnego odchudzania
piwo ma co prawda ok 300 kcal na 0,5 litra (jasne piwo) czyli tak sobie średnio ale niestety ma bardzo wysoki IG przez co zaraz jest się głodnym i ma się straszny apetyt:( bardziej tuczy to co do piwa się je

Gość wypilam wczoraj 1 piwo jasne
piwo ma okolo 250 kcal. wypilam wczoraj 1, po nim zjadlam kolacje- 2 wasy, jajko na twardo. moglabym zjesc wiecej, bo piwo u mnie wzmaga apetyt, ale sie powstrzymalam, bo jestem na diecie MŻ. i dziś rano waga pokazała tyle samo, co wczoraj np. (czyli 56,2, wzrost 172cm) więc od 1 piwa na 2 miesiące na pewno nikt nie utyje, o ile do tego będzie się odżywiał racjonalnie.

Gość bardzo dobry ten topik
Ciemne piwo(porter bądź karmelowe) tak przeze mnie ulubione jest jeszcze bardziej kaloryczne niestety i też wzmaga apetyt , ale piwo jest głownie na słodzie jęczmiennym bądź pszenicznym a to głownie węglowodany , więc gwarantowane skoki i gwałtowne spadki po nim , niestety .Wszystko dla ludzi ale wszystko z umiarem i byleby nie przesadzać , 1 czy 2x w miesiącu nie zaszkodzi ;) ale już 1-2 na dzień prędzej

Gość bardzo dobry ten topik
więc gwarantowane skoki i gwałtowne spadki po nim insuliny oczywiście ;)

Gość piwo ma maltozę
czyli cukier który jest w słodzie i po nim strasznie się chce jeść więc się przyczynia do tycia , chociaż strasznie kaloryczne to nie jest

alkohol tuczy, mam przykład po sobie, piłam drinki typu sobieski, te w buteleczkach po 2 dziennie i w tydzień przyszło mi + 2 kg! całkiem niedawno piłam redds'y, i to samo, z tym, że 1,5 kg uda opuchnięte, w niektórych miejscach nawet bolą :)