Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ralphalowa

kiedy płodne , kiedy nie, kiedy syn, a kiedy córka.Opisałam w skrócie

Polecane posty

Gość Ralphalowa

dla nastolatek ,które mają bardzo małą ogólna wiedzę.Opisałam w miare dokładnie coi jak. "Powiem prosto i dosadnie:.12345 okres dni niepłodne(generalnie). Kolejne dni od 6 do powiedzmy 12 są minimalnie płodne a raczej uznawane za niepłodne.Dlaczego tak czy tak jest? otóż. Jeżeli dojdzie do sexu w dniach 6-12 i wydaje nam sie ze to przeciez niepłodne więc nie zajdę w ciąze.I to jest błąd niestety.Tam jak jest plemniczek to sobie czeka.czeka sobie kilka dni chyba z 7 .i jak zbliza sie owulacja czyli 13-14 dzień atakuje i cyk jest ciąza.A my wtedy takie zaskoczone .jak to?przeciez były niepłodne. A jednak. Plemnik był silny i czekał.Jest to plemnik wolny i dłużej żyje więc te kilka dni czekał by zaatakowac. I wtedy jest córka. Jezeli sex był tylko w owulację a nie był od 6-12 w te dni względnie płodne to wtedy jest synek poczęty. No i teraz o tych dniach niepłodnych.Napewno są niepłodne jak temeratura jest ok 37...i więce.jak prowadzi sie wykres to widac.ja prowadze to wiem kiedy owulacja a kiedy jej koniec i obserwuję swój śluz więc tymbardziej wiem co i kiedy. Jeżeli nie prowadzisz obserwacji mogą byc niespodzianki, więc trudno okreslic te napewno niepłodne dla ciebie. Jak masz co 28 dni okres to te niepłodne powiedzmy na pewno sa jak w pochwie jest sucho bądz jak jest mętny gęsty czopowaty śluz, przypadac to mozna na ok (owulacja 13-14-15, pote 3 dni skoku czyli 16,17,18..19).no mysle ze mozesz 21 juz byc bezpieczna."

Gość to cudownie
Ale dla nastolatek powinnaś jeszcze opisać objawy ciąży (bo tutaj bolące piersi, to najpewniejszy objaw :P ), choroby weneryczne (zazwyczaj swędzenie oznacza uczulenie :P ) i po krótce o poszerzeniu się pochwy po porodzie.

Gość qwertyu
Tak coś takiego moze być przydatne dla osób które mają regulane cykle i które faktycznie obserwują swój organizm. I wiedzą kiedy maja owulacje. Niestety nie jest zawsze tak różowo gdyż wystarczy czasem jakiś jeden pozornie błahy powód i owulacja się przesuwa a wówczas z tego wszystkiego nici. Jest to metoda raczej zawodna w przypadku nastolatek, które jak wiadomo mają jeszcze niespecjalnie uregulowany cykl. Jeśli ktoś nie che zajść w ciąże niech sie zabezpiecza a nie działa na oślep a potem liczy na cud.